0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba arkadaşlar aslında konuyu nasıl araştıracağımı bilemediğim için yeni konu açtım aracımın pert olup olmadığını nasıl öğrenebilirim şase numarasıyla sorgulama yaptım aracın 4 adet hasar kaydı mevcut yanlız bu hasarların ağar olup olmadığını nasıl öğrenebilirim hatta toplam hasarın ücretini nasıl öğrenebilirim yani "aracın şu kadarlık hasar kaydı var" bunu nasıl öğrenebilirim
zeki bey yetkili servislerden öğrenebiliyorsunuz sanırım çünki bir tanıdığım aracının pert olduğunu aldıktan 2 yıl sonra yetkili servisten öğrenmişti. şok oldum diyordu. tamamen tesadüfen öğrenmişti.
eskiden pertli araçlara kasko falan yapılmıyordu ama şimdi sanırım bazı firmalar yapıyor bence yetkili servis kayıtlarına baktırın ve ya bir sigortacıdan kontrol ettirin. sizin araç alırken hasar durumu hakkında bilginiz varmıydı.genellikle şasede oluşan sıkıntılar doğrultusunda veya hava yastıklarınının açılması durumunda araçlar perte çıkarılıyor. birde sanırım hasar tutarının tek seferde araç kasko bedelinin yüzde 40 geçmesi durumunda oluyor.yani birden fazla hasar almış bir aracın toplam hasar tutarına göre pert olmuyor.
ben izmitte oturuyorum.aracımı temmuz ayında istanbuldan aldım getirdim..izmitte toyota servisine yedek parça almaya gittim..hazır gelmişken aracın eskiye dönük hasar pert kaydını öğrenmek istedim.görevli bayan bilgiler saklı veremeyiz dediler.bende ruhsat sahibiyim öğrenemezmiyim dediğimde,hayır kesinlikle bilgileri vermiyoruz dediler..