Gönderen Konu: pasta cila boya korumasının ardından farın altındaki yerde renk açılması :(((  (Okunma sayısı 1623 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 45 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
aurisimdeki  ön tampon çiziklerinden dolayı kasko bitmeden edirne autoking te boyatayım dedim ama pişman oldum. ilkinde renk  tutmamış (metalik gri) biraz bağırdım çağırdım orjinal birebir rengi yakaladılar :)) salaklığıma doymayayım gittim bide boya koruma yaptırdım. Aracı teslim aldım güzel on numara ilk günkü gibi ... aradan  2-3 hafta geçti yağmur yağdı yağmurun ardından bir baktım ki ön farın altındaki yerde renk açılması oluşmuş.. bu neden olmuştur? çokta anlamadığım için çözemedim durumu.. vernik mi açıldı, pasta cilası mı aktı,boya korumada mı bir problem var anlamadım. bir daha gitmeye fırsatım olmadı autokinge ki asla bir daha gitmem. fotoğraflarıda ekleyeceğim kısa sürede. bu durumda ne yapabilirim bu durumu nasıl giderebilirim yardımcı olabilirseniz???

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
pasta / cila işleminde makinayı fazla tuttuysa rengi yakmış olabilir... daha soluk durur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
BOYANIN ardından en az 3-4 ay geçmeden pasta cila yapmak sakıncalıdır boya bu 3 aylık sürede kurur ve gözeneklerinden sizin farkedemeyeceğini gaz çıkışı olur. bu süre içinde yapılan pasta cila işemi boyanın havasız kalıp kusmasına veya vernigin yumuşak olmasından dolayı çabuk zarar görmesine neden olabilir sizinki de böyle bir durum gibi görünüyor. tekrar boyatmanız gerekebilir .
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
Bizde ön kapıyı boyattık 1.gün boyadılar fırınlama boya ile 2. gün vernik attılar kurudu 3. gün gittik boyanan kısıma zımpara çekti ve pasta sürdü makina ile . ama bu işlemi yapmasa boya çok parlak duruyordu . Bu durumda bende mi tekrar boyatacağım. bide renk hafif yeşil gibi renk te tutmamış gibime geliyor böyle ışık tuttuğum zaman bariz belli. birebir nasıl tutturulur renk ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 45 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Şu hepsi burada da araç markasına ve koduna göre sprey kendinden vernikli rötuş boyalar satılıyo onlardan alıpta onu mu kullansam.. Zaten autoking te de küçük parça için onu kullanıyorlardı bir araçta gördüm kullanırken... Öyle mi yapsam acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Hayır, siz yapamazsınız.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
sprey boya lokal yere normal şekilde atıldığında zamanla soyulur ve lekeli durur... yani zımpara yapılması gerek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 45 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
öyle kalsın amannn beeaa nazarı olsun napalım... istanbul trafiğinde daha çok tampon sürterim ben :)) bi ara komple boyatır geçeriz napalım .. kısmet..şimdi gidip kimseyle kavga edemem ..:))