0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
önceki segman değişiminde yağ eksiltme çok az düzeydeymiş ve segman değişince de pek bi değişiklik olmamış sanırım tam bilemiyorum ben 12 yaşındaydım o zaman yağını yeni de koysam anında ilk 1000kmde bile eksiltiyor malesef. Yağ lambası sorunu da yeni başladı yarın filtreyi ve yağı tekrar değiştirerek deniyeceğim tıkanmış da olabilir mi filtre ?
bu eksiltmeyi yağı değiştirince de yapıyor mu ? o modelin 1.6 sı var bende 4a-f motorlu eksiltme çok fazla değil. ne zaman yağın ömrü dolar işte ozaman eksiltme dediğiniz kadar olur. ilginç bir motoru var. ben nasıl eksilttiğini çözemedim .mesela 20 50 yağ ile 3000 km sonra her 1000km de yaklaşık 500gr eksiltti. 5000 küsür de değiştirdim.5 40 yağ ile ilk 4000 km neredeyse hiç eksiltmedi. ama ne zaman üstüne 200gr kadar 20 50 kattım o günden sonra yine baya eksildi.10 40 koydum yine aynı şey oldu. ilk 4000 km nerdeyse hiç eksiltmedi. sonra eklemeye başladım. 8000km yapana kadar 3 defa yağ koydum..şimdi motor yapıldı ama yine 10 40 ile aynı şey oldu. yaklaşık 7000km yol yaptı 200gr eksiltti. son 1000km de yine 200gr eksiltti.bence motor yağ seçiyor. sizinde kullanımınıza bakıyorum şaşırıyorum. yağ lambası olabilecek en hayati lamba. ben ona alarm bağladım.acilen yağını değiştirin ve yağ filitresinide değiştirin. içini temizletmenizi tavsiye ederim. unutmayın 15w-40 ve 20w-50 yağlar 5000km de değişmeli. 10w-40 yağların ömürleri ise maksimum 1 yıl veya 10 bin km. genelde 8000 de yağ rengi hoşuma gitmediği ve sarmaya başladığı için değiştiriyorum.eğer yağ değiştirme veya filtre değiştirme gibi bir huyunuz yoksa motor tekrar yapılabilir. unutmadan söyleyim. aracın yağ kaçaklarıda olabilir. kompresyon testine ise sabah soğuk motorda bakmak lazım..
atilla abi en son olarak da dediğin gibi mobil 10w-60 yağ deneyeceğim fakat araştırdığımda sürtünmeyi artırdığı motora uzun vadede zararlı olduğunu ve yakıtı artıracağını söyleyenler var doğru mudur sizce koymalı mıyım bu yağı ?
Özgür ben ve oğlum rav4 lerimizde mobil1 10w60 yağ kullanıyoruz. 3sfe motorlar yağ eksiltir, oğlum hiç yağa bakmamış yağını ben mayıs ayında değiştirmiştim 30 bin km ( evet otuzbin km) yapmış 4-5 yüz gram eksilmiş, aklım başımdan gitti. benim araba daha 3 bin km yaptı, eksilme 100 gr ancak var.
sakın öyle birşey yapma.
Atilla abi sizce 10w60 yagi uzun yolda 1000kmde 200-250 gr eksiltmesi normal midir ? Sakin iptal etme demissin peki ustanin tespiti sacma mi yani ordan kaynaklanamaz mi yag eksiltme olayi ?
ustan saçmalamış. sibob lastiklerini kontrol ettirmekte fayda var, bollaşmışsa yağ eksiltir.
o boruları iptal edersen fazla gidemezsin onlar yağın içindeki su buharını çekiyor. yağ fazla incelirse onuda çekebilir. ama bu motorun normal fonksiyonudur. yağ eksiltmesi biraz fazla ama nereden eksiltiyor onu tespit etmek lazım.
Haklisin Atilla abi artik sibop lastiklerini kontrol ettirmenin vakti geldi.Mesaj Birleştirildi: Haziran 10, 2014, 21:32:52Motorda hicbir yerde yag kacagi yok bundan eminim Segmanlar da 150.000km civarinda yenilenmis yag eksiltme sikayetiyle. Artik sebebi nedir cozemedim. Motordan baska hicbir sikayetim de olmadigi icin actirmak istemiyorum yag ekleyerek devam ediyorum
Avensisin kullanma kılavuzuna baktım 2012 vede 2010 yıllarına,Yağ sarfiyatı 1000 km de 1 lt maksimum diyor 1 lt den fazla ise servise gidin diyor
COROLLA'nın da kullanma kılavuzunda öyle yazıyor fakat BANDIRMA'da yetkili servise gittim, servis müdürlye araç hakkında muhabbet ediyoruz. 1000 KM'de 1 LT yağ eksilttiğini söyledim, "Oo, çok büyük bir rakam, hemen servise sokalım" demeye başladı. Üreticiler, kendilerini sağlama almak için o yazıları yazıyor. Yoksa 1000 KM'de miletin arabası gram eksiltmezken, kendi arabanın eksilttiğini görmek kesinlikle normal bir şey değil.