Gönderen Konu: 2003 Corolla Sol Sedan Otomatik aracimdaki bazi sorunlar icin onerileriniz  (Okunma sayısı 1342 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Merhaba degerli Toyota kullanicilari..2003 model ilk sahibi oldugum 180 binde Corolla sol sedan otomatik aracim var.celik jant digital gostergeler vs..yaklasik 1983 senesinden beri araba kullaniyorum.degisik modellerde araclar kullandim.bundan once de 1996 model corolla xei vardi.2003te onu bununla takas edip aldim.simdiki sol sedan oto.gecmiste toyota servislerinde sikintilar yasadim..aracimdan cok memnunum ama serviste degil,birazdan anlatacagim sikintilar bu yaz oldu....malesef yag gostergesindeki kirmizi isik sorununu bir turlu cozemedim..dag basi bir yerde 10 gun kadar bulunuyordum..her turlu kontrolume ragmen bir sorun gozukmuyordu...ama isik yanmaya devam ediyordu..yagi tam gozukuyordu..ve maleef yaglamayi kesmis arac..bunu anlayamadim..gecmisi uzun bir konu o yuzden detaylara girmiyorum.ve bir gun giderken takir tukur teklemelerden sonra,yolda biraktim,motora zarar geldi.178 binde.sonrasi.rektifiye olmasi gerekti ..bazi maceralardan sonra yaptirdim oldu (uzun konu)...tertemiz oldu..ustunden 2000 km gecti..en son yag filtresini yagini degistirdim..capak filan cikmadi..tertemiz yani..diceksiniz sorun  nerde..2003 ocaktan beri hic olmayan seyler bu rektifiye islemlerinden sonra basladi..fazla sikinti degfil ama ses problemi..sabahlari motor sogukken oluyor.geri yada ileri vitese attigimda oluyor..TIR,TIR,TIR,TIR ya da GIR,GIR,GIR,GIR  GUR,GUR GUR cinsinden sesler..Bos vitesteyken sesi kesiyor..soguk havadan dolayidir demeyin lutfen cunku yazin guneyde 40 derece sicaktada ayni seyi yapiyordu..bu aracta ayni durum olanlar oldumu..ne dersiniz nasil gideririm bu sesi?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '05
  • 5 kere teşekkür edildi
yağ göstergesi sorununu bilemiyorum .O gir cir cur sesleri eskiyen sertleşen V kayışından geliyor olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
bu tır tır seslerle birlikte titreşim oluyormu yoksa sadece ses mi ?
1996 Corolla gli-2001 Peugeot 206-2005 Corolla terra- 2004  Chevrolet Lacetti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
titresim olmuyor.sadece ses..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Uzun hikaye.yapanin yanına git
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
yapan kisiyi ben gormedim..arac afyonda bozuldu.motor orda sokulup istanbula gitti rektifiye oldu geldi..afyonda tekrar yerine monte edildi..yaptiran kisiylede kontagimiz koptu.. oyuzden yazdim care icin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
haliyle viteste ses yaptigindan aractan inip dinleyemiyorum..ama birkac kisiye dinlettim ben icindeyken...cozemediler sesin geldigi yeri..birisi klima motorunu kapat dedi..kapattim  ve ses nedense azaldi biraz sonra kesildi..o an icin cozumu bulduk sandim.ama sonra ki denemelerimde klima motorunu kapatsamda ses gelmeye devam ediyor..arac guzel isininca hic ses yok..motor sogukken oluyor..???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
kayıştan geliyor olabilir arkadaşların dediği gibi.
1996 Corolla gli-2001 Peugeot 206-2005 Corolla terra- 2004  Chevrolet Lacetti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Motor bağlantı takozlarını kontrol ediniz.
Egzost manifoldu bağlantılarını ve şaseye değen bir yer var mı kontrolü,
Şanzıman yağınız tam ve orjinal mi?

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Benzeri benimde başıma gelmişti.
LPG montajında buharlaştırıcıyı ben kesinlikle ön gögüse monte ederim. Bir ay kadar sonra geri viteste bekleme sırasında sürtme vurma benzeri ses gelmeye başladı.
İnceledigimde regülatörün baglantısı gevşemiş.
Geri vites oranı birinci vitesten daha uzun oldugundan rölantideki titreşim daha fazla oluyormuş bu sıradada regülatör ön gögüse vuruyormuş.
Hemen regülatöre ikinci baglantıyı yaptım ses kesildi.

Sizin başınıza gelende gevşek baglatıya benziyor. Bunu ancak sesi dinleyerek bulabilirsiniz.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Motor bağlantı takozlarını kontrol ediniz.
Egzost manifoldu bağlantılarını ve şaseye değen bir yer var mı kontrolü,
Şanzıman yağınız tam ve orjinal mi?
sanziman yagim tam ama orjinalmi bilmiyorum...sizin,ahmet guve beyin ve diger kisilerin tavsiyelerinizi dinleyip bunlara baktiracagim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Bu sabah araci calistirdim.geri vitese taktim.gargur gargur gargur tir tir tir tir....sesler cikariyor.neutrale aliyorum ses yok..drive D ye takiyorum..yine ayni sesler.birde motor yapildiktan sonra araba vitese takar takmaz firlamaya basladi..0-100 kmyi cok daha etkin sekilde aliyor.yani 0-100 suresi kisalmis durumda sanirim.bu sizce neden olabilir?birde arabayi gosterecegim uygun bulabilecegim bir yerde..yukardaki onerilerden baska motor sesi ve diger konular icin baska neleri kontrol ettirmemi tavsiye edersiniz??