0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Geçmişte vuruntu sensörü sökülmüşmü veya siz söktünüzmü?Vuruntu sensörünün montaj açısı hassastır (gerçi çokta kaçık takılması imkansızda)Tekrar montajı yapılırken sıkım miktarı çok hassastır 20Nm ile sıkılmalı fazlası veya eksigi hataya neden olur.Buraya kadar sorun yok ise ECU ve sensörün karşılıklı konnektörleri sökülür karşılıklı uçlar bulunarak omajlarında sorun varmı kontrol edilir. Buda zayıf bir ihtimal ama masrafsız.Sonra sensör sökülür. Uçlarından omaj kontrolü yapılır. 20 C de 120 ila 280 ohm değer ölçülmelidir.Farklı çıkarsa sensör değişmelidir.Vuruntu sensörü arızalı olursa tekleme ve titreme benzeri sorunların olması normaldir.
En azından sekmanlar ve/veya sübaplar bitmiş gibi görünüyor.
Tekin bey Sizede Teşekkür ederim.Sizin verdiğiniz yanıta göre ne yapmam gerektiği hakkında bilgilendirirseniz memnun olurum ve bu bana kaç liraya mal olur tahmininizce. Teşekkürler.
Motor kompresörü ölçümü ile başlayabilirsiniz, Eniştenizin bu ölçümü yapabilmesi gerekir.
Bu ölçümü yapıyor fakat aracta bu derece ciddi bir sorun olduğunu düşünmüyorum. dediğiniz gibi ölçümü yaptıracağım. ama eğer bulabilirsem vuruntu sensörünü değiştirince sorunun ortadan kalkacağını ümit ediyorum. teşekkürler.
Hepinize ilginizden ötürü teşekkür ederim.Vuruntu sensörünü değiştireceğim. Sensörün ürün kodu gerekmekte. Servisi aradım fakat bana ürün kodunu veremeyeceklerini söylediler. Eğer bu parçanın ürün kodunu bana bulabilirseniz çok memnun olurum. Özellikle Ahmet bey sanırım bu işi halledebilir gibi geliyor bana. Şimdiden Teşekkürler.
Nacizane bir uyari, aracinizda LPG varsa aldiginiz yan sanayi bobinler kisa sure sonra yine arizalanacaktir.