0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
abi ben bu konuyu baya araştırdım ve en ideal ölçünün 205/45 r 17 olacağını anladım 205 taban hem frenlemede daha yi olur bu arada lastiklerde iyi olursa frenler farkeder ve kuru zeminde daha iyi yol tutar fakat darbe emişi biraz zayıf kalır fakat ofsetli jant alırsanız davlumbazlara dğme ihtimalinide unutmayın[/quote]bu ölçüler 1999 terra içinmi.peki 17" sıkıntı yaratmazmı vede aracı yükseltirmi.ofsetli jant nedir
güncel kasalar için.99 ve öncesi modellerde 205/40r17 kullanılabilir 17" olarak ancak arkaya 2 kişi bindiğinde bazı kasislerde sürtme yapacaktır arka taraf.[/quote]17"jant orjinal jantlardan büyük değilmi.neden sürtme yapsınki.17" jant takarsak biraz daha yükselmezmi araç.
17"jant orjinal jantlardan büyük değilmi.neden sürtme yapsınki.17" jant takarsak biraz daha yükselmezmi araç.[/quote]haklısınız sürtme yapar sonuçta daha büyük 14 ten 17 ye zığlıyoruz fakat daha büyük olduğu için sadece yükselemk olmuyacak eksisi daha büyük olduğu için davlumbaz ve çamurluğun içini daha çok doldurur bu yüzden sürtme yapabilir fakat güncel kasa zze12 lerde 195/60 r15 yerine 205 45 r 17 sürtecek kadar sorun çıkarmaz tabi ofsetli olmadığı sürece eğer tr yollarına uygun olsa en iyisi 215 35 r 18ofsetli janta gelincenasıl anlatıyım resimdeki jantta jant kollarının jantın tabanına bağlandığrı yerin yanındaki metal olan yer extradan
Durduk yere sürtmez zaten.17" jantı takınca 3cm lik yay farz olur ayrıca, yükseğe dayanamazsınız [/quote]+1 levoayrıca geniş taban lastik ve yaydaaracın yol tutuşu frenleme gücü ve dengesi yüksek hızda stabilitesi farkedilir şekilde artacaktır
18 abartı olur.hoşunuza giden 16" jant ve 205/45R16 ölçülerinde lastiklerle güzel bi kombinasyon olur düşüncesindeyim.[/quote]levent bey size güvenerek bu verdiğiniz ebatlardaki lastiği ve jantları aldıracağım jant markası ve lastik markasını ne almalıyım