Gönderen Konu: Toyota Türkiye'nin Corolla ile imtihanı  (Okunma sayısı 3098 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Türkiye'nin Corolla ile imtihanı
« Yanıtla #20 : Kasım 03, 2013, 20:42:54 »
Kendisi Toyota'dan nefret eder...

VW fanları hariç diğer herkeste ondan nefret eder.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 03, 2013, 20:42:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 03, 2013, 21:23:27 »
Arkadaşlar lütfen konuları kişiselleştirmeyiniz.Teknik olarak paylaşımlar normaldir ancak onun dışındakiler olsa olsa sohbetttir.Mesela 2013 model yeni corolla bildiğim kadarı ile şu anda sınıfında sürtünme katsayısı en düşük otomobildir.Lakin bu çok güzel artı yolcunun kısmının tavan yüksekliğinden feragat etmeyi ve bunun yanında sunroof kullanamamayı bereberinde getirmiştir.Taivanda satılan altis (Bizdeki corolla ) lere gıcık oluyorum çünkü hem 1.8  motor hemde sunroof ihtiva etmekte.Tabi onlardaki yol tutuşu bizimkiler kadar iyi değil.Afrikada üretilen corollalarda ise sağlamlık ve sıcak iklime dayanıklık ön plandadır.Orada hız imkanı çok olmadığından süspansiyon daha yumuşaktır ve konfor daha iyidir.Ama bu defa orada da yol tutuş bizimkiler kadar iyi değil.
sonuçta hepsi corolla ve hepsi toyota ama sonuçları ve değerleri farklı.

Aklıma gelmişken  Toyota Cresida (1990-1992) modellerinde bacak arasına doğru bir hava kanalı koyarak Arapistanda o yıllarda satış rekorları kırdı.Çok basit gibi görünen bir kaç detay ile mercedesi sollamayı başarmıştır.Kum fırtınasında daha az etkilenenen boya kaplama,Ön panjur ve ısgaranın kapanmasını sağlayan bir çeşit filitre ve bir hava kanalı ile harikalr yaratmıştı.

Mesele ne istediğin ve neye sahip olduğundur.Mesela elindekini nasıl kullandığındır.
Devrim Arabalarına emeği geçenleri saygıyla anıyorum.Ki çoğu hala hayatta Allah uzun ömür versin.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 03, 2013, 21:25:21 »
Vay be ben yazana kadar neler olmuş :)))) Mesajı bitirene kadar yani
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne Mutlu Türküm Diyene
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '13
  • 5 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 03, 2013, 21:53:37 »
"Marka fanatikliği" konusunda kafa yormalıyız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 03, 2013, 22:43:44 »
Arkadaşlar lütfen konuları kişiselleştirmeyiniz.Teknik olarak paylaşımlar normaldir ancak onun dışındakiler olsa olsa sohbetttir.Mesela 2013 model yeni corolla bildiğim kadarı ile şu anda sınıfında sürtünme katsayısı en düşük otomobildir.Lakin bu çok güzel artı yolcunun kısmının tavan yüksekliğinden feragat etmeyi ve bunun yanında sunroof kullanamamayı bereberinde getirmiştir.Taivanda satılan altis (Bizdeki corolla ) lere gıcık oluyorum çünkü hem 1.8  motor hemde sunroof ihtiva etmekte.Tabi onlardaki yol tutuşu bizimkiler kadar iyi değil.Afrikada üretilen corollalarda ise sağlamlık ve sıcak iklime dayanıklık ön plandadır.Orada hız imkanı çok olmadığından süspansiyon daha yumuşaktır ve konfor daha iyidir.Ama bu defa orada da yol tutuş bizimkiler kadar iyi değil.
sonuçta hepsi corolla ve hepsi toyota ama sonuçları ve değerleri farklı.

Aklıma gelmişken  Toyota Cresida (1990-1992) modellerinde bacak arasına doğru bir hava kanalı koyarak Arapistanda o yıllarda satış rekorları kırdı.Çok basit gibi görünen bir kaç detay ile mercedesi sollamayı başarmıştır.Kum fırtınasında daha az etkilenenen boya kaplama,Ön panjur ve ısgaranın kapanmasını sağlayan bir çeşit filitre ve bir hava kanalı ile harikalr yaratmıştı.

Mesele ne istediğin ve neye sahip olduğundur.Mesela elindekini nasıl kullandığındır.
Devrim Arabalarına emeği geçenleri saygıyla anıyorum.Ki çoğu hala hayatta Allah uzun ömür versin.
bende DEVRİM arabalarına emeği geçen herkesi saygıyla anıyorum ve bu güzel projeyi provake edenleri ALLAHIMA havale ediyorum.
benim 98 rav4 dede sürücünün bacak arasına hava üfleme var.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Kasım 04, 2013, 00:18:38 »
Vay arkadaş biz ne iyi niyetliymişiz adam arabam kol çıkartı bilem ne biz de inandık demekki olay bu imiş bende hayret etmiştim nasıl olur diye
ZAMAN VE SÖZLER DİKKATLİ KULLANILMALIDIR İKİSİDE GERİ ALINMAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2005 VVT-i
    • www.ahmetyildiz.org
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '05
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 06, 2013, 10:31:50 »
bende yeni corolla dizele almak için baktım. en dolu versiyonda bile hız sabitleyici olmayışı 2013 yılında yıkım oluşturdu. bu alet senelerdir avrupa araçlarında dizeli benzinlisi ayırt edilmeksizin kullanılıyor. küçük ayrıntılar iç gıcıklar siz nasıl aldınız o aracı merak ettim doğrusu...
2005 Corolla Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 06, 2013, 11:38:25 »
"Marka fanatikliği" konusunda kafa yormalıyız.
Eren bey; Bu sözlerinizden dolayı Sizi tebrik ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 33 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 06, 2013, 18:38:25 »
Yağ yakma sorunu olan arkadaşlar oldu benim aracımda makul seviyelerde yağ eksiltiyordu bakımlarımı yetkili serviste yaptırdığım için kullanılan yağ castrol 10-40 oluyordu garantisi ve üst seviyeden ortanın biraz aşağısına kadar düşüyordu değişime kadar daha önce cady aracımda da eksiltme oluyordu ve bukadar eksiltmesi normal geliyordu bana...                                                                                                                                               60 bin bakımını garantisi bittiği için yetkili serviste yaptırmadım adapazarında servisten ayrılma bir arkadaşa gittim o aracıma 10-40değilde 5-30 mobil tam sentetik yağ koymamı önerdi ve koyduk yağ değişimi olalı 3bin km oldu ve hala nasıl koyduysak o çizgide duruyor ve sessizleşti aracım acaba servisler 10-40 yağ değilde 5-30 yağ koysalar sorun çözülemezmi zira burda aşırı yağ yaktığını söyleyen çok arkadaşımız var belki fayda olur diye paylaştım.yoksa arabalarımız güzel bu gün oktavia tdi 2013 ü inceledim bayide güzel özelliğide çok fakat hala gönlüm corolla da :))
2013 corolla advance cvt. 30 binde 7 binden sonra lpg li...