Gönderen Konu: avensis le ufak bir kaza  (Okunma sayısı 3013 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
avensis le ufak bir kaza
« : Ekim 19, 2013, 13:35:28 »
Öncelikle herkese selamlar.
3 gün önce park halindeki aracıma sağ ön kapıdan vurdular.Jandarma tutanaklarında suçu tamamen karşı tarafa vermişler.Araya bayram tatili girdiği için doğru düzgün kimseyle görüşemedim.Tek öğrendiğim;hasar ilk önce benim kaskodan yapılacak, sonrasında da karşı tarafın trafik sigortasından alıncağı.Ancak ben daha hasarı nerede yaptıracağıma karar veremedim.ÖZel de mi yoksa yetkili servisde mi??
Kaskomun Alj ile anlaşması varmış.Siz hangisini tavsiye edersiniz? (Ankara)

[attach=1]
2010 toyota avensis 1.6 elegant

Toyota Club Türkiye

avensis le ufak bir kaza
« : Ekim 19, 2013, 13:35:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: avensis le ufak bir kaza
« Yanıtla #1 : Ekim 19, 2013, 13:39:29 »
[attach=1]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 19, 2013, 13:44:59 »
Geçmiş olsun
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 19, 2013, 13:49:04 »
Geçmiş olsun.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 19, 2013, 15:15:47 »
Geçmiş olsun,

Öncelikle kaskonuza danışın. Aynı şekilde benimde aracıma park halindeyken bu şekilde çarpmışlardı. Aracınızı yerinden hareket ettirmeden fotoğraflarını çekin ve daha sonra mutlaka kaskonuzdan çekici yardımı ile yetkili servise götürülmesini sağlayın. Vuran çekip gidiyor siz uğraşıp duruyorsunuz, aracın değer kaybıda cabası. Nasıl bir sistemse artık bu.

Benim başıma geleni yazayım,

Akaşamın bir vakti park halindeki aracıma sizdeki gibi servis otobüsü çarptı vede kaçtı, görenler plakayı almışlar. Polise haber verdikl falan adamı bulmuşlar. karakola gittik adam orada ne yapacaksın işte kaza, neyse aranızda anlaşın falan dendi. Adamlar biz suçluyuz, bizim bir kaportacı var oraya gidelim dediler, neyse aracı sabah götürdük. Kaportacı adam, karşı tarafın zorunlu sigortası iyi olmadığı için yapmak istemedi, senin kaskodan yapalım dedi, neyse tamda bayram önüydü hemen yaptıralım dedim. Kasko yapan firmamı aradım , tamam sorun değil dedi, ama esas kasko şirketi aracı illaki çekicinin alması gerektiğini söylediğinden arabayı kaza mahaline götürüp tekrardan çekici ile kaportacıya götürdük. Keşke diyorum kasko firmasının götüreceği kaportacıya gitseymişiz. Adamcağıza acıdığımdan burada yapılsın demiştim. Allahtan kasko bana bayramda kullanmak üzere bir hafta araba verdi. sonrası habire kaportacıya git dur. Çarpan adam rahat rahat bayramını yaptı gezdi dolaştı bir tek kaza anında gördüm adamları sonrasında görmedim :) Bu gibi durumlarda çarpan taraf olmak en güzeli herhalde :) Allahu teala kaza bela vermesin.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 19, 2013, 16:16:42 »
öncelikle geçmiş olsun....
bence işçiliğine güvenebileceğiniz bir özel servis tercih edin...
yetkili servis kapı sacını değiştirmek isteyecektir ki bence hiç gerek yok, üstelik değer kaybı daha çok olur...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 19, 2013, 16:34:28 »
Jandarma tutanaklarında karşı tarafın suçlu olduğu yazılıyor. Ve hasar önce sizin kaskonuzdan karşılanıyor ? 

Ben bu durumu çözemedim. Neden sizin kasko karşılayacak öncelikle ? Vuran kişi belli değil mi ? Benim bildiğim böyle bir durumda öncelikle hatalı olanın sigortasından karşılanır hasar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 19, 2013, 17:28:13 »
Jandarma tutanaklarında karşı tarafın suçlu olduğu yazılıyor. Ve hasar önce sizin kaskonuzdan karşılanıyor ? 

Ben bu durumu çözemedim. Neden sizin kasko karşılayacak öncelikle ? Vuran kişi belli değil mi ? Benim bildiğim böyle bir durumda öncelikle hatalı olanın sigortasından karşılanır hasar.
+1

Ayrıca kaskoyla ne alakası var ? Kaskonuz olmasaydı ne olacaktı ? Karşı tarafın sigortası olmasa kaskonuz devreye girer ama öyle bir durumda yok. Garip geldi bana da.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 19, 2013, 18:18:58 »
geçmiş olsun... yetkili servisde işlemi yaptırmanız en doğrusu...

normalde trafik sigortasından işlem yapılacak, bunun için dosyanın tramer üzerine gitmesi ile devamında müfettişlerin onaylaması gerçekleşmeden servis işlem yapmıyor diye biliyorum, 

fakat işlemin hızlı yapılması adına yetkili servis kaskodan işlem başlatıyor(kasko varsa) ve devamında trafik sigortasından bunu rücu ediyor...

kaskonun bozulma durumu yok, bugüne kadarki işlemlerimin hepsini bu şekilde yaptırdım...

kaskonun ayrıca böyle bir güzelliğide oluyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Ekim 19, 2013, 18:20:30 »

normalde trafik sigortasından işlem yapılacak, bunun için dosyanın tramer üzerine gitmesi ile devamında müfettişlerin onaylaması gerçekleşmeden servis işlem yapmıyor diye biliyorum, 

fakat işlemin hızlı yapılması adına yetkili servis kaskodan işlem başlatıyor(kasko varsa) ve devamında trafik sigortasından bunu rücu ediyor...

kaskonun bozulma durumu yok, bugüne kadarki işlemlerimin hepsini bu şekilde yaptırdım...

Aynen, Bende de aynı şekilde olmuştu. Kasko uğraşıyor karşı tarafın sigortası ile
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 19, 2013, 18:26:11 »
Aynen, Bende de aynı şekilde olmuştu. Kasko uğraşıyor karşı tarafın sigortası ile

aslında kasko uğraşmıyor,yani kasko bir işlem yapmıyor diyebiliriz...

elde tutanak varsa ve şaibeli bir durum yoksa, karşı taraf açık açık geri geri gelirken park halindeki xxxx araça çarptım demesi, sizin işlemlerinizin ücretsiz olarak karşı tarafın sigortasından karşılanıyor... aracını yaptıracak kişinin kaskosu varsa işlemi hızlıca buradan başlatıp, devamında karşı tarafın sigorta şirketinden rücu ediyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 19, 2013, 18:30:34 »
geçmiş olsun.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 19, 2013, 18:52:15 »

İşleyiş bu şekilde oluyor ve kaskonun hasarsızlık indiriminde bir sıkıntı olmuyorsa o halde iyi bir uygulama.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 19, 2013, 19:09:13 »
Geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Büyük bir hasar olmamasına rağmen tam da bayram üstü insanın moralini bozuyor.
Muhammet beyin de dediği gibi işlemlerin daha hızlı olması için ilk kaydı kasko açıyor,sonrasında karşı taraftan alıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Ekim 19, 2013, 19:14:22 »

İşleyiş bu şekilde oluyor ve kaskonun hasarsızlık indiriminde bir sıkıntı olmuyorsa o halde iyi bir uygulama.

TRAMER hasar sorgulamasında bile görünmüyor :) Kaskoda hiç bir sorun yaşanmıyor. Çünkü kayıtlarda %100 karşı taraf suçlu durumda. Tutanaklarda bu yazılıyor tabiiki
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Rav 4
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 19, 2013, 19:23:45 »
Burak bey geçmiş olsun.Servis tercihine gelince işçilik çok önemli geçen hafta servisin değişecek dediği kapıyı adam düzeltti hemde çok az macun kalınlığıyla yani özel yada yetkili servisten ziyade usta önemli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ekim 20, 2013, 01:06:39 »
TRAMER hasar sorgulamasında bile görünmüyor :) Kaskoda hiç bir sorun yaşanmıyor. Çünkü kayıtlarda karşı taraf suçlu durumda. Tutanaklarda bu yazılıyor tabiiki

bu durum tutanaklar ile kayıt altına alındığından hasarı yaptıran tarafın kayıtlarında tramerde yani sbm(http://www.sbm.org.tr/?p=application&objectId=23 ) sorgulamalarında gözükür ki, kaskodan ücretsiz cam değişimi bile hasar sorgulamada gözükür ama cam gibi ibare yazar/yazmayada bilir...

özelde tutanaksız yapılan işlemler kayıt altına alınmadığından hasar kayıtı gözükmez...

tamponumun çizilmesi ve ufak tepek darbe almasından dolayı(boya kalktığından) 5 tane hasar kayıtım var ve hepsi 500- 1000 arası... çizik çizik dolaşana kadar yetkili servisde yaptırtıp, hatalı olan karşı tarafın trafik sigortası bozulmasında sıkıntı yok... hasarı verenin bir sonraki trafik sigortası artar hepsi  budur :)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ekim 20, 2013, 01:16:51 »
Burak bey geçmiş olsun.Servis tercihine gelince işçilik çok önemli geçen hafta servisin değişecek dediği kapıyı adam düzeltti hemde çok az macun kalınlığıyla yani özel yada yetkili servisten ziyade usta önemli

kesinlikle doğru, usta çok önemli... macunu basanda var işini doğru düzgün yapanda...

mesela maslak oto sanayide büyük araç firmaları bazı kaporta boyacıları ile anlaşma yapabiliyor ve araç boyaya verildiğinde atılan boyanın orijinal boya kalınlığında olması şartı var...

mesela çamuruk düzelip boyanacak diyelim, orijinal boya kalınlığı 90 mikronsa ve o çamurluk boyandıktan sonra teslim alınırken yetkili servis elemenınca ölçüm yapılıp alınıyor, bir çamurluğu 4 defa boyayarak dert yanan bir abimizden biliyorum... kndileri ölçüm yapıp doğruluğu sağlamaya çalışıyorlar... dolayısıyla el emeği göz nuru işçilik çıkmış oluyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ekim 20, 2013, 01:17:30 »
Geçmiş olsun
ZAMAN VE SÖZLER DİKKATLİ KULLANILMALIDIR İKİSİDE GERİ ALINMAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı