0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
98 model 1.6 XLİ Lpg... tank tam olarak 23.5 litre gaz alıyor, mersin-şanlıurfa arası otobanda tam dolu tank ile 275 km gidebiliyorum, hızım net sürekli olarak 120 km, klima zaman zaman 1.kademede açık.. Acaba normal midir bu? Bana biraz fazla yakıyor gibi geliyor..275/23.5=11.7 yani 1 litre gaz ile 11.5 km gidiyorum..
Bazı arkadaşlar dediğiniz gibi araçlarının yakıt tüketimlerinin çok düşük olduğunu söylüyor, gerçi en son gaz alıp hesap ettiklerinde gazın litre fiyatı ne kadardı bilmiyorum ama sonra ben şehirlerarası 100 km de 10 litre yaktı deyince çok yakmışsın diyorlar. Aynı şartlarda daha az yakıt tüketen arkadaşlar varsa özellikle hangi istasyonları tercih ettiklerini söylerlerse sevinirim. Kesinlikle markadan markayada epey fark ediyor. Benim asıl kafama takılan şehir içi tüketim tamamı şehir içinde tüketilen 30 litre yakıt yapılan yol 250 km. Total den almıştım araç 96 corolla sıralı sistem. Bu tüketim normal mi arkadaşlar , bujileri filan değiştireyim diyorum ama boş yere de para vermek istemiyorum sizin düşünceniz nedir?