Gönderen Konu: corolla alarm sıkıntısı  (Okunma sayısı 1312 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
corolla alarm sıkıntısı
« : Ekim 30, 2013, 22:45:04 »
Arkadaşlar geçen hafta 96 xei aldım, araca alarm taktırılmış usta kaliteli bir cihaz olduğunu söyledi. Ancak bazen gece yarısı filan olur olmadık nedenlerle çalabiliyor düşüncesiyle alarmı iptal etmek istedim ön kaputta takılı alarm cihazının yanında anahtarla iptal etme yeri vardı kapattım ancak bu sefer kumandadan kapıları açıp kapama işlevi de iptal oldu. Sorum şu sadece alarmı iptal edip kapıları yine kumandadan açıp kapama şansım yok mu? Bir de ne zaman öter ki bu meret mesela kapıları ya da bagajı anahtarla açmaya kalktığımda başlıyor ötmeye, fakat elle kapıyı zorlayınca filan hiç ötmüyor

Toyota Club Türkiye

corolla alarm sıkıntısı
« : Ekim 30, 2013, 22:45:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla alarm sıkıntısı
« Yanıtla #1 : Ekim 30, 2013, 22:56:46 »
Alarm açıkken kapıları veya bagajı anahtarla açmaya çalışırsanız elbette alarm çalmaya başlayacaktır. Ayrıca alarm aracınızın çalınmasına karşı bir önlemdir. Bence aracınızın hassasiyetini biraz düşürün yeterli.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 30, 2013, 23:29:55 »
cevap için teşekkürler daha önceki aracımda alarm olmadığından bu konu hakkında bilgim yok. Yukarıda da sormuştum gereksiz durduk yere öttüğünde hiç hoş olmuyor böyle bir durumda sadece alarmı iptal edip kapıları kumandadan açıp kapayamaz mıyım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • göründüğünden öteye gidemezsin
  • Kilometre: 2010
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 30, 2013, 23:34:38 »
alarm tuşlarından birine basınca sessiz veya iptal gibi bişeyler oluyodu denediniz hiç
2010 Toyota Corolla 4D4 Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 31, 2013, 00:02:38 »
cevap için teşekkürler daha önceki aracımda alarm olmadığından bu konu hakkında bilgim yok. Yukarıda da sormuştum gereksiz durduk yere öttüğünde hiç hoş olmuyor böyle bir durumda sadece alarmı iptal edip kapıları kumandadan açıp kapayamaz mıyım?

Kapılarınızı alarmın merkezi kilit sistemine irtibatlanması sayesinde uzak komuta ile açıp kapatıyorsunuz. Yani alarmı iptal ederseniz kapıları da iptal etmiş olursunuz. Dediğim gibi alarmınızın hassasiyetini biraz düşürün, hatta iyice kapatın ve öyle kullanın. Böylece aracınıza sert bit cisimle vurulmadıkça alarmınız devreye girmez ancak kapılarınızı açıp kapayabilirsiniz.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 31, 2013, 13:06:57 »
Yada, kaputun altındaki alarma  bağlı sirenin kablosunun birisini çıkartın. Hiç bir şekilde sesli uyarı vermez  ama uzaktan kumanda ile kapılarınız  açıp kapatabilirsiniz.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -