Ankara ivedik organize sanayi bölgesinde Sistem Mühendislik'te (
http://www.sistemlpg.com ) Atiker OBD II SafeFast LPG dönüşümü yaptırdım.
1100 TL ödedim. ( Eski nesil sistemleri 850-900 TL'ye takıyorlar, Safefast OBD II'nin özelliği arıza lambası yaktırmamasıdır. )

2004 Yaris Terram var. Araç bildiğiniz üzere 4 silindir 64-65 Beygir ve 1000 cc . Şu anda lpg tankı 66-67 TL'ye doluyor takribi 25-26 Lt lpg alıyor. ( Opet - Aygaz kullanıyorum ) şehir içinde yaklaşık olarak 370 - 380 Km yol yaptığımda 2 Tiz sinyal veriyor ve benzine geçiyor. Bu da 17,5 - 18 Kuruş yakıyor demek. Bizim için oldukça tatmin edici rakamlar

Keza hava soğuk ve 4 adet sıfır goodyear ultragrip 8 kış lastiği takılı bunlar da yakıt için negatif koşullar demek.
Şu anda lpg takılalı 3000 Km oldu, en ufak bir sorun ya da olumsuzluk yaşamadım.
Size sürekli olarak şunu söylerler, lpg taktırma çekişten düşer, arıza lambası yakar, motoru bitirir vs.
Zaten bu işlerden az çok anlayan herkes Lpg'nin motora bir zararı olmadığını ayrıca çevreci bir yakıt olduğunu yeni gelecek emisyon vergileriyle daha da tercih edileceğini bilir. Yok çekişten düşer yok motoru bitirir yok yağ eksiltir vs. bunlar zaten yorgun ve bitik motorların belirtileri . Diri ve sağlıklı hiç bir motor sıralı enjektör sisteminde böye bir kepazeliği size yaşatmaz. Önemli olan tek şey işçiliktir, montaj sırasında baştan savma bir iş yapılırsa elbette sorun yaşanır, yaklaşık 4 - 5 saatlik montaj esnasında ben aracımın başından ayrılmadım ustalarla konuştum ve gereken yerlerde müdahil oldum.
Ankara Yeni Dörtnal Toyota Servisindeki Ustama da Sordum. Gerek yok BRC vs Para vermeye bende Atiker kullanıyorum 4 senedir taş gibi, hiç bir sıkıntı da yaşamadım dedikten sonra, içimdeki son soru işareti (acaba bir gün lpg yüzünden yolda kalır mıyız?) de kayboldu. içiniz rahat olsun gidip boştan yere 500-600 TL ödemeyin. zira 600 TL demek lpg ile 3500 küsür kilometre demek oluyor

LPG Takıldıktan sonra izlemeniz gereken resmi prosedürler var. Kısaca izah edeyim ( Ankara için )
Lpg takıldıktan sonra Lpg takan firma size proje vb. evraklar verecek bunlar ile birlikte
Önce Ostim'deki Makine Mühendislerinin yerinden sızdırmazlık raporu alıyorsunuz.
Daha sonra TüvTürk'ten randevu alarak "tekrar" genel muayene yaptırmanız ve
Tüm bu evraklarla birlikte Emniyet Müdürlüğü Tescil Şubesine giderek lpg'nizi ruhsatınıza işletmeniz gerekiyor.
Önceden TüvTürk'ten randevunuzu alın. ( Muayene saattinden 45-50 Dk önce giderseniz daha çabuk sıra gelir)
Ostimdeki sızdırmazlık muayenesi 20-30 dk sürüyor.
Daha Sonra TüvTürk'e Genel Muayene randevunuza (30 dk ile 1,5 Saat arası sürüyor yoğunluğa göre)
Ordan da İl Emniyet Müdürlüğüne yetişebilirseniz 1 günde evrak işleriniz biter.
Yarım Günde Lpg dönüşümünüz sürer (5-6 Saat)
Tek bir yerden hepsini yapamıyoruz o nedenle biraz koşuşturma oluyor haliyle.
Umarım Faydalı olur