Gönderen Konu: rav4 kar kış buz performansı  (Okunma sayısı 5396 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '04
  • 4 kere teşekkür etti
  • 56 kere teşekkür edildi
rav4 kar kış buz performansı
« : Ekim 17, 2013, 17:45:43 »
selam.

2005 model otomatik rav4 sahibi oldum yeni.

merak ediyorum kışın çok sıkıntı çıkıyor mu buzlu yollarda?

kış lastiklerim var.

kışın kullanırken iniş veya çıkışlarda L mi kullanmalıyım yoksa 2 mi?? yoksa D mi?

kış performansı nasıl bu aracın? kullananlar paylaşabilirler mi deneyimlerini..

saygılar..

Toyota Club Türkiye

rav4 kar kış buz performansı
« : Ekim 17, 2013, 17:45:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Ynt: rav4 kar kış buz performansı
« Yanıtla #1 : Ekim 17, 2013, 19:12:46 »
Araç hakkında bu kadar şeyi merak etmeniz çok normal ancak tüm sorulara verilecek tek cevap olursa sadece yakıt konusunda sizi uyarmak isterim onun dışında diğer tüm konularda çok iyi şeyler söylemek mümkündür.Rav4 4x4 ise karlı buzlu yollardan siz değil yollar koksun.Tabi limitler dahilinde.Kış lastikleri ile çok rahat kartepeye çıkabiliyoruz.Aracı dik yokuşlarda yada sert inişlerde yavaş kullanmanız sürüş güvenliği için önemlidir.Aracı genelde d konumunda kullanınız.Ancak kış şartlarında sert inişlerde aracın hızlanmasını sınırmalamak için L konumu daha iyidir.Çok çamurlu yollar dışında L konumunda ihtiyacınız olmaz.

Aracın diesel olanı çok daha insaflı.Sonuç olarak yakıt dışında bence bir eksi tarafı yok.Yorumlarım normal kullanım koşulları içindir.Unutulmamalıdır ki Rav4 of road aracı değildir
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ekim 18, 2013, 00:29:15 »
cevap yazmaya zaman ayırdığnız için teşekkür ederim..

benim arazi ile işim yok açıkçası. daima alsfalttayım. 

ankara şehir içi trafikte kullanıyorum fakat birlik mahallesinde iş yerim olduğu içn haliyle anormal dik rampalarla mücadele etmek gerekiyor.
önümüz de kış olduğu için, haliyle inceden tedirginlik oluyor, o bol yokuşlu mahalledeki rampalarda rav4 ile ne yapacağımı...

yakıta gelince LPG var araçta. teselli işte.. 80 tllik lpg ile 250-300 km gidiyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 18, 2013, 10:15:22 »
Birlik mahallesini bilirim ve rav4 fazla fazla yeterli ama lastikler çok önemli.

bu arada rav4 ün 4x2 mş yokda 4x4 mü  4x4 se super ötesi 4x2 ise yine yeterli ama biraz daha dikkat gerekir.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 18, 2013, 12:31:16 »
yalaşık iki bucuk yıldır rav 4 kullanıyorum hem kış hem yaz performansından memnunum emin olun sizde memnun kalırsınız hele bide kış lastikleri varsa.tek dezavantajı bagajı maalesef biraz küçük bagajı var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 18, 2013, 14:25:15 »
ben normal yaz koşullarında da , kırmızı ışığa yaklaşırken, yokuş aşağı iniş yaparken motor freni olsun diye D ' den 2'ye çekiyorum yavaşlamak için.  ççünkü D ile inerken ani frenlerde ABS çok sert tepki veriyo. hele yolda hafif bir su birikintisinden geçmeye göreyim hemen kızaklamaya başlıyor frene dokunduğum anda.

şehir içi trafikte sürekli D ve 2 arasında gitmek şanzımana zarar verir mi sizce?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 18, 2013, 14:32:27 »
hiçbir zararı olmaz dik rampaları çıkarken ve inerken 2 ve L yi kullanmanız faydalı olacaktır.(bende sürekli kullanıyorum)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 18, 2013, 14:37:09 »
Vites konumlarını sürekli bende kullanarak motor kompressyonunu kullanırım.
Bu uygun şekilde kullanılırsa yakıtı azaltırken bakım maliyetlerinide düşürür.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 18, 2013, 14:51:14 »
Vites konumlarını sürekli bende kullanarak motor kompressyonunu kullanırım.
Bu uygun şekilde kullanılırsa yakıtı azaltırken bakım maliyetlerinide düşürür.
evet abi elin hep artı eksi oynuyodu dikkatlerden kaçmadı :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 19, 2013, 01:31:15 »
arabadaki lastik bu

aslında spesifik kış lastiği değil. YAz lastiği olarak geçiyor kayıtlarda...
 fakat çok kullanışlı arazi lastiği. incelemelerde kar ve buz performansından tam not almış hep.
ilk kez kullanacağım bakalım neler bekliyor bizi...

ayrıca park haline geçerken önce N yapıp sonra el freni çekiyorum şanzımana yük bindirmemek için. ve uzun kırmızı ışıklarda N konumunda bekliyorum.
doğrudur değil mi?

genel kültür olarak yapıyorum bunları hiç teknik bilgi bilmeden.. umarım doğrudur... otomatik vites ilk kez kullanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 19, 2013, 01:46:56 »
Park ve bekleme uygulamalarınız şanzımanın saglıgı için çok dogru uygulamalar.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 06, 2013, 14:07:04 »
-Vites küçültme için vites kolundaki ufak O/D düğmesini de kullanabilirsiniz 4 den 3 e, 3 den 2ye geçişte kolaylıktır (uzun süre bu konumda sürülmemelidir kitapçık bilgisi)
sollama veya hızlanma esnasında da dip gaz yapmanıza gerek yoktur yine O/D basarsanız vites ayağınız sabitken küçülecektir hızlanma mesafenizi doldurunca düğmeye tekrar basıp O/D konumundan çıkarak ayağınızı yavaşça gazdan hızınıza göre kaldırmanız yeterli olacaktır (uzun süre bu konumda sürülmemelidir kitapçık bilgisi)
- Michelin latitude tour hp 235/60/R16 lastiklerim 4 mevsimlik bu nedenle su kar buz durumlarında yumuşak yapısı işime yarıyor. Ha durumları iyi olmasa BF Goodrich AT takardım.
 yoğun karda kullanamadım henüz ama istanbul kar şartlarında hiç sıkıntı çekmedim.
-Yakıt kışın bence gerçekten üzüyor. Yazın yaktığının iki katını belkide buluyordur. Motor rölantide ısınmadan yola çıkmam. soğukken gitsin diye gaza basmakta subaplarda sorun çıkarabilir.
 şehir içi bir depoyla 400-450km arası gidiyorum sakin kullanımda. Tüketim fabrika değerlerinde. LPG yok hiç takılmamış. Taktırmayı da düşünmüyorum.
 Aklımdakileri yazdım yardımı olmasını umarım. Aracınız hayırlı uğurlu olsun.

Mesajınızda ki lastiği aldınız mı? 

2002 TOYOTA RAV4 2.0 Otomatik Siyah 95oktan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 06, 2013, 17:15:09 »
-Vites küçültme için vites kolundaki ufak O/D düğmesini de kullanabilirsiniz 4 den 3 e, 3 den 2ye geçişte kolaylıktır (uzun süre bu konumda sürülmemelidir kitapçık bilgisi)
sollama veya hızlanma esnasında da dip gaz yapmanıza gerek yoktur yine O/D basarsanız vites ayağınız sabitken küçülecektir hızlanma mesafenizi doldurunca düğmeye tekrar basıp O/D konumundan çıkarak ayağınızı yavaşça gazdan hızınıza göre kaldırmanız yeterli olacaktır (uzun süre bu konumda sürülmemelidir kitapçık bilgisi)

Küçük bir ilave;

4 ileri AT şanzımanlarda bulunan O/D düğmesinin görevi, yüksek süratlerde vitesin 4'e geçmesini engelleyip, motor devrini 3. vites ile yüksek tutarak, dik uzun yokuş tırmanışlarında veya yine özellikle mehil yukarı yollarda araç sollamak içindir.

O/D 2 ve L viteslerde görev görmez.

L "LOW" düşük sürat, yani 1. vitestir. 2 ve L(1) tırmanacağınız veya ineceğiniz yavaş dik yokuşlar içindir.
O/D yine orta hızlı yokuş aşağı inişlerde 3. vites ile motor kompresörü yapmaya yardımcı olur.

evet abi elin hep artı eksi oynuyodu dikkatlerden kaçmadı :D

Bir çok insan otomatik vitese dokunulmaması gerektiğini düşünür, "o zaman neden otomatik araba alayım ki!?" diye serzenişte bulunurlar.
Ahmet bey bilinçli bir sürücü olarak doğruyu yapmaktadır. Otomatik aracını max. verim ve emniyetle kullanmaktadır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 07, 2013, 00:13:56 »
- Michelin latitude tour hp 235/60/R16 lastiklerim 4 mevsimlik bu nedenle su kar buz durumlarında yumuşak yapısı işime yarıyor. Ha durumları iyi olmasa BF Goodrich AT takardım.
 yoğun karda kullanamadım henüz ama istanbul kar şartlarında hiç sıkıntı çekmedim.
-Yakıt kışın bence gerçekten üzüyor. Yazın yaktığının iki katını belkide buluyordur. Motor rölantide ısınmadan yola çıkmam. soğukken gitsin diye gaza basmakta subaplarda sorun çıkarabilir.
 şehir içi bir depoyla 400-450km arası gidiyorum sakin kullanımda. Tüketim fabrika değerlerinde. LPG yok hiç takılmamış. Taktırmayı da düşünmüyorum.
 Aklımdakileri yazdım yardımı olmasını umarım. Aracınız hayırlı uğurlu olsun.

Mesajınızda ki lastiği aldınız mı?

selam. evet mesajdaki lastik zaten ben arabayı aldığımda üstünde takılıydı. lastikçilere gösterdim hepsi oo işini görür bu dediler.
internette baktım herkes çok övmüş.

ama ben özellikle yokuş aşağı inişlerde ve bilhassa ıslak zeminlerde fren yapmaktan çok korkuyorum. çünkü bi kaç kez baya kızakladım düşük süratte olmama rağmen. kar yağınca ne yapacağım bilemiyorum. acaba balatalarım mı bitik onu da bilmiyorum daha hiç servise gidemedim. ama frene asılmak resmen kabus gibi çöktü içime.. daha önceleri çünkü kılpayı durabildiğim anlar çok oldu...

özellikle ıslanmış yollarda frene basınca, çoook hızlı abs tepkimesi yapıyor sanki frene asılmışım da pat pat pat durmaya çalışır gibi. halbuki şöyle yalandan freni yokluyorum. ama arrabanın tepkisi çok sert oluyor.... böyle bir aractan böyle bir fren performansı beklemezdim. umarım sorun bendedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 07, 2013, 11:53:17 »
Halil bey, her üzerinde kaba desen ve kılcalları olan lastik Kış lastiği değildir.

Kış lastiğinin en büyük farkı hamurundadır. 7C sıcaklıklar altında dahi yumuşaklığını koruduğu için bastığı zemine tutunur.

Oysa bu lastikler sadece sıcak arazi koşulları için olsalar bile Kış şartlarında Yazlık lastiklere oranla daha iyi sürüş performansı sağlasalarda frenajlarda daha farklı sonuçlar çıkmaz. Lastik sert hamurlu ve geniş taban olduğu için kızaklaması çok daha çabuk olacaktır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 12, 2014, 04:07:13 »
bu arada ön balataları değiştim. bitmeye yakınmış eski balatalar
balataları değişince arabanın dünyası da değişti.

eskiden frene dokunur dokunmaz tepkime yapan abs ve kızaklamayı artık istesem de yapamıyorum. fren testleri yaptım çok sert yaptım hem de daha bi kez bile absyi devreye sokamadım neredeysse

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 12, 2014, 19:54:28 »
halil bey merhaba,
benimde aracım 04 rav4 yeni aldım sayılır.
yeni üyeyim aracınızı hangi servise götürdüğünüzü sormamın forum kuralları veya sahsınız tarafından bir sakıncası olurmu bilmiyrum
zira benimde ustaya ihtiyacım var,balatadır bakımdır... :)