0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
?
Daha önceden LPG takılı biz mazda araçta buna benzer bir problem olmuştu. Araba sabahları geç çalışıyordu. LPG regulatörü içindeki diyafram kaçırıyormuş ve kaçan sıvı haldeki lpg arabanın geç çalışmasına neden oluyormuş. Muhemelen ilk çalıştırmada manifolt içine hem sıvı lpg hem de benzin doluyor. Normalde lpg radyatör suyu sayesinde ısınır ve gaz haline gelir. Ondan sonra araç lpg ye geçer. Aklıma geldi. Belki yardımcı olabilir. LPG takılalı sizin araçta baya olmuş. Malzemelerin eskimiş olma ihtimali yüksek. Bir LPG istasyonuna görünmeniz iyi olabilir.
Böyle bir durum sıralı enjeksiyon kullanılan LPG sistemlerinde olmaz çünki ya benzin enjektörleri çalışır yada gaz enjektörleri çalışır herhangibi bir arıza yoksa tabi...
Merhaba arkadaşlar 2006 lpgli 74 bin km,de otomatik terra aracım 3-4 günden beri ilk marşta çok geç çalışıyor. Aracımın en son 70 bin bakımları yapılmıştır. Altmış bin bakımında orjinal bujileri değişmiştir. lpg 53 bin km,de takıldı lpgnin filtreside daha yeni değişmiştir lpg ile ilgili bir sorun olucağınıda sanmıyorum. Dediğim gibi ilk çalışmada geç marş alıyor daha sonraları sıkıtı yok araç ısınınca gayet normal daha önceleri ilk marşta trak diye çalışan aracıma son 3-4 günde ne oldu da bu şeklide yapıyor lütfen yardımlarınıza ihtiyacım var ben bir mantık bulamadım.Bu arada arkadaşlar aracım önceden 1 saniyede çalışırken şimdi ise 3-4 saniyede ancak marş alıyor.
Abicim akü yeni sayılır aynı zamanda kontrol kısmı yeşil yanıyor ayrıca aküde bir sorun olsaydı gün içerisinde daha sonraki çalıştırmalarımda hemen çalışıyor.