Gönderen Konu: Duvara asılacak nesnelerin yükseklik standartı.  (Okunma sayısı 1899 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Duvara asılacak nesnelerin yükseklik standartı.
« : Ekim 22, 2013, 14:16:10 »
Ülkemizde bu konuya dikkat edenlerin sayısının oldukça az olduğunu gözlemlemekteyim.

Duvarlarımıza astığımız Resim, Fotoğraf, Süs eşyaları vs. gibi nesnelerin şu ölçüme uygun olarak yapılması gerekmektedir;

- Tabandan Tavana olan yüksekliği ölçün,
- Bu ölçü birimini 3'e bölün 2 ile çarpın,
- Nesneyi asacağınız duvarda başka bir şey yoksa, duvarın enlemesine ortasını bulun, yukardaki sonucu tabandan başlayarak yukarıda duvarda işaretleyin, bu işaret nesnenizin merkezinde kalacak şekilde montajlayın.

Not: Eğer nesne çok büyük veya duvarla uyumsuz görüntü çıkarsa, 5cm aşağı, sağa veya sola yönlü hareket ettirebilirsiniz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Toyota Club Türkiye

Duvara asılacak nesnelerin yükseklik standartı.
« : Ekim 22, 2013, 14:16:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
Ynt: Duvara asılacak nesnelerin yükseklik standartı.
« Yanıtla #1 : Ekim 22, 2013, 19:38:05 »
Tekin bey ben de "göz hizasında" olmalı diye biliyordum, ki verdiğiniz 2/3 oranı da çoğu binanın boyu düşünüldüğünde yaklaşık buna geliyor. Ancak bana sanki her zaman uygulanabilir gibi gelmedi. Farklı senaryolarda farklı dizilimler daha keyifli olabiliyor.
Bu söylediklerinizin kaynağı var mı? İstisnai durumlar için de ölçütler belirlemiş olabilirler, faydalanabiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 22, 2013, 19:51:29 »
Tekin bey ben de "göz hizasında" olmalı diye biliyordum, ki verdiğiniz 2/3 oranı da çoğu binanın boyu düşünüldüğünde yaklaşık buna geliyor. Ancak bana sanki her zaman uygulanabilir gibi gelmedi. Farklı senaryolarda farklı dizilimler daha keyifli olabiliyor.
Bu söylediklerinizin kaynağı var mı? İstisnai durumlar için de ölçütler belirlemiş olabilirler, faydalanabiliriz.

Gençliğimde dünya insanı bir tanıdığımdan öğrenmiştim, malesef kaynak gösteremeyeceğim. Bu ölçümün bir standart olduğunu düşünüyorum zira göz hisası derken pek bir standart ortaya çıkmıyor.

Farklı yüksekliğe sahip dizilim yapılacağı zamanda yine bu sistem uygulanabilir ve kaç adet sıralanacaksa yine merkezi alınır diye düşünüyorum.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 22, 2013, 20:13:04 »
Bende diyorum memleket niye gelişmiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 22, 2013, 20:17:31 »
:rofl:
Çok orantili oldu  :)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 22, 2013, 20:41:05 »
Sanırım tanıdığınız altın oranı uygulamış.
Göz hizasından kastım o evdeki kişiye(kişilerin ortalaması) göre ayarlanabilir. Sergilerde de ülke boy standartı alınabilir ama konu o değil.

Şahsen tabloya göre de değişmekle beraber yan yana birden fazla dizilimlerde simetriyi takip ederek alçalıp-yükselen tablolarda keyifli bir seyir oluşturabilmekte. Örneğin (boyu 180cm birisinin yaşadığı evde) koridorda enlemesine kenarlara ortalanmış, yerden 150-155-160 cm yükseklikte merkezlenmiş şık bir dizilim olabilir.

Bazı yerlerde tavana yakın asılmış, üstelik birbiriyle alakasız şeyleri görünce şaşırmıyor değilim, bu paylaşım iyi oldu.
En azından duvara bir şey asarken önce ölçülmesi gerektiğinde hemfikiriz olabiliriz :)

Gençliğimde dünya insanı bir tanıdığımdan öğrenmiştim, malesef kaynak gösteremeyeceğim. Bu ölçümün bir standart olduğunu düşünüyorum zira göz hisası derken pek bir standart ortaya çıkmıyor.

Farklı yüksekliğe sahip dizilim yapılacağı zamanda yine bu sistem uygulanabilir ve kaç adet sıralanacaksa yine merkezi alınır diye düşünüyorum.