0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar iyi dilekleriniz ve önerileriniz için teşekkür ederim.Seydi Bey'in dediği gibi lastik hava basıncından şüphelendim ve kitapçığı inceledim. Kitapçığa göre önler 32 arkalar 33 olarak gözüküyor. Bir benzinciye gidip lastik hava basınçlarını kontrol ettiğimde hepsinin 51 olduğu gördüm, hava basınçlarını düzelttikten sonra araba biraz daha konforlu hale geldi ancak direksiyonla ilgili bir düzelme olmadı. Aracı şu an garaja çektim pazartesi götüreceğim.Çok önemli bir şey olacağını düşünmüyorum ancak tekrar servise gitmek can sıkıyor tabi. Sağlık olsun, allah beterinden saklasın. Neticeyi sizlere aktarırım arkadaşlar.
yanlış bilmiyorsam bayiler lastiklere özellikle fazla hava basıyorlar nedeni ise araçlar satışına kadar lastiklerin havalarında bir miktar azalma olacağından araç sahibi bindiğinde eksik hava ile yola çıkmasın diye.Ayrıca benzincilerdeki hava basınçlarına çok güvenmeyin güvendiğiniz bir lastikciden hava basınçlarını ayarlayıp devamlı yakıt aldığınız istasyonun havası ile karşılaştırma yaparak aradaki farkı göz önünde bulunduruğ havanızı bundan sonra ona göre basablrsinz.hava basınçları sadece kitapcıkda değil kapı eşiklerinde yazıyor bilginize.
EvetFabrikadan çıkarken lastikler 60PSİ yapılıyor.Nedenide gemide felan sevkiyatta olurda lastik inerse daha geç inmesi.
Abi nasıl 60 basarlar ya, benim lastiklerin üzerinde maksimum 45 gibi birşey yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam
Merak ettim tekrar bakacagım.
Aracı servise götürdüm, durumu anlattım, sizlerin dediği gibi fabrikadan gelirken lastikler 50-51 olarak geliyormuş. Lastik basıncını tekrar ayarladılar ancak düzelmedi. Ardından usta ile bir test sürüşüne çıktık, durumu gösterdim, aracın direksiyon düz konumda sağa çektiğini gördü. 15 dakika sürdü sürmedi rot/balans ayarı yapıldı ve sorun çözüldü. Bu gibi durumların zaman zaman tüm toyota modellerinde olabildiği bilgisini ustadan aldım.Yarislerin 1000km bakımı olduğunu ve 1000km sonrasında bakıma getirmemi ve genelde bu gibi ayarlamaların o zaman yapıldığını söyledi, ben de ilk defa araba almadığımı bu durumun 1000km bakımıyla ilgili olmadığını söyledim Çok önemli değil ancak bayi aracı teslim etmeden önce bunları kontrol ederek teslim etmeliydi, problem değil şu an bir sıkıntı yok 350km oldu, araç izinden sapmıyor.
Gecmiş olsun..Ayni sorun bendede var su anda. Ama bendeki sorun daha yeni oldu. 3000 km kadar öncesinde. Tatil dönüşü oluştu. Bakım zamanım geliyor. Kış lastiklere geciş sırasında balans ayarı yapılacak. Düzelmezse serviste bir rot ayarı gerekecek anladigim kadarıyla.Konuyu takip edip sonucu paylaştiginiz için teşekkür ler.