Gönderen Konu: baskı balata sorunu  (Okunma sayısı 1388 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
baskı balata sorunu
« : Ekim 24, 2013, 09:33:02 »
arkadaşlar merhaba
            Dün basıma gelen olayı sizlerle paylaşmak istedim 10 15 gün önce geri geri  hafif eğimli yokuş yukarı aracı park ederken rahatsız edici normal dışı olduğunu düşündüğüm kayış sesi benzeri bir ses kulağıma çarptı ve bu ses ne zaman aynı durumda sürekli ara uğultu şeklinde geliyordu dün servise gittim ve çıkmama yakın aklıma geldi oradaki ustayla test ettik ve orda da aynı sesi aldık sonuç olarak ustanın teşhisi baskı balata sıyırıyor oldu Toyota garantiyle görüştükten sonra dönüş yapacaklarını söylediler . neyse eve döndüm ve kendim babamla dik bir yokuşta geri geri yine yarım debriyaj yaparak aynı sesi almaya çalıştım ama doğru dürüst bir ses alamadık buna ek hissedilir bir balata kokusu geldi  sonuç olarak  şu anda o ses gitti acaba ben sonradan baskı balatayı zorladığımda mı düzeldi kaçırma olayı yorumlarınızı ve başınızdan benzeri bir sey geçtiyse ve aydınlatırsanız sevinirim. araç henüz 5000km de .10 temmuz 2013 trafiğe çıkışlı.
2013 model 1.6 Avensis elegant extra
İnci Beyazı

Toyota Club Türkiye

baskı balata sorunu
« : Ekim 24, 2013, 09:33:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
Ynt: baskı balata sorunu
« Yanıtla #1 : Ocak 28, 2014, 03:10:05 »
bende de var geçen geri geri gelişimde geri vitesde yaptı. bazen 1. viteste kalkışta yapıyor. neticelendirseniz bilginizi benimle paylaşırsanız sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '05
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 28, 2014, 08:41:04 »
sesi videoya çekme gibi bir şansınız varmı? yada youtubede benzer bir ses bulabilir misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '13
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 28, 2014, 09:53:23 »
benim baskı balata değişti garantiden su anda bahsettiğim ses gelmiyor sizde bir servise veya güvendiğiniz servise bir sorun 
2013 model 1.6 Avensis elegant extra
İnci Beyazı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '97
  • 21 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 28, 2014, 09:58:13 »
24.04.2012 tarihinde ilk sahibinden 110.000 km'de 97 model corolla gli almıştım araçta yağ ve trigerden başka değişen parça olmamış. demek istediğim üzerinde orjinal debriyaj seti vardı.
bende aracı ilk aldığımda dik rampalarda ileri veya geri kalkış yaparken iki metalin birbirine sürtmesi gibi ses geliyordu. buna istinaden ustama sordum neden yapar diye.
aldığım cevap araç az kullanıldığı için oluyor dedi 97 model araba 110,000 km de yılda ortalama 13,000 km yapmış dedi normaldir dedi kullandıkça ses geçer dedi ve ~10,000 km sonra ses kalmadı + çekişinde de hiçbir sorun yok.

sizinde başınıza aynı olay gelmiş olabilir belki  :wacko:
CESARETLE ATILAN İLK ADIMLAR BÜYÜK BAŞARILARIN MÜJDECİSİDİR.