0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bunu bende merak ediyorum aslında. Otomatik ya da M/M viteslerde bildiğim kadar kısa süreli durmalarda N konumuna alamaya gerek yok fakat bir arkadaşım ışıkta ya da kısa süreli durma işlemlerinde boşa alınmamasının probleme sebep olabileceğini söylemesi nedeni ile işkillendim. Bu arada benim merak ettiğim yakıt tüketimi ya da motor sağlığı değil, şanzıman ve baskı balatanın (M/M'lar için) durumu.
2006 Terra OV HB var bende. 4 sorum olacak.1. Kırmızı ışıkta vitesi N ye almanın yakıt tuketimi ya da motor sağlığı acısından avantaj/dezavantajları nelerdir?2. Vites D de iken yokuş çıkarken sollama yapmak istedigimizde hızlanmada gecikmeler oluyor. Gidiş geliş yollarda da bu strese yol acıyor. Bu işin tam caresi nedir? 2 ye alıp gaza yuklenmek mi ? Yoksa overdrive off yapmak mı ? Yoksa overdrive zaten default on geldigi icin onu hic kurcalamadan 2 veya L de gaza yuklenmek mi ?3. Yokuşta cok hafif kayma oluyor ozellikle geri vitesle hafif yokus bir yerden (yokus asagı dogru parkedilmiş iki aracın arasında manevra yaparken) . Tam caresi el freni ile bu işi yapmak mıdır? Yoksa ben frenden gaza geciste tembellik yapıyor agır mı davranıyorum ?4. OV arabalarla ortalama yakıt sarfiyatınız nedir? 8.4 diyor yol bilgisayarı ama 9 lt yakıyorum ortalama şehiriçi depo hesabına gore. 95 oktan shell. Bizim araba 55 lt alıyor degil mi yanlıs mı hesaplıyorum ?