Gönderen Konu: ne kadar az düşünüyoruz?  (Okunma sayısı 1583 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
ne kadar az düşünüyoruz?
« : Ekim 24, 2013, 07:15:13 »
Geceleri sayısız yıldız ve güzeller güzeli ay ile muhteşem bir tablo olarak önümüze serilen gökyüzü de hakkını veremediğimiz mucizevi yaratılış sayfalarından biri. İlerleyen teknoloji, şehirlerimizi aydınlatırken bize yıldızların o şahane ışıklarını göstermez oldu ve tv ekranlarındaki sahte yıldızlarla! bizi oyalıyor. Büyük şehirlerde sokak ışıklarının oluşturduğu aura nedeniyle artık çok az yıldız görebiliyoruz. Aydınlatması, büyük şehirlere göre daha kısıtlı olan kırsal yerlerde yıldızların daha bir parlak olduğunu (göründüğünü) bilenlerimiz vardır.

1999' da yaşadığımız İzmit depreminde bölgesel bir elektrik kesintisi olmuştu hatırlarsınız. O günlerde 2-3 gecemizi çimenlerin üzerinde uyuyarak geçirmiştik. Elektrik kesintisinden dolayı tüm şehir karanlıktaydı. Ben yıldızların hiç o gecelerde olduğu kadar parlak ve sanki yeryüzüne düşecekmişcesine yakın olduğu başka bir zaman hatırlamıyorum, muhteşem bir manzaraydı. Gördüğümüz bir tablo, basit bir resim bile bir sanatçının varlığını bildiriyor, her gece önümüze serilen bu harika tablo da bize onu sanatla yaratanı hatırlatıyor ve O'nun kudretini hissettiriyor.

Bize sadece küçük ışıkları ulaşan o yıldızlar, o muazzam kütleleriyle ve milyonlarcası bir arada nasıl oluyorda karışmadan, çarpışmadan, birbirinin yoluna çıkmadan ve büyük bir süratle hareket ediyor. Ve bu öyle kolaylıkla oluyor ki bu seyyarelerin ne yakıtı, ne dumanı ne de bir enerji kaynağı var. Aralarına konan sırlı cazibe (çekim kuvveti) akıllara durgunluk veren bir mucize. Güneş sistemimize benzeyen, sayısını dahi bilemediğimiz muazzam sistemler yollarından en ufak bir sapma göstermiyor, planlanmış yörüngelerde yüzüyorlar.

Görmekte olduğunuz gökleri direksiz olarak yükselten, sonra arşa istiva eden, güneşi ve ayı emrine boyun eğdiren Allah'tır. (bunların) her biri muayyen bir vakte kadar akıp gitmektedir... (Ra'd suresi, 2. ayet)

Güneş kendisi için belirlenen yerde akar. (Yasin suresi, 38. ayet)

Güneş ve ay bir hesaba göre hareket etmektedir. (Rahman suresi, 5. ayet)

Göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün birbiri ardınca gelip gidişinde aklıselim sahipleri için gerçekten açık ibretler vardır. (Al-i İmran suresi, 190. ayet)

Ve şimdi değerli dostlar lütfen aşağıdaki lnk için biraz vakit ayırıp izleyelim…
Ne kadar az düşünüyoruz değimli?!....

http://micro.magnet.fsu.edu/primer/java/scienceopticsu/powersof10/index.html

Toyota Club Türkiye

ne kadar az düşünüyoruz?
« : Ekim 24, 2013, 07:15:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
Ynt: ne kadar az düşünüyoruz?
« Yanıtla #1 : Ekim 24, 2013, 09:40:24 »
Düşünmek iyidir.

"Tanrı" her şeyi her an kontrol eden ve hareket ettiren mi yoksa yaratıp bırakan mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
Ynt: ne kadar az düşünüyoruz?
« Yanıtla #2 : Ekim 25, 2013, 00:37:38 »
Düşünmek iyidir.

"Tanrı" her şeyi her an kontrol eden ve hareket ettiren mi yoksa yaratıp bırakan mı ?


tanrı yerine allah demek daha doğru olablir,yarattığı hiç birşeyi kendi haline bırakmamıştır ki bu da mantıklı değildir zaten,
örneğin; vücudumuzu ele alalım tüm fonksiyonları ile harkulade bir yaratılıştır cenabı allah seni en güzel şekilde yaramıştır

Tİn Suresi 4. ayet "Biz elbette insanı en güzel biçimde yarattık."

yaratılmış olan insanın dünyaya geliş şekli zaten harkulade bir olaydır

ALak suresi 2. ayet "İnsanı bir kan pıhtısından yarattı."

dünyaya glen insan tek başına bırakılmış olsaydı tüm vücut fonksiyonalrını düşnürsek her hangi bir aksaklık olmadan nekadar yaşardı sence?
şu an internete girmiş monitörün başında bu yazıları okuyorsun,gözlerin fotonlardan oluşan ışık taneciklerini birleştiriyor retinadan geçiriyor beyninde düzeltilip algılamanı sağlıyor bu arada nefes alıyorsun içine çektiğin hava oksijen olarka ayrıştırılıyor kana karışıyor,kalbin atıyor kan pompalıyor kirli kanı temiz kanı ayrıştırıyor kan içerisnde alyuvarlar akyuvarlar oluyşuyor onlarda üzerine düşne görevi apıyor aynı anda sindirim sistemi muhtemel biraz önce yediğin yada şu anda yediklerini midende eritiyor içerisinde ihtiyacı olduğu besinleri alıyor falzasını bağırsaklarına gödneriyor bağırsaklarında da gerekli oalnalr emiliyor ve böyle devam edip gidiyor.....şimdi;bunların kontorlünü tamamen insana bırakılmış olsa nekadrıı düzenli yapardı acaba???kısacası cenabı allah kullanım hakkını verdiği bu bedenin kontrolünü bize vermemiştir dolayısı ile sorduğun sorunun cevabında yarattığı hiç birşeyi kendi başına bırakmamıştır...:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Fanatik Toyotacı
  • ****
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
Ynt: ne kadar az düşünüyoruz?
« Yanıtla #3 : Ekim 25, 2013, 04:21:27 »
Konuyu dağıtmak istemem ama, bence ameller niyetlere göredir...

  Tanrı tabirinin Öz Türkçe Tengri den geldiğini biliyorum. Allah, Rab, Rahman, Hak, Rahim gibi isimlerin de, Tanrı denmesinin de Alemlerin yaratıcısına, naçiz kullarının yakarışı, ibadeti, şükür etmesi ve anması esnasında sakınca yaratmayacağı düşüncesindeyim. Diğer bir husus Esma-ül Hüsna da Allah'ın 99 ismi verilmiştir. Bu 99 isim içinde Tanrı ismi olmadığı gibi Allah'ta bulunmamaktadır. Hal böyleyken sizi tenzih ederim ama bu tarz ikilemlere girmek bence kutuplaşma yaratır.

  Allah affedicidir, dinimiz kolaylıklar dinidir, Peygamber efendimiz Hz.Muhammed  (SAV) ''Korkutmayın müjdeleyin'' buyurmuştur. Bu durumu kendi kendimize zorlaştırmanın gereği ve sırası olmadığı gibi, vereceğim linkte de göreceğiniz üzere dünyanın başka bir yerinde Allah tabirinin sadece müslümanlara ait olduğundan yola çıkarak Allah demek isteyen hıristiyanlara da Allah kelimesinin söylenmesi yasaklanmıştır...

Umarım sıkmamışımdır ... Hayırlı geceler..... ;)


http://haberhit.net/haber-33934-Allah-mi-Tanri-mi-davasi-.html