Gönderen Konu: Avensis...Lastikleri Michelin yaptım.  (Okunma sayısı 1118 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '07
  • 21 kere teşekkür edildi
Avensis...Lastikleri Michelin yaptım.
« : Ekim 29, 2013, 15:47:36 »
Avensis in üzerindeki Lassa İmpetus Sport lastikleri (205/55/16) çıkma olarak aldığım Michelin Primacy HP ile değiştirdim..
Sebep:Yol sesi ve sert süspansiyon.Lassalar çok sert lastiklerdi.Yanakları ekstra güçlendirildiği için hiç esnemiyordu.Hafta sonu onları çıkarıp Michelin leri taktım ve teste başladım.Yol sesi açısından hiçbir fark olmadı.Gene klasik uğultu duyuluyordu.Emin olmak için daha sonra tekrar çıktım sonuç aynı:Uğultu...

Süspansiyon yumuşaması açısından ise her zaman geçtiğim bozuk yollarda defalarca test ettim(değerinizi bilin forum sakinleri :D).Asfaltta boylu boyunca doğal gaz için kazılan ve yüksek olacak şekilde doldurulan engebeleri bilirsiniz işte onların üzerinden daha yumuşak geçtiğini gözlemledim.Bol tırtırıklı kırık dökük yamalı çukurlu yollarda ise vuruntular azaldı tıkırtıların bazıları yok oldu.Sonuç olarak aracın yumuşadığını net olarak söyleyebilirim.Yani bozuk zeminlerde %20-30 daha konforlu oldu.

Fakat daha bozuk derin çukurlu ve asfaltın paleozoik dönemdeki gibi kıvrılıp büküldüğü yerlerde eski Avensis hırçınlığı hemen geri döndü.Uzun lafın kısası lastik yumuşayıp esneme payı artınca küçük darbelerde fark oldu ama büyük engellerde olmadı ya da ben hissedemedim diyebilirim.Yol sesi ise sanırım lastiğin desenleri ile ilgili bir konu.

Not:Michelin lastikler tabi ki eski olunca yeterli etkiyi yaratmamış olabilir ama bir aracın süspansiyon karakterinin de lastikle ancak bu kadar değiştirilebileceğine kanaat getirdim.
2007 Jetta Comfortline-Lpg

Toyota Club Türkiye

Avensis...Lastikleri Michelin yaptım.
« : Ekim 29, 2013, 15:47:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bir araba vardır, bir de TOYOTA...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 123000
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis...Lastikleri Michelin yaptım.
« Yanıtla #1 : Ekim 29, 2013, 16:35:25 »
Merhabalar, avensisiniz kaç model? Ben de üç gün önce 2008 model 2.0 elegant a/t modelini aldım. Aracın yabancısıyım ama çok hoşuma gitti güzel araçlar gerçekten. Size özellikleri hakkında bir kaç soru soracaktım. Aracımızda follow me home özelliği var mı? VSA sistemi sürekli aktif değil mi arabalarda?
MuSSaY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '07
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 29, 2013, 17:07:35 »
Aracınızı güle güle kullanın.Benim Avensis 2006 model Linea.VSC direksiyonun solunda bir düğme ile aktif ediliyor sanırım.Fallow me home donanım tablosunda yok ama en iyi cevabı bu versiyona sahip kullanıcılar verecektir.
2007 Jetta Comfortline-Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bir araba vardır, bir de TOYOTA...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 123000
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 29, 2013, 17:10:25 »
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Kazasız belasız günler dilerim
MuSSaY