Gönderen Konu: Cok acil yardım  (Okunma sayısı 2071 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Cok acil yardım
« : Ekim 15, 2013, 00:05:59 »
Arkadaslar öncelikle yaksamlar dun aksam bir kaza yaptım polisi aradık geldi tutanak tuttu fakat cok soru sordu ve uzerime geldi yaklasık bir 4 5 kere gelip ifade aldı arabamın on sol tekerini duvar a vurdum ve tutanak tutmasını ıstedım bir tutanak tutuldu fakat yaklasık 7 8 satır birseyler yazmıstı zaten baya bir diklendi kendisi okumak istedim fakat yarın gel kagıdı al okursun dedi onumuz bayram yaklasık 10 gun alamayacgım ve kasko karsılamaz ise baya buyuk bir mebla var ortada acaba memur bey ne yazdı vede eger kotu birsey yazdıysa buna itiraz hakkım var mı alkol testi yapıldı 0.03 cıktı şahibeli burada işler falan denildi telefonlara kadar bakıldı bana yardımcı olursanız cok sevinirim cunku gercekten stress yaptım !!! !!! !!!

Toyota Club Türkiye

Cok acil yardım
« : Ekim 15, 2013, 00:05:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ozok..............
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Cok acil yardım
« Yanıtla #1 : Ekim 15, 2013, 00:51:03 »
kasko olduktan sonra sorun etme gıdıp kasıtlı olarak duvara vurdum canım oyle ıstedı desen de odemek zorunda sadece alkollu ve ehlıyetsız oldugun durumlar harıc

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyotalı Günler
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 15, 2013, 03:56:13 »
Bayram Sabahı Canını Hiç Sıkma Arkadaşın Dediği Gibi Canım Sıkıldı Vurdum Desen Bile Kasko Yapmak Zorunda.. Geçmiş Olsun Allah Başka Kaza Bela Vermesin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #3 : Ekim 15, 2013, 08:50:04 »
ehliyetim var alkol 0 ama gelip bana sanki arabayı baskası carpmış falan dedi diklendi kendisi tutanagı okutmadı bunda birşey var diye stress yaptım sonucta kasko da bu tutanaga bakıp işlem görüyor eger tutanak ters ise bir araba parası odeme var inşallah dediginiz gibidir cok sıkıntıdayım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 15, 2013, 08:58:37 »
Bagli oldugu karakola gidip tutanagi bakin isterseniz. Bu arada cok gecmis olsun
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 15, 2013, 10:32:41 »
Polisler size nasıl davranıyorsa siz de aynı tavırlarda davranın yoksa siz zor durumda kalırsınız unutmayın polisler bizim güvenliğimiz için bizim verdiğimiz bol bol vergilerden hayatını geçindiren kişiler.Geçmiş olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 15, 2013, 11:11:42 »
Bu ülkede her ne kadar polisler vergiler ile geçiniyorlarsa unutma sende polislerin verdigi hemde maaşlarından peşin peşin kesilen vergilerle geçimini sağlıyorsun.kendi ağızınla söylüyorsun güvenliğimizi sağlayan diye o yüzden bu ülkede hakkı ile görevi yapan her bir kamu görevlisine hele hele canını ortaya koyarak zor şartlarda gorev tapan polislere bu şekilde konuşma hakkını sana kimse veremez.Bu yüzden haddinizi bilmelisiniz. Ayrıca Kaan Beyin geçirdiği kaza için çok geçmiş olsun. Polis ile ilgili ise görev ahlakı dışında yapmış olduğu bir hareket varsa gerekli makamlara dilekçe yolu ile şikayet edersiniz sorumlular cezalandırılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 15, 2013, 13:47:18 »
Bu ülkede her ne kadar polisler vergiler ile geçiniyorlarsa unutma sende polislerin verdigi hemde maaşlarından peşin peşin kesilen vergilerle geçimini sağlıyorsun.kendi ağızınla söylüyorsun güvenliğimizi sağlayan diye o yüzden bu ülkede hakkı ile görevi yapan her bir kamu görevlisine hele hele canını ortaya koyarak zor şartlarda gorev tapan polislere bu şekilde konuşma hakkını sana kimse veremez.Bu yüzden haddinizi bilmelisiniz. Ayrıca Kaan Beyin geçirdiği kaza için çok geçmiş olsun. Polis ile ilgili ise görev ahlakı dışında yapmış olduğu bir hareket varsa gerekli makamlara dilekçe yolu ile şikayet edersiniz sorumlular cezalandırılır.

Şuayip bey,

Tolga beyin tavrı sanki görevini yerine getirmeyen memur arkadaşlara yönelik gibi geldi bana.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 15, 2013, 14:09:30 »
Bende rahatsız oldum ve bütün polisleri içeren bir yorum gibi geldi bana, eklemek istediğim bir konu daha var polis maaşından kesilen vergi 1500 tl civarında . Gönüllü olmadıktan sonrada kimse canını tehlikeye atarak çalışmaz, polise ve askere yapılan yorumlara lütfen dikkat edelim, en azından bir kişinin yaptığı hatayı bütün teşkilata maletmeyin. Bayramını ailesiyle geçirebilme şerefine erişen, erişemeyen herkesin bayramı kutlu olsun.
1996 Corolla gli-2001 Peugeot 206-2005 Corolla terra- 2004  Chevrolet Lacetti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 15, 2013, 14:31:54 »
"canım sıkıldı duvara vurdum de kasko ödemek zorunda" diye bir uygulama yok.Kendinizi kandırmayın.Kasko ödemek istemezse ödemez.Şaibeli,alengirli kazalarda kaskonun ödeme yapma zorunluluğu yoktur. bunu unutmayın
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 16, 2013, 01:09:20 »
tek taraflı kazada farklı bir şüpheli durum yoksa o 7-8 satırda "karayolları yönetmeliğinin xxx maddesince şöförün dikkatsizlik sonucu..."gibi bir metin içerebilir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Ekim 25, 2013, 12:17:42 »
Görevli Polis memurunun. Kaza tespit tutanağına. Kaza şaibelidir, şüpheli durum var, bilerek yapmış gibi tespitler yapıp, yazmaya yetkili değildir.
Polis psikolog, kişilik uzmanı değildir. Sadece kazanın oluş şekline bakar ve yazıya döker.
Kazanın şaibeli olup olmadığına karar verecek olanlar bilirkişiler ve mahkemelerdir.
Sigorta firmanız şaibeli bir durum olup olmadığını araştırmak isterse inceleme başlatır ve bilirkişi gönderir.
İnceleme sonrası şaibeli durum olduğunu hissetmesi yetmez. Bu iddalarını kanıtlayacak sağlam delillere ihtiyaç vardır.

Memur sizin ağzınızı aramış.
Bunu her zaman yapıyorlar zaten. Hatta bazen görev yetkilerinin dışına da çıkabiliyorlar.

Polis memurlarına saygılı olmaya çalışıyoruz ama onlarda yetkilerinin dışında davranışlarda bulunmamaları gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 25, 2013, 12:40:30 »
Ben de polis olanların veya polis yakını olanların hemen savunmaya geçmesini hiç anlamıyorum..İşini doğru yapan, hakikaten özveri ile çalışan polislere saygı duyarım.. Ama ben henüz böyle bir polis görmedim, duymadım..Çok şükür bugüne kadar çok işim düşmedi henüz ama bırakın ilgi, alakayı hiç birinin görevini bile layıkıyla yerine getirdiğini düşünmüyorum. Bu örnekte olduğu gibi...

"canının tehlikeye atan" veya "1500 tl vergi ödüyorum " ibarelerini de çok doğru ve samimi bulmuyorum..  Özel görevlerde çalışan polisler hariç diğerlerinin can güvenliği tehlikesi biz sade vatandaşlar kadar.. vergi de gelir durumu ile alakalı bi durum...bir tek polisler vergi ödemiyor bu ülkede..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 25, 2013, 14:06:37 »
Polis olayda sizin tutumunuza görede muamele yapar. Olayın nasıl olduğunu tabiki soracak sizin o an ki verdiğiniz cevapları yada polise karşı tutumunuzu bilmediğimiz için Polisi şuçlamakta olmaz. Siz kim bilir polise nasıl davrandınız. Kimse kendini suçlu kabul etmez tıpkı sizin gibi. Polisin de bir Allah kulu olduğunu unutmayın. Yok görevini layıkıyle yapan görmedim falan hiç hoş sözler değil bunlar çirkinleşmeyin lütfen. Adamın evine hırsız girer hemen polisi arar polis uğraşır didinir hırsızı yakalar polisten iyisi olmaz;polis trafikte sana suçunu ispatlar ve ceza yazar polisin ne anası kalır ne sülalesi. Malesef ki böyleyiz işimize gelirse herkes çok iyi..
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 25, 2013, 14:46:18 »
Herkes istanbulda ankarada çalışmıyor, çalışsa bile can güvenliğini sivil vatandaşla bir tutamazsınız ,Terör bolgesinde çalışıyorum ve elimden geldiğince vatandaşa yardımcı olmaya çalışıyorum, dışarıdan bakmaylada işini doğru yapan polis hiç yok diyemezsiniz, çünkü yapması gereken görevi bilmiyorsunuz tam olarak. Öyle olsaydı başınız sıkıştığında o işini bilmeyen polisten yardım istemezdiniz. Ben bu konuya daha fazla yorum yapmak istemiyorum. Seviyeli bir forum olduğu için buradayım, öylede kalmasını istiyorum.
1996 Corolla gli-2001 Peugeot 206-2005 Corolla terra- 2004  Chevrolet Lacetti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 25, 2013, 16:15:31 »
Sanırım okunmadı tekrar yazıyorum, işini doğru yapan, özveri ile çalışan polislere saygım sonsuz..
Lafım diğerlerine..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ekim 25, 2013, 16:34:15 »
"canım sıkıldı duvara vurdum de kasko ödemek zorunda" diye bir uygulama yok.Kendinizi kandırmayın.Kasko ödemek istemezse ödemez.Şaibeli,alengirli kazalarda kaskonun ödeme yapma zorunluluğu yoktur. bunu unutmayın

Görevli Polis memurunun. Kaza tespit tutanağına. Kaza şaibelidir, şüpheli durum var, bilerek yapmış gibi tespitler yapıp, yazmaya yetkili değildir.
Polis psikolog, kişilik uzmanı değildir. Sadece kazanın oluş şekline bakar ve yazıya döker.
Kazanın şaibeli olup olmadığına karar verecek olanlar bilirkişiler ve mahkemelerdir.
Sigorta firmanız şaibeli bir durum olup olmadığını araştırmak isterse inceleme başlatır ve bilirkişi gönderir.
İnceleme sonrası şaibeli durum olduğunu hissetmesi yetmez. Bu iddalarını kanıtlayacak sağlam delillere ihtiyaç vardır.

Memur sizin ağzınızı aramış.
Bunu her zaman yapıyorlar zaten. Hatta bazen görev yetkilerinin dışına da çıkabiliyorlar.

Polis memurlarına saygılı olmaya çalışıyoruz ama onlarda yetkilerinin dışında davranışlarda bulunmamaları gerekiyor.

Bu bilgiler durumu açıklıyor zaten.

Diğer konu ise her açıdan bakılması gereken bir durumdur bence. Ne kurunun yanında yaşı yakmak bize yakışır, ne de yapılan yanlışlar karşısında dilsiz şeytan olmak.
 Kolluk kuvvetinden şikayet eden kolluk kuvvetleri de gördüm, kolluk kuvvetinden memnun olmuş, takdir etmiş sivil vatandaşı da. Kolluk kuvvetlerinin işinin doğası ayrı bir konudur, vatandaş olarak yaşamak da.
 Umarım her şey, hepimiz için daha iyi olur, bu arada başkalarını kırarak, rencide ederek değil.