Gönderen Konu: sıfır corallanın turbo problemi  (Okunma sayısı 2365 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2012 coralla comfort extra
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür etti
sıfır corallanın turbo problemi
« : Ekim 13, 2013, 14:26:43 »
selam arkadaşlar, 9 ay önce sıfır aldığım 2012 model toyota coralla comfort extra dizel aracımın geçen ay 10.000 km bakımları yapıldı. dün ise yolda giderken motor arıza lambası yandı hemen toyota servisine gittim mesai saati bittiği için yol yardımı geldi araca cihaz bağladılar ve bana turbonun bozulduğunu söylediler,  pazartesi için servis randevusu verdiler. daha 12.000 km de bir aracın turbosunun bozulması normalmidir? şayet yenisi takılırsa yine aynı arızayı yaparmı , coralla dizellerin kronik bir problemi mi bundan sonra sizce nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür eder herkese iyi bayramlar dilerim..

Toyota Club Türkiye

sıfır corallanın turbo problemi
« : Ekim 13, 2013, 14:26:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: sıfır corallanın turbo problemi
« Yanıtla #1 : Ekim 18, 2013, 23:28:22 »
Geçmiş olsun. Turbonun arızalanmaması için ilk çalıştırıldığında motor ısınana kadar fazla yüklenmemek gerekli. Stop etmeden öncede aracı bir süre rolantide tutmak (30 sn - 1 dk. uzun yol ise 2 dakika)  ve sonra stop etmek gerekli. Hareket halindeyken boşa alıp tekrar vitese (E) almamak gerekli. Bu durumda hareket halinde yani turbo devredeyken boşa alma sonucu turbo devreden çıkıyor. tekrar E moduna alındığında turbo tekrar devreye giriyor. Tüm bu durumlara dikkat ederseniz turbo sağlıklı çalışacaktır. Tüm bu bilgileri turbo ya fatiha okuduktan sonra Kartal oto sanayi turbocusundan aldım bu şekilde de dikkat etmeye çalışıyorum. Turbo değişimi sonrası arıza kronikleşmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 18, 2013, 23:42:16 »
kul yapısı sonuçta, aracınızda bir problem olabilir, ilk alındığında da çıkabilirdi ortaya...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 19, 2013, 09:41:15 »
Geçmiş olsun. Turbonun arızalanmaması için ilk çalıştırıldığında motor ısınana kadar fazla yüklenmemek gerekli. Stop etmeden öncede aracı bir süre rolantide tutmak (30 sn - 1 dk. uzun yol ise 2 dakika)  ve sonra stop etmek gerekli. Hareket halindeyken boşa alıp tekrar vitese (E) almamak gerekli. Bu durumda hareket halinde yani turbo devredeyken boşa alma sonucu turbo devreden çıkıyor. tekrar E moduna alındığında turbo tekrar devreye giriyor. Tüm bu durumlara dikkat ederseniz turbo sağlıklı çalışacaktır. Tüm bu bilgileri turbo ya fatiha okuduktan sonra Kartal oto sanayi turbocusundan aldım bu şekilde de dikkat etmeye çalışıyorum. Turbo değişimi sonrası arıza kronikleşmez.
+1
Turbolar genelde kullanici hatasindan dolayi ariza veriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 19, 2013, 11:32:12 »
oktay bey turbo sorunları 2011 ler için kronik bir sorun imalat hatası olan bir proplem,site içerisinde turboya bağlı olarak yağ yakma sorunu ile alakalı pek çok konu bulablirsiniz bu şikayete bağlı olarak benimde turbo değişmişti ve şu an hiç bir sorun yok hatta öncekinden daha iyi performans verdiğini söyleyeblirim eğer kullanıcı hatası yoksa muhtemelen 2011 lerdeki aynı sorunlu turboyu kullanmış olablirlier. geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 19, 2013, 12:00:10 »
10000 km de turboda kullanıcı hatasından kaynaklı bir problem çıkacağını sanmıyorum.. eğer turbo arızalıysa gerçekten değişimi sonrasında tekrar aynı problemi çıkarmaz tabi yeni takılan da hatalı değilse
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 19, 2013, 14:22:42 »
10000 km de turboda kullanıcı hatasından kaynaklı bir problem çıkacağını sanmıyorum.. eğer turbo arızalıysa gerçekten değişimi sonrasında tekrar aynı problemi çıkarmaz tabi yeni takılan da hatalı değilse

kullanıma bağlı olarak arıza çıkartabilir ,yeni taktıkları turbolarda sorun yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 19, 2013, 14:48:29 »
Toyota bence dizel motor yapmayı beceremiyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2012 coralla comfort extra
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 24, 2013, 19:03:39 »
öncelikle cevap veren herkese çok teşekkür ederim. arızanın kullanıcı hatası olduğunu sanmıyorum çünkü aracı son derece sakin kullanan birisiyim ani hızlanmadır devirsiz kullanmadır, lambalar sönmeden motor çalıştırmadır bu tür şeylere çok dikkat ederim. serviste turbonun yenisini taktılar Kadir Beyinde dediği gibi belki psikolojik olabilir ama yeni torbodan sonra aracın performansı arttı diyebilirim yinede henüz borcu bitmemiş bir aracın arıza çıkartması insanın canını oldukça sıkıyor Allah kaza bela vermesin diyelim teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 25, 2013, 00:21:06 »
öncelikle cevap veren herkese çok teşekkür ederim. arızanın kullanıcı hatası olduğunu sanmıyorum çünkü aracı son derece sakin kullanan birisiyim ani hızlanmadır devirsiz kullanmadır, lambalar sönmeden motor çalıştırmadır bu tür şeylere çok dikkat ederim. serviste turbonun yenisini taktılar Kadir Beyinde dediği gibi belki psikolojik olabilir ama yeni torbodan sonra aracın performansı arttı diyebilirim yinede henüz borcu bitmemiş bir aracın arıza çıkartması insanın canını oldukça sıkıyor Allah kaza bela vermesin diyelim teşekkürler.

sorunun giderilmesine sevindim:) geçmiş olsun maalesef makyajlı kasalarda turbo sorunu var,yeni turboyu takında gerçektnede performansta değişiklik oluyor psikolojik değil yani:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 25, 2013, 07:18:56 »
Öncelikle beçmiş olsun.

Bilgi olarak paylaşmak istedim.
Bahsi geçen kullanıcı hatası olan turbo arızası sakin kullanmak ile pek alakası yok.
İlk çalıştırmada tam yaglama olmadan yüksek devir ve daha önemlisi stop ederken dinlendirmeden stop etmektir.

Kısa bir bilgilendirme olsun.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 26, 2013, 02:02:37 »
Öncelikle beçmiş olsun.

Bilgi olarak paylaşmak istedim.
Bahsi geçen kullanıcı hatası olan turbo arızası sakin kullanmak ile pek alakası yok.
İlk çalıştırmada tam yaglama olmadan yüksek devir ve daha önemlisi stop ederken dinlendirmeden stop etmektir.

Kısa bir bilgilendirme olsun.

:))) alkış:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 27000
« Yanıtla #12 : Kasım 02, 2013, 10:39:39 »
selam arkadaşlar, 9 ay önce sıfır aldığım 2012 model toyota coralla comfort extra dizel aracımın geçen ay 10.000 km bakımları yapıldı. dün ise yolda giderken motor arıza lambası yandı hemen toyota servisine gittim mesai saati bittiği için yol yardımı geldi araca cihaz bağladılar ve bana turbonun bozulduğunu söylediler,  pazartesi için servis randevusu verdiler. daha 12.000 km de bir aracın turbosunun bozulması normalmidir? şayet yenisi takılırsa yine aynı arızayı yaparmı , coralla dizellerin kronik bir problemi mi bundan sonra sizce nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür eder herkese iyi bayramlar dilerim..
Selam Oktay,aynı şey başıma geldi.2 kere gittim servise bu yüzden.Üstelik durum 20.bin bakımından bir kaç gün sonra gerçekleşti.Hemen servise çektim.Serviste makinaya bağladılar.Mazotta problem var dediler.Hayır öz dayımınoğlu İzmit'te petrolofisi işletiyor.Ona sordum en son aldığım yeri söyledim"İmakanı yok adamın 6 tane istasyonu var o riske girmez üstelik en güvenilir istasyondur İzmit'te " dedi.Neyse bir kaç gün sonra tekrar aynı arıza verdi.Servise gittim bu kez Turbo değişecek dediler.Değişti bir daha sorunla karşılaşmadım. Ama 2 gün önce motor blogum dağıldı,Piston kol çıkardı.İlk bakımında benim durumu paylaş bence.Başına benim gibi bir iş gelmesin.

Bu arada turbonun fabrika çıkış hatası olduğunu bizzat servis söyledi bana ve garanti kapsamında değiştirildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 02, 2013, 22:09:05 »
+1
Turbolar genelde kullanici hatasindan dolayi ariza veriyor.
Komik durumlar bunlar. Kadir bey; Böyle bir uyarı var mı acaba aracın kullanma kılavuzunda?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 03, 2013, 16:59:30 »
Komik durumlar bunlar. Kadir bey; Böyle bir uyarı var mı acaba aracın kullanma kılavuzunda?
Levent bey size komik gelen sey nedir? Eskilerin bir lafi vardir "Cok bilen cok yanilir" diye. Sizde eger az bilip kullanim klavuzunda 123. sayfayi acip okursaydiniz oyle bir uyari oldugunu gorurdunuz.

2-1. Sürüs talimatlari

Motoru durdurmadan önceki rölanti süresi (dizel motor)

Klavuzunuz yoksa eger size gonderebilirim.