Gönderen Konu: corolla verso yerine verso alsam mı  (Okunma sayısı 1332 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
corolla verso yerine verso alsam mı
« : Ekim 16, 2013, 16:57:06 »
merhaba arkadaşlar hepinizin bayramını kutlarım.daha önce birkaç başlık açmıştım 2005 verso 1.6 elegant aracımın çekişinden hiç memnun olmadığımı belirtmiştim.
sorum şu: 6 vites olan 2009 sonrası versolar sanırım beygiri de 1.6 ve 132 beygir.alırsam tatminkar bir fark olur mu, yoksa farketmez mi.tecrübeli arkadaşlarımın yardımına ihtiyacım var.selamlar.
2005 verso 1.6 elegant

Toyota Club Türkiye

corolla verso yerine verso alsam mı
« : Ekim 16, 2013, 16:57:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla verso yerine verso alsam mı
« Yanıtla #1 : Ekim 16, 2013, 21:15:16 »
bizde 2008 model corolla verso kullanıyoruz.rampalarda arabanın çekişi çok düşüyor ve belli bir hızın altında yokuşa girerseniz araba hızını koruyamıyor.çoğunlukla 5 kişiyle ve dolu bagajla şehir dışı yolculuk yapıyoruz.rampalara genelde 130 km hızla giriyorum.bu hızla çok uzun olmayan yokuşları vites düşürmeden aşabiliyorum.eğer yokuş uzun solukluysa arabanın hızı 100 e geldiği an hemen 4 e atıyorum.bu sayede devir yüksek olduğu için araba hızını korumayı başarıyor.diğer türlü 80-90 arası 4 e geçersem araba yine çekmiyor ve 3 e düşmek zorunda kalıyorum.versoda 160 nm tork,corolla versoda ise 150 nm tork var.yokuş performansında en önemli etken tork olduğu için bu iki arabanın yokuştaki performansının birbirine çok yakın olduğunu düşünüyorum.birde verso,corolla versodan 50 kg daha ağır bir araç.performans olarak verso,corolla versodan özelliklede yokuşlarda pek farklı olmayacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla verso yerine verso alsam mı
« Yanıtla #2 : Ekim 21, 2013, 09:40:23 »
1.8 benzinli yada 2.0 dizel motoru kullanmadıkça verso nun hangi tipini alırsanız alın sonuç aynı arkadaşlar :(  1.6 motor bu araca az,
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.