0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Keşke Rusya'daki gibi araçlara kamera takılması zorunlu olsa...
Bizdede herkes kamera taktirsa ne cevherler cikacak. Mobesa kayitlarinda bile nelerle karsilasiyoruz.
İnanın bizim memleketteki gibi, "trafikte düşüncesizlik" hiç görmedim.Avrupanın 4-5 ülkesinde bulundum, adamlar çok rahat ve saygılılar. Yaya geçidinde durma ve kavşak bekleme kültürü var adamlarda.Bir çok büyük şehirde, sinyalizasyonlu kavşak yerine dönel tipi kavşak var ve her kez saygılı ve kurallara uyuyor.Kamera olayı bizim memlekette gelişmiş olsaydı, bu görüntülerin âlasını görürdük.
İlk paragrafta yazdıklarınız koca istanbul'da sadece Batı Ataşehir'de yaşadım.Başka da hiç bir yerde herkesin birbirine yol verdiğini göremedim.Hatay'da sürücüler yaya geçitlerinde yayalara hep yol verirler.Gittiğimde çok şaşırmıştım.Yaya güvenliği varsa yayaya yol veririm.Yol verdiğim yaya,yol verdiğim taktirde tehlikeye düşecekse yol vermem.Hatay yayalara gönül rahatlığıyla yol verdiğim tek şehir oldu.İlk videoyu oynatmadan gördüğümüz görüntüye dikkat ederseniz bütün arabalar tampon tampona gidiyorlar.Küçük bir kaza daha büyük kazaya dönüşüyor.
Özcan bey; Üstünüze alınmayın Lütfen. Ancak bazen de yayalar sabır çatlatıyor be kardeşim...
Yayalara yol verirken aynalarınızı kontrol edin. Bir çok kere ben durmama rağmen yanımdaki ya da arka daki araçlar durmadı ve bir çok yaya tehlike atlattı hatta birkeresinde minibüsün önüne kırıp durdurmak zorunda bile kaldım. Kaş yapacağız derken göz çıkartıyorduk .... İlginç bir topluma sahibiz !
Yaya güvenliği varsa yayaya yol veririm.Yol verdiğim yaya,yol verdiğim taktirde tehlikeye düşecekse yol vermem.
Bir önceki mesajımda sizin yorumunuza benzer bir yorum yapmıştım.Yaya güvenliği tehlikeye girecekse asla yol verilmemeli...
aptal kazalardan birinide ben yaptım. yağmuru bir günde bir köpeğe çarptım. kontrolden çıkıp takla makla oo oo ..... bu kazaları akıllı tv de saatlerce izledim, internette kaç tane derlemesi var bilgisayarda bile kayıtlı ama kazayı böyle yapacağım aklıma bile gelmemişti. zaten yapmadan önce basit görünüyor. ama o an gelipte araba kontrolden çıkınca ha böyleymiş diyosunuz. emliyet kemeri ısrarla takmayanlara duyrulur. şuan yaşamamın tek nedeni o kemer. isterse 100 hava yastığı olsun sizi hengamede hiçbir yastık arabada tutamaz.