0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selam, ''akü oturması'' ndan neyi kastettiğinizi tam anlayamadım, açabilir misiniz? Sorun akünün boşalması ve aracı çalıştıramaması ise; bunun bir çok sebebi olabilir. Dediğiniz gibi dinamo işini iyi göremiyor ve aküyü yeterince şarj edemiyor ya da gereğinden fazla şarj ediyor olabilir(akü patlaması durumuna göre). Eğer diğer sistemlerde sorun yok ise aküye yoğunlaşmak lazım ama dediğim gibi öncelikle durumu tam olarak anlatırsanız daha kolay analiz yapılabilir. Bu arada Kıbrıs'a da selamlar, Gelibolu İlkokulu duruyor mu hala?
Akü oturması = Akü bitmesi NOT : Kıbrıs'ta 2 sene görev yaptım....
evet akü oturması derken akünün aracı çalıştırmamasından bahsetmek isdemiştim Ben de fazla şarj ediyor olabileceği düşüncesindeyim açıkçası. Motorunda falan hiç bir sıkıntı yok arabanın. arabanın saatinde dikkatimi çekdi 4 senedir ben dakikası dakikasına ayarlıyorum telefonumla aynı giderken 1 ay sonra arabanın saatinin 10 dakika önde gittiğini görüyorum. Evet Gelibolu İlkokulu duruyor ders zili çalmaya devam ediyor. Sanırım bi geçmişiniz var
Şarj dinamosunun çıkış değerlerini iyi bir elektrikçi okuyup, dinamonun sağlığı konusunda bilgi verebilir bence. (6 gözeli sistem için hesaplandığında 14,8V. şarj gerilimi aşılmamalı). Aracınızda dinamonun ürettiği elektriği aküye gitmeden ayarlayan Regülatör var ise bu da problemli olabilir, bu duurmda dinamonun değişmeden sadece regülaröre müdahale de sorununuzu muhtemelen çözebilir.Ayrıca akünüze(su ilave vb.) ya da aracınızın elektrik sistemine herhangi bir müdahale oldu mu(orjinaline göre)?Akü'nün sağlığı açısından ideal bulunma sıcaklıkları vardır, 20-25C derece gibi. Bunun üzeri ve altında, akünün içindeki kimyasalların tepkimeleri değişebilir.Umarım bilgiler size biraz olsun yol gösterebilir. Çözümü de burada paylaşır iseniz bence çok faydalı olur.
Şarj dinamosunun çıkış değerlerini iyi bir elektrikçi okuyup, dinamonun sağlığı konusunda bilgi verebilir bence. (6 gözeli sistem için hesaplandığında 14,8V. şarj gerilimi aşılmamalı). Aracınızda dinamonun ürettiği elektriği aküye gitmeden ayarlayan Regülatör var ise bu da problemli olabilir, bu duurmda dinamonun değişmeden sadece regülaröre müdahale de sorununuzu muhtemelen çözebilir. Ayrıca akünüze(su ilave vb.) ya da aracınızın elektrik sistemine herhangi bir müdahale oldu mu(orjinaline göre)? Akü'nün sağlığı açısından ideal bulunma sıcaklıkları vardır, 20-25C derece gibi. Bunun üzeri ve altında, akünün içindeki kimyasalların tepkimeleri değişebilir. Umarım bilgiler size biraz olsun yol gösterebilir. Çözümü de burada paylaşır iseniz bence çok faydalı olur. Evet, orada okumuştum bir süre, o okulun özel bir yeri vardır bende. Keza karşısındaki meşhur(zamanının) otelinin de, Salamis Bay'ın da. Acapulco ya da Mare Monte'nin de, Girne limanının da...
Hakancım benim komşuma da aynı durum oldu. 2000 Corolla, cihaz 1,6. Çok ilginçtir, kontaktan çıktı. Kontak bozukmuş,anahtarı tam çevirmedençıkarıyormuş bizim komşu fakat bozuk olduğundan onun da haberi yok İşi çözünce elektrikçi ustası, akü olayı da çözüldü. Adam 2 ayda 3 tane akü değiştirdi. Sürekli akü bitiyordu
Sorun su ki arabayi her gun kullaniyorum. Sabah ogle aksam fix isler araba ve buna ragmen geceden sabaha arabayi isletmeye yetmez oldu son 2 hafdadir
Bizi aşıyor.Siz elektikçiye gidin.
Ancak anlamadığım akıllı akülerde kurşun degil mi?
Kurşun-Asit olması lazım. Akıllı akü olarak kastedilen muhtemelen Vrla özelliği olabilir. Ama bunlar tabi ki de hep tahmin. Uygun olmayan çalışma sıcaklıkları akünün ömrünün kısalmasına denen olabilir ama bu kadar erken problem olacağını da düşünmüyorum eğer akü kalitesinden eminseniz. Bu arada aracı çalıştırma sırasında tüm elektrik çeken aksamların kapalı olduğundan emin olun. Yani sadece marş motoru elektrik çeksin aküden ilk çalıştırma esnasında. Akünüzün garantisi devam ediyorsa bunu firmaya bildirin bence. Ne oldu şimdi Sabri Orient Hotel'in orası? Havuz başı partileri meşhurdu oranın.
akünün garantisi patlayan aküyü kapsadı 5-6 ay önce de doldu garanti süresi. Çalıştırırken radyo far iç lamba camlar falan hiçbirşeye dokunmadan çalıştırıyorum özenle kısacası ama bilemiyorum. kalitesinden de eminim mutlu akü 1.5 senelik. Ki akülerin ömrü minimum 7-8 sene.Sabri Orient viran bi şekilde kullanılmaz halde duruyor. Hemen arkasına Golden Tulip Otel yapıldı dereboyu ışıklarından taraf. yine o ışıklardan merkeze doğru giderken bir de Merit dikdiler