Gönderen Konu: tecrübelerim  (Okunma sayısı 1546 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
tecrübelerim
« : Ekim 28, 2013, 19:41:30 »
arkadaşlar corolla e12 sahibi ve forumu uzun süreden beri taip eden birisi olarak forumda bahsedilen özel servisler hakkında naçizane tecrübelerimi paylaşmak istedim ..toyotronic servisinde 10000 bakımı ve balata değişimi için gittim mithat usta kesinlikle bilgili bir usta lakin aracın bakımları yapılırken yoğunluktan dolayı araç ile yeteri kadar ilgilendiğini düşünmüyorum ordaki çıraklara kalıyor iş usta sadece iki dakikalık bir kontrol ve test sürüşü yapıp gönderiyor.periyodik bakım için bir daha oraya gitmeyi düşünmüyorum dısarda 55 liraya alınan yağa 80 lira yazıyor değişen diğer parçalara da kar payı eklediğini düşünüyorum ve en sonunda da bakım ücreti ekliyor yanlız aracımda bakım harici bir sıkıntı olursa ve uzmanlık gerektiren bir problem olursa hiç düşünmeden mithat ustaya giderim toyota konusundaki bilgisi kesinlikle süper.tem toyota servisinin de aynı sekilde bilgisine bir diyeceğim yok ama bakım için fiyat almıştım bana 110 lira gibi bir periyodik bakım işçilik fiyatı verdiler ve cok sasırdım bana normal bi bakım olmadığını kapıların lastik havalarının falan kontrol edildiğini soylediler ama kesinlikle fiyatın aşırı olduğunu düşünüyorum.bir arkadaşımın yarisi için toyoser cevdet ustanın dükkanına gittik cevdet ustanında mekanik konusunda bilgili olduğu konusmalarından ve uygulamalrından anlaşılıyordu temiz ve düzgün bir işçiliği var fakat parça ve yağ konusunda çok dar bi yelpazesi var tüm parçaların alınarak oraya götürülmesiyle bakımların burda uygun ve güzel bir şekilde yapılabileceğini gördüm .ri car toyota servisini de yine bir periyodik bakım için kullandım ibrahim ustanın bilgili ve teknik konulara eli yatkın  bi arkadaş olduğu belli oluyo ayrıca ibrahim ustada işçilik ücretleri bence cok uygun sadece serviste kullandığı repsol yağ hakkında fikrim yok bu yüzden buraya tekrar gidersem yağımı kesinlikle dısardan alıp gideceğim.:)bence bu saydığım firmaların hepsi istanbuldaki toyota kullanıcıları için bir sans cünkü küçük bir yerde yasamış birisi olarak istanbula gelmeden önce usta konusunda ve toyotadan anlamayan ustalar yüzünden cok sorun yaşadım..

Toyota Club Türkiye

tecrübelerim
« : Ekim 28, 2013, 19:41:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: tecrübelerim
« Yanıtla #1 : Ekim 28, 2013, 20:04:19 »
Abi guzel bir yazi olmus tesekkurler. Bizim gibi istanbulda oturanlar icin. Tem servisi ben gittigim servislerden daha iyi buldugum icin oraya giderim abi. Tabi tercih meselesi :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 28, 2013, 21:31:42 »
Ustaların hakkı var, yıllarını veriyorlar ve bunun karşılığını almak onların da hakkı. Bir tane conta eksikliğinden motor yakan araçlar var, bir conta vs. bile önemli dikkatli düşünüldüğü zaman. Kolay yetişip usta olup mekan açıp, Istanbul gibi kurtlar sofrasinda ayakta kalmak zor iş. Bir depo benzin 200 liranin üstünde doluyor ve bakım icin verdiğimiz 200 liralar çok geliyor maalesef. Yani sansliyiz bu ustalar iyi ki varlar, fiyatları abartmadikları sürece haklarını vermekte bize çok gelmemeli. Bu gibi ustaların kepenk kapatıp bizi servisin kucağına birakmaması için bizimde onları birakmamamiz, kusturmememiz gerekir.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 28, 2013, 22:11:33 »
Ustaların hakkı var, yıllarını veriyorlar ve bunun karşılığını almak onların da hakkı. Bir tane conta eksikliğinden motor yakan araçlar var, bir conta vs. bile önemli dikkatli düşünüldüğü zaman. Kolay yetişip usta olup mekan açıp, Istanbul gibi kurtlar sofrasinda ayakta kalmak zor iş. Bir depo benzin 200 liranin üstünde doluyor ve bakım icin verdiğimiz 200 liralar çok geliyor maalesef. Yani sansliyiz bu ustalar iyi ki varlar, fiyatları abartmadikları sürece haklarını vermekte bize çok gelmemeli. Bu gibi ustaların kepenk kapatıp bizi servisin kucağına birakmaması için bizimde onları birakmamamiz, kusturmememiz gerekir.
+1 :) Dediklerine katiliyorum abi
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 28, 2013, 23:03:57 »
Sinan beye katılmamak elde değil usta yıllarını vererek sıcak soğuk demeden çalışıp tecrübe sahibi oluyor ve daha sonra bizim araçlarımızı tamir ediyor bir nevi emeğini pazarlıyor tabiki karşılığı olmak zorunda (abartılmadığı sürece).birde bence birazda güvenmek gerekiyor ustanın bütün işi yapmasına imkan yokki.ben kocaelide oturuyorum aracımın bakımları için Zirve oto ya gidiyorum oradada ustalar her işi yapmıyorlar ama en azından son kontrol yapılıyor yada sorun çıkarsa (ki şu ana kadar yaşamadım) karşımda muhatap bir usta oluyor