Gönderen Konu: otomatik vites  (Okunma sayısı 1972 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
otomatik vites
« : Eylül 02, 2008, 16:38:48 »
herkese merhaba. yeni arabamı toyota almayı düsünüyorum. yakın cevremde 1 tane buldum. 2006 model sol  otomatik vites siyah renk ve hatcbak. temiz görünüyor. ama size toyotanın otomatik vitesi hakında bildiklerinizi danısmak istiyorum. sorun cıkarırmı uzun bi zaman sıkıntı vermeden. bide lpg taktırmayı düsünüyorum  otomatik vitesle lpg uyarmı birbirine . otomatik vites hakkında pek hos söylentiler dolasmıyor ortada oyüzden kafama takıldı fiyatı 21500 ytl uygun gibi duruyor. otomatik vites hakında bilgisi olanlar lütfen   araba kaçmadan  :-\ :-\ :-\

Toyota Club Türkiye

otomatik vites
« : Eylül 02, 2008, 16:38:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: otomatk vites
« Yanıtla #1 : Eylül 02, 2008, 17:13:23 »
iyi baktır..fiyatı olağanüstü iyi gözüküyor..bir terslik olabilir..
2003 Toyota Corolla HB Otomatik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: otomatk vites
« Yanıtla #2 : Eylül 02, 2008, 17:26:28 »
söylentiler otomatik değil, otomatikleştirilmiş düz vites (MMT) üzerine. Sizin bahsettiğiniz şanzıman ile hiçbir problem yaşamazsınız. LPG hakkında ise bilgim yok, o yüzden herhangi birşey söyleyemeyeceğim.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Ynt: otomatik vites
« Yanıtla #3 : Eylül 02, 2008, 17:46:19 »
kusura bakmayın ilgili baslıkta tereddüt ettimde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Eylül 02, 2008, 17:54:12 »
arac 2004 otomtik hacbak siyah 5 kapı. sol model. 110 beygir 1600 cc. 53000 de. otomatik vites dedibana sahibi. AT otomatik anlamına geldigini düsündügüm icin yazdım.  fiyatı 22500 dü pazarlıkla indirdim.donanımı:                                                                                                                                  Hidrolik Direksiyon, Klima (Elektronik), Otomatik Vites, ABS Fren Sistemi, 4 Hava Yastığı, Uzaktan Kumanda, Merkezi Kilit, Radyo CD Çalar, Elektrikli ayna, Sis Farı, Metalik boya, Direksiyon Yüksekik Ayarı, Elektrikli Cam,                            tabiki baktıracagım  toyota servisine.  ama benim söyledigim sorun. toyota icin degil bütün otomatikler icin solenir ya: '' arıza yapar mutlaka tamiri çok pahalıdır yaptırsanda eskisi gibi olmaz''  toyotanın böle arıza veren sanzumanı corolaya takacagını sanmıyorum ama genede kusku kalıyor insanda o yüzden sormak istedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Eylül 02, 2008, 17:56:19 »
bayan paraya sıkısmıs sanırım nakte ihtiyacım var dedi. tabi bu sevise göstermeyecegim anlamına gelmez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Eylül 02, 2008, 18:07:50 »
alper bey forumlara epeydir bakıyorum. otomatik kulandıgınızı okudum deneyiminizden biseler ögernebilek amaclı bukadar yazıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 02, 2008, 22:08:36 »
Arabaya iyi baktirin.Kazasi olmus mu olmamis mi, ne tur tamirler gecirmis, bakimi aksatilmadan yapilmis mi butun hepsini ince ince sorusturun. Servise, ya da guvendiginiz bir oto tamircisine cekap yaptirtin. 50-100 lira neyse verin, arabayi aldiktan sonra muhtemel daha buyuk kayiplardan kendinizi koruyun. Tam anlamiyla temizse arac mesele yok, yok degilse o zaman almamaniz sizin yarariniza.

Otomatik vites tercih meselesi. Duz vitesin size daha fazla kontrol verdigini dusunebilirsiniz, performans kaybinin az olmasina buyuk onem veriyor olabilirsiniz. Bu gibi nedenlerle cogu kisi duz vitesi tercih ediyor. Ama bir o kadar kisi de sehirici trafikte rahat etmek icin otomatik vitesi seciyor.

Eski Corolla'nin (1994-1997) otomatik vitesi bakimini yaptirdiginiz surece genelde problemsiz. 4 vitesliler 3 viteslilere gore biraz daha rahat. Yeni araclardaki otomatik vites konusunda bilgim yok.

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 03, 2008, 10:28:31 »
alper bey forumlara epeydir bakıyorum. otomatik kulandıgınızı okudum deneyiminizden biseler ögernebilek amaclı bukadar yazıyorum
evet, 91 model otomatik kullanıyorum (ilk sahibiyiz, benden önce de babam kullanıyordu). Şimdiye kadar hiçbir problem çıkarmadı. Geleneksel otomatik vitesler düz viteslerden daha sağlamdır bile diyebilirim.

Bu adrese de bakmışsınızdır şüphesiz: http://www.otomatikvites.info/

Üyemiz (artık aktif değil) olan bir arkadaşın açtığı bir site.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Eylül 03, 2008, 12:08:32 »
tesekurler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Eylül 06, 2008, 02:22:50 »
otomatik vites konusunda hiç bir şüpheniz olmasın...çok dayanıklı ve güzel yapılmıştır diğer markalara göre...tek yapacağı sorun disklerin zarar görmesidir,o da sizin hatanız sonucu meydana gelir,örneğin gazla frene aynı anda basmanız gibi...