Gönderen Konu: Vantilatör gergisi sorunu acil yardım.  (Okunma sayısı 1295 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '04
  • 2 kere teşekkür etti
Vantilatör gergisi sorunu acil yardım.
« : Kasım 01, 2013, 16:29:35 »
Toyota corolla hb 2004 oto sahibiyim. Fren balatalarına baktırmaya gittiğimde usta bana vantilatör gergisi ( bunun ne olduğunu bilmiyorum) vantilatör kayışı (gates 6pk1700 veya 6pk1675 ama hangisi onu da bilmiyorum) değiştirmem gerektiğini söyledi. Şimdi yeni birisi olarak alacağım bu malzemeleri nerden nasıl bulabilirim.
İnternetten araştırdım ve kayış olarak üsteki modeli bulduk herhalde bu doğru olanı. Fren balatası içinde TRW GDB3288 veya Bosch 0 986 TB2 397 bulduk. Buna da eminim.

Fakat bu vantilatör gergisini anlamadım lütfen yardımcı olurmusunuz. sitelerde geçen v kayış gergi rulmanı denilen şey bu mu? Benim arabama hangisi uyar.

Şimdiden teşekkür ederim.
Çıkıyorum senle her yola.

Toyota Club Türkiye

Vantilatör gergisi sorunu acil yardım.
« : Kasım 01, 2013, 16:29:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Vantilatör gergisi sorunu acil yardım.
« Yanıtla #1 : Kasım 01, 2013, 19:30:50 »
Gergide sorunu ilk defa senden duydum.kardes yokus yukari zorladiginda kayis sesi geliyormu.geliyorsa sorun olabilir.v kayisini continent al yada forumda ufuk sonmez var.istanbuldaysan iletisime gec.degilsende aracin sase sinden sana uyumlu kaliteli parcalari uygun fiyata kargoyla gönderir. Kaliteli duzgun bir insan.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 01, 2013, 19:51:35 »
 merhaba o bahsedilen v kayış gergisidir araçlarda fanlı sistem var vantilatörde kayış olmaz elektriklidir v kayışı devirdaim   klima kompresörü şarj  dinamosu ve krank kasnağına bağlıdır gergi boşluk yapmıştır büyük ihtimal  şarj dinamosu gevşetip gergi kasnağı elle boşluk varsa kontrol edilebilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '04
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 03, 2013, 18:17:07 »
Arkadaşlar v gergi bilyası da deniliyormuş. Neyse bunu sanayide bir ustamıza göstereceğiz. Ayrıca v kayışı 1675 mi 1700 mü onu da bu şekilde öğrenip sipariş verilecek. Asıl büyük sorunum yeni başladı. Direksiyon altındaki airbag sargısı yine lamba mı yakmaya başladı. İki sefer yapılmıştı ama lehim denilen olay bir süre sonra atıyormuş.

İnternette çıkma airbag zemberekleri varmış. İlk önce iyi bir elektrikçi bulacağım ve bu ürünü sipariş vereceğim. Herkese kolay gelsin.
Çıkıyorum senle her yola.