0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar insanlık tarihine faydasını bilmiyorum ama bazen duyduğum ve internet ortamında da rastladığım bir şey var ki bunu bizzat kendim de yaşıyorum.Hava yağmurlu olunca veya yerler ıslanınca hangi araç olursa olsun adeta pamuk gibi oluyor mükemmel bir yumuşaklık ve sessizlik ile geçiyor yollardan.Bunun sebebini suyun yumuşak bir katman oluşturmasına bağladım.Bağladım ama bu kadar fark nasıl olur şaşıyorum gerçekten.Aynı şeyi hisseden oluyor mu?
Hava yağmurlu olunca veya yerler ıslanınca hangi araç olursa olsun adeta pamuk gibi oluyor mükemmel bir yumuşaklık ve sessizlik ile geçiyor yollardan.Bunun sebebini suyun yumuşak bir katman oluşturmasına bağladım.Bağladım ama bu kadar fark nasıl olur şaşıyorum gerçekten.Aynı şeyi hisseden oluyor mu?
Doğru, su lastikle yol arasında bir katman meydana getirir ve oluşan lastik/yol sesi miktarı azalır.Unutulmaması gereken nokta ise şudur; Islak yolda, 80km/h sürat, Yazlık lastiklerin yerle temasının kesilmeye başladığı hızdır.
Tekin abi80 Km de yazlık lastiklerin yagmurda yoldan kesilmeye başlaması yaz aylarındada geçerlimi?
Hemen Kitapçığımı kontrol ettim ama malesef dış ortam sıcaklığı +4C olduğunda yanarak uyarması gereken Kırmızı renkli buz işareti göstergelerimde yok. Belki dış ortam sıcaklığını gösteren LCD ekrandaki 4C ibaresi sürekli yanıp sönebilir, şimdilik bilemiyorum.
2005 Corollamda 4 derecenin altında aracın ilk çalıştırılmasında ısı göstergesi birkaç defa göz kırpıyordu.