Gönderen Konu: 2008 AURİS BUNLAR NORMAL Mİ?  (Okunma sayısı 1771 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 143000
  • 3 kere teşekkür etti
2008 AURİS BUNLAR NORMAL Mİ?
« : Ekim 25, 2013, 21:42:32 »
Arkadaşlar merhaba, aranıza yeni geldim.
2008 model D-4D AURİS ELEGANT MMT 143.000 KM DE araç aldım..
Arabadan aslında çok memnunum ama bazı bilmem gereken şeyler var.
Yardımcı olursanız sevinirim.

1-İlk defa dizel bir araç kullanıyorum. Çekişi çok güzel fakat otomatik olduğu için vites geçişlerini resmen arabayı durdururcasına hissettirmesi normal mi?

2- Far sensörü var fakat nasıl çalışıyor. Gündüz AUTO kısmına getirmiştim. Arabayı park ettim. akşam üzeri hava karanlık olmaya başlarken geldim. Farlar açıktı. Akşamları auto da yanarken arabayı stop ettikten sonra kapıları kitleyip bekliyorum sönmüyor. Bozulmuş olabilir mi?

3- Yağmur sensörü nasıl çalışıyor? Auto dayken su döküyom çalışmıyo. Hareket halindeyken de yağmur yağmasına rağmen çalışmadı. Cam değişmiş olabilir mi? Cam değişse bile tekrar aktif hale gelemez mi?

4- klimanın olduğu göğüsün alt tarafından küçük bi böcek yellenmesi gibi ilginç bi ses geliyo. kontak takılı bile değilken, kapıyı açıp oturuyorum. acaip komik bi ses.. GUUUUUIIIIYYYYYCCCC VIIIYYYK :)

5-Dizel olduğu için yüksek devir de mi kullanmam gerekiyor? Enjektör felan temizliği yaptırmalı mıyım?
   Motor sesi çok hoş, wv polo dan daha az ses çıkarıyor fakat bazen düşük devirde incitiyormuşum hissine kapılıyorum.

6- havalandırmayı her açmamda clima açılmak zorunda mı?

7- cd error hatası veriyor. Kronik problemmiş sanırım. Düzelir mi?

Şimdiden çok teşekkür ederim

Toyota Club Türkiye

2008 AURİS BUNLAR NORMAL Mİ?
« : Ekim 25, 2013, 21:42:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: 2008 AURİS BUNLAR NORMAL Mİ?
« Yanıtla #1 : Ekim 25, 2013, 22:34:27 »
Murat bey hoş geldiniz sitemizede Allah kolaylıklar versin amma sorun saydın be kardeşim araçda ne kadar detay o kadar sorun valla
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ekim 27, 2013, 13:31:59 »
Aslinda cok memnunum ama dediginiz gibi cok donanim olunca detaylar cok oluyo. Donanimsiz arac sahipleri kadar memnun olmak istiyoruz.. Hic cevap gelmiyor ama parca parca da cevap verseniz memnun olurum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 27, 2013, 14:11:00 »
Arkadaşlar merhaba, aranıza yeni geldim.
2008 model D-4D AURİS ELEGANT MMT 143.000 KM DE araç aldım..
Arabadan aslında çok memnunum ama bazı bilmem gereken şeyler var.
Yardımcı olursanız sevinirim.

1-İlk defa dizel bir araç kullanıyorum. Çekişi çok güzel fakat otomatik olduğu için vites geçişlerini resmen arabayı durdururcasına hissettirmesi normal mi?

İyi günler, vites geçişleri için önerim 1. ve 2. vites geçişlerinde gaza çok basmamanızdır. Bununla birlikte vites geçişi olacağı sırada hissedip ayağınızı gazdan hafif çekerseniz bunu hissetmeyeceğinizi düşünüyorum. Keyifli sürüşler dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • göründüğünden öteye gidemezsin
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 2010
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 27, 2013, 14:19:14 »
benim araba otamatik değil ama ben çok duydum toyotaların genelinde bu vites değişirken hissediliyormuş  :(
2010 Toyota Corolla 4D4 Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 27, 2013, 20:43:04 »
Fari acmayacaksiniz fari acmadan ustundeki yüzük u auto konumuna getirin.versoda tagmur sensörü dilecek kolunun en ustten 2 sıraya getirdiginde aktif oluyor zaten. Kolun ustunde auto yazar jacinci siradaysa kolu yukari asagi ona getirirsiniz. ? Kardes ilk cikan mmt kerde sarsintili gecis cok fazla .bunu servislerkalibrasyon yaparak en aza iindiriyor lar..2007. 2009 mmtli araclarin çoğunun garanti kapsaminda mmt beyni bazi parcalar degisti ucretsiz olarak.servisten bunu ogren
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 27, 2013, 20:57:53 »
Far sensoru karanlikta otomatik olatak devreye giriyor fakat kapilari kitliyorum arabadan uzaklasiyorum hala far yaniyor. Hic sonmuyor.
Ayrica 5 yillik arac. Artik garanti kapsaminda bisey yapmazlar degilmi
birde enjektor temizligi felan yaptirmalimiyom. İlk defa dizel bir arac kullaniyorum
yada ne gibi bakimlar yaptirmaliyim. Mesela kis geliyor. Yagindan suyundan haric ne yapilabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 28, 2013, 01:08:57 »
Farketmez hocam y sene olmasi. Aracin sasi numarasi servise gittiginde o zamanki kampanya ya dahil ise 8 sene sonrada olsa servis degisir.2005 avensisin direksiyon mili bu sene jamoantada ucretsiz degisti.o hatali üretilen p arca aracta kullanilsin.bunuda sisteme saseyi girdikleri nde görüyorlar lyagin dan suyindan haric kisin en cok kazim olacak antifuruzine bir baktir hayrina
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 03, 2013, 00:29:17 »
-Normalde far sensöründe farlar açık iken aracı stop edip şoför kapısını açınca söner.
-Yağmur sensörü ise silecek kolunu en üst konumun bir alt konumuna getirince aktif olur kol üzerindeki yüzük ise (-+) olan hassasiyet ayarıdır. 
- Vites geçişleri ise yüksek devir düşük viteste daha çok hissedilir. Değişime yakın gaz pedalına daha az basarsanız faydası olur. Zamanla alışırsınız zaten...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 03, 2013, 00:39:30 »
Klimanın altından gelen ses araca ilk binişinizde arac calismasa bile olur normaldir. Hava kanallarının konumunun otomatik olarak hazırlık amaçlı değişmesi ile alakalı diye biliyorum.
Klimanın auto konumda calışması ortada ki AC tuşuna basarak iptal olur. Aracı stop etseniz bile bir daha auto konumdan çıkartıp tekrar auto yapmadığınız sürece aktif olmaz. Tavsiyem auto konumu acıp AC'yi kapatın sabit bir dereceye ayarlayın sonra unutun gitsin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 03, 2013, 11:21:02 »
saydığınız vites porbleminiz toyota M/M viteslerinin malesef dezavantajı yanı normal.Klima autoda daha hızlı görevini yerine getirmek için otomatik açıyor bence sorun değil avantaj.çünkü klimanın aracı kasma zorlama olayı yok nasılsa.far kalonu auto yazan yere getirin otomatik çalışır söner.aracı stop edip kapıyı açtığınız anda sönecektir.sileceklerde gene auto yazan yere getirin hemen yanında - + ile hassasiyet ayarı yapabilirsiniz.Kış olduğu için antifiriz seviyesini ölçtürün yağını kendinizde kontrol edebilirsiniz.Sadece yokuşlarda manuelde yada E E/S tuşunda E/S  şeklinde kullanın.Sonuç olarak bildiğiniz sistemden şaşmayın.Kazasız belasız hayırlı yolculuklar dilerim.