Gönderen Konu: Çakma Amatisör yada Lastik Sorunu Olabilir mi ?( Yardım )  (Okunma sayısı 1274 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar. 1995 model 1.3 XE Spaciel Kullanıcısıyım.  Aracın lastikleri Briston 330 ve Lastik + Amatisör dahil aklınıza ne geliyorsa değişmiş ( Servise soktum değiştircek parça bulamadılar yeni aldım aracı 1 ay oldu ve servise soktum. Fakat anlatacağım sorundan dolayı değil keyfe keder..)

Sorunum şu.. Bilirsiniz güzel Türkiyemin kimi yollarında 5-10-15 metre boyunda yamalar mevcut yolda. Böyle yollardan bile geçerken aracım zıplarmış gibi geliyor ( Sanki lastik havası fazla gibi ) Amatisörler benden önceki sahibi (2-3 ay önce ) değiştirmiş hepsini. Ve lastiklerde de normal hava değil homojen midir ne böyle bir hava varmış.   Acaba amatisörleri yağlı yada gazlı takmasının yada lastik havasının farklı türden basılmasından dolayı olabilir mi? Çünkü ön tekerlerden bu tarz yerlerden giderken ses yapıyor kat  - kut çukura girme sesi gibi hafiften. Yoksa bu bizim KASALARda olması gereken konfor normal mi?.

Ve aracım yerden yüksek yani serviste çok diri bir araç dedi dimdik ön ve arka lastik - camurluk arasına nereeyse 1 karış el girer. Yoksa aracı kaldırmak için araya bir yere parça atma gibi bir şey var mı bu yapabilir mi?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Çakma Amatisör yada Lastik Sorunu Olabilir mi ?( Yardım )
« Yanıtla #1 : Ekim 25, 2013, 15:17:53 »
  Çakma amortisörden neyi kastettiğinizi anlayamadım.
 Lastikleriniz sert özelliklidir ve bunu biraz hissedebilirsiniz, nispeten daha yumuşak lastikler mevcuttur. Ayrıca aracın yay(helezon) aksamını kontrol etmenizi öneririm. Kullanılan amortisörlerin markasına da bakın bence.
 Bu arada rot ve balans durumu da sürüş konforunda etkilidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 25, 2013, 15:28:17 »
Çakma yay derken ben şüphelendim yaylardan hani olur da markasız çin malı yada tavsiye edilmeyen amatisör takımlarıyla değişmiştir diye..

Bir bilginiz varmı peki önler yağlı amatisör mü gazlı mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 25, 2013, 15:58:23 »
  Sizin araçtaki parçaların durumunu benim bilmem pek mümkün değil.
 Araç yaşı eski ise yağlı amortisörde kullanılabilir konfor vs. açısından. Gazlı amortisörden biraz farklı çalışır daha doğrusu tepki verir yağlı tipteki amortisörler.
 Yaylara ise bakmak lazım, yay kalitesi de elbet ki de çok önemlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 25, 2013, 18:33:23 »
Kadir bey önce lastiklerin havasını normal basınca getir, bir hava saatiyle ölçtür. bridgestone 330 gayet güzel lastiktir. hava ayarlarını düzenledikten sonra yine zıplama varsa amortisör marka ve modellerini yazıp burada paylaş.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 26, 2013, 09:17:15 »
Dediğinizi yapmadan önce Atilla Bey sanayide toyota hastası bir abimize götürdüm aracı ( kendi aracıda toyota corolla 96 model ) kullanmasını istedim acaba normal mi diye bu durum. Kendi tespiti araçın burçlarında sorun var dedi. Pazartesi - Salı günüde aracı kaldırıp bakacaklar.  Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 26, 2013, 10:33:06 »
Dediğinizi yapmadan önce Atilla Bey sanayide toyota hastası bir abimize götürdüm aracı ( kendi aracıda toyota corolla 96 model ) kullanmasını istedim acaba normal mi diye bu durum. Kendi tespiti araçın burçlarında sorun var dedi. Pazartesi - Salı günüde aracı kaldırıp bakacaklar.  Yardımlarınız için teşekkür ederim.
kardeşim önce lastik basınçları!!!!!!
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 29, 2013, 16:48:48 »
Eyvallah Atilla abi kontrol edeceğim. Bu hafta götüreceğim zaten ( Malum maaş )