Gönderen Konu: Sıfır km 2013 Yaris direksiyon problemi  (Okunma sayısı 2952 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
Sıfır km 2013 Yaris direksiyon problemi
« : Ekim 27, 2013, 01:24:09 »
Arkadaşlar merhaba, aranıza bugün katıldım ve bugün sıfır km 2013 model bir toyota yaris 1.33 benzinli otomatik bir araç satın aldım. Aracı aldığımda henüz 5km'deydi. Gün boyunca yaklaşık 50km kadar kullandım. Çoğunlukla İstanbul içerisinde E5 üzerinde yolculuk yaptım ve aracı alır almaz farkettiğim ilk şey direksiyonun hafif sola yatık olduğuydu. Yani direksiyonu tam düz tutunca araba sağa çekiyor. Yolda hemen aracı satın aldığım bayiyi aradım ancak saat 17:30 olduğu için ve 18:00 'de kapattıkları için pazartesi sabah gelmemi rica ettiler.

İnternette araştırdığımda sadece bir kişinin yeni corollada buna benzer bir sorunla karşılaştığını sikayetvar.com 'da okudum, işin garip tarafı çok araştırmadan eşim için aldığım bu aracın dışında toyotaların genellikle direksiyondan arızalanabildiğini çeşitli forumlarda okudum. Daha sıfır km bir araç ile yaşadığım bu can sıkıcı olay karşısında ne yapsam bilemiyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Önerileriniz nelerdir?

Toyota Club Türkiye

Sıfır km 2013 Yaris direksiyon problemi
« : Ekim 27, 2013, 01:24:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Çaylak.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Sıfır km 2013 Yaris direksiyon problemi
« Yanıtla #1 : Ekim 27, 2013, 01:50:27 »
Aldığınız bayiye götürün ve sorununuzu anlatın.
Düzelmeleri lazım.
Kartalı öldüren kendi tüylerinden yapılan oktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Ekim 27, 2013, 02:02:54 »
hayırlı olsun. toyota sevis ve bayileri son derece anlayışlıdırlar genelde. sıkıntı çıkaracaklarını sanmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 27, 2013, 04:40:54 »
Bence rot balans ayarı yaptırın sorun çözülmeze bayiye başvurun. sıfır araba bile olsa rot balans ayarı düzgündür diye bir kaide yok bence.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 27, 2013, 06:13:33 »
aramıza hoş geldiniz mehmet bey hayırlı uğurlu olsun rabbim kazasız belasız keyifli sürüşler nasip etsin. araçlar malumunuz satışa çıkmadan önce test aşamasında geçiyorlar o sırada muhtemelen balans ayarları bozulmuş olabilir birde lastiğin hava basıncıda önemli tabiki ,eğer başaka bir sorun yok ise tabi....her şeyde olduğu gibi bunda da hata olablime ihtimali var ,keşke olayı farkettiğiniz anda satış temsilcisine en azındna telefonla bildirip durmu anlatsaydınız, eğer aracınızı pendikten aldıysanız dumankayadan hiç bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum emin olablirsiniz.kısacası halledilmeyecek bi sorun değil hatta arayın belki nöbetçi servis elemanları var ise onlar bile halledebilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 27, 2013, 09:44:45 »
Arkadaşlar iyi dilekleriniz ve önerileriniz için teşekkür ederim.

Seydi Bey'in dediği gibi lastik hava basıncından şüphelendim ve kitapçığı inceledim. Kitapçığa göre önler 32 arkalar 33 olarak gözüküyor. Bir benzinciye gidip lastik hava basınçlarını kontrol ettiğimde hepsinin 51 olduğu gördüm, hava basınçlarını düzelttikten sonra araba biraz daha konforlu hale geldi ancak direksiyonla ilgili bir düzelme olmadı. Aracı şu an garaja çektim pazartesi götüreceğim.

Çok önemli bir şey olacağını düşünmüyorum ancak tekrar servise gitmek can sıkıyor tabi. Sağlık olsun, allah beterinden saklasın. Neticeyi sizlere aktarırım arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 27, 2013, 09:54:51 »

Seydi Bey'in dediği gibi lastik hava basıncından şüphelendim ve kitapçığı inceledim. Kitapçığa göre önler 32 arkalar 33 olarak gözüküyor. Bir benzinciye gidip lastik hava basınçlarını kontrol ettiğimde hepsinin 51 olduğu gördüm, hava basınçlarını düzelttikten sonra araba biraz daha konforlu hale geldi ancak direksiyonla ilgili bir düzelme olmadı. Aracı şu an garaja çektim pazartesi götüreceğim.

Çok önemli bir şey olacağını düşünmüyorum ancak tekrar servise gitmek can sıkıyor tabi. Sağlık olsun, allah beterinden saklasın. Neticeyi sizlere aktarırım arkadaşlar.

Bu söylediklerinizden sonra satış görevlisinin arasın son kontrolünü düzgün yapmadıgı kararı verilebilir.
Satış bölümlerinde aracı teslim ederken yapmaları gereken kontrollerin listesi var. Ve bulistede lastik basınçlarıda var.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 27, 2013, 10:08:38 »
51 çok aşırı yüksek bir rakam. Hatta o basınçla yol aldıysanız lastiklere zarar vermiş bile olabilirsiniz. Gerçi üzerinde Bridgestone vardır muhtemelen ve onlar biraz daha sağlam lastikler genele göre.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 28, 2013, 00:12:49 »

yanlış bilmiyorsam bayiler lastiklere özellikle fazla hava basıyorlar nedeni ise araçlar satışına kadar lastiklerin havalarında bir miktar azalma olacağından araç sahibi bindiğinde eksik hava ile yola çıkmasın diye.Ayrıca benzincilerdeki hava basınçlarına çok güvenmeyin güvendiğiniz bir lastikciden hava basınçlarını ayarlayıp devamlı yakıt aldığınız istasyonun havası ile karşılaştırma yaparak aradaki farkı göz önünde bulunduruğ havanızı bundan sonra ona göre basablrsinz.hava basınçları sadece kitapcıkda değil kapı eşiklerinde yazıyor bilginize.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #9 : Ekim 28, 2013, 00:24:17 »

yanlış bilmiyorsam bayiler lastiklere özellikle fazla hava basıyorlar nedeni ise araçlar satışına kadar lastiklerin havalarında bir miktar azalma olacağından araç sahibi bindiğinde eksik hava ile yola çıkmasın diye.Ayrıca benzincilerdeki hava basınçlarına çok güvenmeyin güvendiğiniz bir lastikciden hava basınçlarını ayarlayıp devamlı yakıt aldığınız istasyonun havası ile karşılaştırma yaparak aradaki farkı göz önünde bulunduruğ havanızı bundan sonra ona göre basablrsinz.hava basınçları sadece kitapcıkda değil kapı eşiklerinde yazıyor bilginize.

Evet
Fabrikadan çıkarken lastikler 60PSİ yapılıyor.
Nedenide gemide felan sevkiyatta olurda lastik inerse daha geç inmesi.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 28, 2013, 06:16:26 »
Evet
Fabrikadan çıkarken lastikler 60PSİ yapılıyor.
Nedenide gemide felan sevkiyatta olurda lastik inerse daha geç inmesi.

teşekür ederim en azından bilgimin doğruluğunu teyit etmiş oldunuz:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 28, 2013, 13:09:19 »
Abi nasıl 60 basarlar ya, benim lastiklerin üzerinde maksimum 45 gibi birşey yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 28, 2013, 13:46:24 »
 Direksiyon kontrolü sanırım PDI 'dan kaçmış, kolaylıkla halledilebilecek bir olay ve herhangi bir sorun teşkil etmez bence.

Bazı bayiler aracı teslim etmeden önce size hazır hale getiriyor ve dolayısı ile bu şekilde fazla ya da ayarsız lastik basıncı gibi durumlar ile karşılaşılmıyor. Özellikle deniz aşırı yapılan taşımalar öncesi fazla hava basılmasının bir mantığı mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #13 : Ekim 28, 2013, 15:20:18 »
Abi nasıl 60 basarlar ya, benim lastiklerin üzerinde maksimum 45 gibi birşey yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam :)

Merak ettim tekrar bakacagım.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 28, 2013, 15:24:52 »
Merak ettim tekrar bakacagım.
Abi 50 falan olabilir, çünkü geçen arkadaş arabası plazadan çıktıktan 1 hafta-10 gün sonra 45 çıktı demişti.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 28, 2013, 17:58:26 »
Uzun yolda dahi kullanirken hafif yanilsamakar olabiliyor. bariz bi sekilde yamuk degilse eger yolun egiminden kayanklanir. havanin ruzgarli olmasi bile etkendir.
En dogru cevabi bilgisayar verecektir.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 31, 2013, 17:01:57 »
Aracı servise götürdüm, durumu anlattım, sizlerin dediği gibi fabrikadan gelirken lastikler 50-51 olarak geliyormuş. Lastik basıncını tekrar ayarladılar ancak düzelmedi. Ardından usta ile bir test sürüşüne çıktık, durumu gösterdim, aracın direksiyon düz konumda sağa çektiğini gördü. 15 dakika sürdü sürmedi rot/balans ayarı yapıldı ve sorun çözüldü. Bu gibi durumların zaman zaman tüm toyota modellerinde olabildiği bilgisini ustadan aldım.

Yarislerin 1000km bakımı olduğunu ve 1000km sonrasında bakıma getirmemi ve genelde bu gibi ayarlamaların o zaman yapıldığını söyledi, ben de ilk defa araba almadığımı bu durumun 1000km bakımıyla ilgili olmadığını söyledim :)

Çok önemli değil ancak bayi aracı teslim etmeden önce bunları kontrol ederek teslim etmeliydi, problem değil şu an bir sıkıntı yok 350km oldu, araç izinden sapmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '12
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 15, 2013, 09:26:16 »
Aracı servise götürdüm, durumu anlattım, sizlerin dediği gibi fabrikadan gelirken lastikler 50-51 olarak geliyormuş. Lastik basıncını tekrar ayarladılar ancak düzelmedi. Ardından usta ile bir test sürüşüne çıktık, durumu gösterdim, aracın direksiyon düz konumda sağa çektiğini gördü. 15 dakika sürdü sürmedi rot/balans ayarı yapıldı ve sorun çözüldü. Bu gibi durumların zaman zaman tüm toyota modellerinde olabildiği bilgisini ustadan aldım.

Yarislerin 1000km bakımı olduğunu ve 1000km sonrasında bakıma getirmemi ve genelde bu gibi ayarlamaların o zaman yapıldığını söyledi, ben de ilk defa araba almadığımı bu durumun 1000km bakımıyla ilgili olmadığını söyledim :)

Çok önemli değil ancak bayi aracı teslim etmeden önce bunları kontrol ederek teslim etmeliydi, problem değil şu an bir sıkıntı yok 350km oldu, araç izinden sapmıyor.

Gecmiş olsun..

Ayni sorun bendede var su anda. Ama bendeki sorun daha yeni oldu. 3000 km kadar öncesinde. Tatil dönüşü oluştu. Bakım zamanım geliyor. Kış lastiklere geciş sırasında balans ayarı yapılacak. Düzelmezse serviste bir rot ayarı gerekecek anladigim kadarıyla.

Konuyu takip edip sonucu paylaştiginiz için teşekkür ler.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 19, 2013, 10:06:47
Gecmiş olsun..

Ayni sorun bendede var su anda. Ama bendeki sorun daha yeni oldu. 3000 km kadar öncesinde. Tatil dönüşü oluştu. Bakım zamanım geliyor. Kış lastiklere geciş sırasında balans ayarı yapılacak. Düzelmezse serviste bir rot ayarı gerekecek anladigim kadarıyla.

Konuyu takip edip sonucu paylaştiginiz için teşekkür ler.

Kışlıklara gectim. Balans yapıldı. %80 düzeldi. Rot şart oldu.
Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi