Gönderen Konu: LPG yakıt tüketimim normal mi?  (Okunma sayısı 1631 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 197000
  • 4 kere teşekkür etti
LPG yakıt tüketimim normal mi?
« : Kasım 01, 2013, 00:19:32 »
98 model 1.6 XLİ Lpg... tank tam olarak 23.5 litre gaz alıyor, mersin-şanlıurfa arası otobanda tam dolu tank ile 275 km gidebiliyorum, hızım net sürekli olarak 120 km, klima zaman zaman 1.kademede açık.. Acaba normal midir bu? Bana biraz fazla yakıyor gibi geliyor..
275/23.5=11.7 yani 1 litre gaz ile 11.5 km gidiyorum..

Toyota Club Türkiye

LPG yakıt tüketimim normal mi?
« : Kasım 01, 2013, 00:19:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG yakıt tüketimim normal mi?
« Yanıtla #1 : Kasım 01, 2013, 00:36:29 »
verdiğiniz bilgilere göre çok yakmış. önce benzin değerlerini sonra da lpg değerlerini kontrol ettirin. 10 larca etken var yakıtla ilgili bi yerden başlayın bakalım :)
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 27 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 01, 2013, 11:14:52 »
98 model 1.6 XLİ Lpg... tank tam olarak 23.5 litre gaz alıyor, mersin-şanlıurfa arası otobanda tam dolu tank ile 275 km gidebiliyorum, hızım net sürekli olarak 120 km, klima zaman zaman 1.kademede açık.. Acaba normal midir bu? Bana biraz fazla yakıyor gibi geliyor..
275/23.5=11.7 yani 1 litre gaz ile 11.5 km gidiyorum..

şükrü bey benim araç 2013 corolla confort extra otomatik vites sizin yaktığınız değeri ben ş.içi kullanımda yapıyorum. ancak klima açık değil. belki hız dan biraz fazla yakar ama bukadar olmaması gerekir diye düşünüyorum.
hepimiz birer engelli adayıyız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 18, 2013, 22:23:21 »
Aynı problem bende de var sanırım. Dün şehirler arası uzun yolda ortalama 140 km hızla 300 km yaptım. Depo tam 30 litre gaz alıyor, araç 96 xei ( bir gün öncesinde deçok meşhur bir istasyondan aldığım gazla ne hikmetse aynı şartlarda 280 km yapabilmiştim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 19, 2013, 19:41:14 »
ort 140 km demek yer yer 160-170 leri de görmek demek bu hızlar da da 10 lt lpg az bile yakmışsınız demektir. ort 110 ile gitmiş oldugunuzu varsayarsak 8-9 lt lpg yakmış olursunuz hatta 7-8 lt ve bu da gayet az demektir.
bakmayın çoğu kişinin 15 krş yakıyo abi demesine külliyen yalan hepsi.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 19, 2013, 22:12:14 »
Bazı arkadaşlar dediğiniz gibi araçlarının yakıt tüketimlerinin çok düşük olduğunu söylüyor, gerçi en son gaz alıp hesap ettiklerinde gazın litre fiyatı ne kadardı bilmiyorum ama sonra ben şehirlerarası 100 km de 10 litre yaktı deyince çok yakmışsın diyorlar. Aynı şartlarda daha az yakıt tüketen arkadaşlar varsa özellikle hangi istasyonları tercih ettiklerini söylerlerse sevinirim. Kesinlikle markadan markayada epey fark ediyor. Benim asıl kafama takılan şehir içi tüketim tamamı şehir içinde tüketilen 30 litre yakıt yapılan yol 250 km. Total den almıştım araç 96 corolla sıralı sistem. Bu tüketim normal mi arkadaşlar , bujileri  filan değiştireyim diyorum ama boş yere de para vermek istemiyorum sizin düşünceniz nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 19, 2013, 22:33:17 »
Bazı arkadaşlar dediğiniz gibi araçlarının yakıt tüketimlerinin çok düşük olduğunu söylüyor, gerçi en son gaz alıp hesap ettiklerinde gazın litre fiyatı ne kadardı bilmiyorum ama sonra ben şehirlerarası 100 km de 10 litre yaktı deyince çok yakmışsın diyorlar. Aynı şartlarda daha az yakıt tüketen arkadaşlar varsa özellikle hangi istasyonları tercih ettiklerini söylerlerse sevinirim. Kesinlikle markadan markayada epey fark ediyor. Benim asıl kafama takılan şehir içi tüketim tamamı şehir içinde tüketilen 30 litre yakıt yapılan yol 250 km. Total den almıştım araç 96 corolla sıralı sistem. Bu tüketim normal mi arkadaşlar , bujileri  filan değiştireyim diyorum ama boş yere de para vermek istemiyorum sizin düşünceniz nedir?
Bıraktığımda Sakarya da çok trafik yoktu ama gene de fazla yakmış sayılmazsın. Kalkışlarda ani gaz vermekten kaçarsan 9 lt lere inebilir bence. Ben aracımla şehir içi ve dışı karma, şehir içi ağırlıklı 100km de 9,2 litre yaktım.
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant