Gönderen Konu: yağmurda park sensörü arızası  (Okunma sayısı 5046 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 4 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
yağmurda park sensörü arızası
« : Ekim 21, 2013, 17:09:08 »
arkadaşlar merhaba bende sekizli park sensörü var. malum sonradan takılma bunlar yağmur yağınca yada arabayı yıkayınca sürekli töüyordu bende kapatıyordun ve servise gittim servis yağmurda olabileceğni söyledi böyle birşey olabilirmi var mı sizde de böyle birşey  bir ara da sıcak havada ekran sapıtmıştı onu söyledim sadece ekran değişecek ama sensöre bir şey yapmayacaklar muhtemelen
2013 model 1.6 Avensis elegant extra
İnci Beyazı

Toyota Club Türkiye

yağmurda park sensörü arızası
« : Ekim 21, 2013, 17:09:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • demircank
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: yağmurda park sensörü arızası
« Yanıtla #1 : Ekim 21, 2013, 17:17:12 »
evet. ben cumartesi günü istanbula dönerken şiddetli yağmur yağdığı zaman park sensörü sürekli öterek beni çok ama çok rahatsız etti. Orginal olanların da öteceğini düşünüyorum çünkü yağmuru bir engel olrak algılıyor.
Corolla D-4D Elegant MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 21, 2013, 17:19:36 »
  Orjinal olanda geri geri giderken böyle bir duruma rastlamadım hiç. Ayrıca araçlarda park sensörünü devre dışı bırakan tuşlar olması lazım(kimi araçlarda mevcut).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 21, 2013, 17:20:40 »
Bende de aynı sorum mecut. aracı ilk aldığımda servisten hediye etmişlerdi. ucuz çin malı ürün olduğu için sensör gözlerine su girmesinden dolayı sensör önünde engel varmış gibi algılıyor. genellikle 10-30 km aralığındaki hızlarda gerçekleşir. geri viteste pek kullanmadığımız için sadece ön sensörde sorun oluyor.  ben yağmurlu havalarda ön park sesnörünü iptal ediyorum ki ozaman ötme yapmıyor haliyle. daha önceden servise göstermiştim herzamanki gibi sorun yok diyip gönderdiler. siz en iyisi iptal tuşunuza basıp ön sensörü iptal edin. çok rahatsız oluyorsanız eğer yeni kaliteli bir park sensörü alınız.
AvensiStyle