Gönderen Konu: AURİS2013 ya da diğer yıllar dizel M/M Şanzıman araçtantan memnn msnz acaba?ACİL  (Okunma sayısı 1908 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ben bayramdan sonra bu aracı almayı düşünüyorumda, araştrıdığımda sorun yaşayanlar olduğundan bahsedilmiş, umarım öyle değildir. Yokuşta gitmediğinden, debriyaj balatalarının eskidiğinden vb. şikayet ediliyor, lütfen bu konuda beni aydınlatır mısınız? aracı tavsiye eder misiniz? eğer gerçekten sorun varsa 1.6  benzin CVT şanzıman önerir misniz? Yanıtlarınıza ihtiyacım var , şimdiden sağolun..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
dizel konusunda pek bilgim yok ama sıkıntılı bir araç olduğunu sanmıyorum tork ve beygir olarak yeterli olduğu şanzumanında önceki modele göre daha iyi ve sarsıntısız olduğu söyleniyor 1.6 cvt şanzumanlı aracı ise şiddetle öneririm lpg avantajıda var motor gayet yeterli piyasadaki en sorunsuz otomatik vites ve fiyat olarakta gayet iyi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2013 Corrola Advance 1.6 CVT /İnci Beyazı
  • Araç: Corolla
  • 222 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi

Ben bayramdan sonra bu aracı almayı düşünüyorumda, araştrıdığımda sorun yaşayanlar olduğundan bahsedilmiş, umarım öyle değildir. Yokuşta gitmediğinden, debriyaj balatalarının eskidiğinden vb. şikayet ediliyor, lütfen bu konuda beni aydınlatır mısınız? aracı tavsiye eder misiniz? eğer gerçekten sorun varsa 1.6  benzin CVT şanzıman önerir misniz? Yanıtlarınıza ihtiyacım var , şimdiden sağolun..

Merhaba Yalçın,

Geçen hafta 2013 M/M Aurisimi değiştirip CVT Corrola aldım. Auris ile yokuş kalkış destek sistemini kullanarak sorunsuzca her yokuşta kaltım sadece biraz MM e alışmak gerekiyor. CVT ye yeni geçmiş biri olarak çok mutluyum. CVT gerçekten çoooook rahat bir sistem. MM de olan vites geçişlerinde ki duraksama/yığılma CVT de yok çünkü CVT de vites geçmiyor.

2013 Auris MM Dizel in bende istanbul Ortalamam 5.7 idi ( HER DAİM KLİMA AÇIK VE BAKKALA BİLE BİLE ARABA İLE GİDİYORDUM). Ben Aurisden çok memnundum bağzı özel (araç ile alakası yok) sebeblerden dolayı Corrola aldım(zorunda kaldım). Bence hem MM i hemde CVT yi sür. İkisi birbirinden çok farklı olacak. Bütcen, yakıt için olan bütcen, aradığın konfor vs vs vs ... Hepsini senden iyi değerlendirecek biri yok.

CVT ve ya MM her ikiside güzel araç ve her ikisininde artı ve eksileri var.

Şimdiden hayırlı olsun.

( MM ile ETİLER-BEBEK yokuşunda aylar boyunca hergün sorunsuz şekilde durup kalktım. Ofisim oradaydı ;) )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Yalçın bey

Konu ile alakalı forum içerisinde arama yaptınızmı?
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim, araçlarınızı kazasız belasız kullanırsınız inş. haftalık 150 km. ortalamam var yılda 15.000 i geçeceğimi düşünmüyorum bu yüzden çok kararsız kaldım, cvt çok yakmazsa önceliğim olabilir. Ancak şuan için dizel düşünüyorum, daha önce hiç yarı otomatik kullanmadım sürüş problemi yaşar mıyım diye çekiniyorum,  debriyaj balatasından koku geliyor diyorlar aklım bu yüzden karışık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Merhaba Ahmet Bey evet yaptım ama net bir görüş bulamadım, en iyi bilenlerin kullananlar olduğunu düşündüm. Toyota bizde gelenek, tüm akrabalarım ömürlük kullanıyor, bu yüzden netleştirmeye çalışıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Testlerde auris 1.6 cvt denemiş biri olarak söylemem gerek gerçekten hakkını veren bir şanzıman tipi heleki 100-110la giderken manuele alıp 7e attığınızda ekonominin dibine dibine diyebilirim lpg avantajıda var düşünülür açıkçası :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Teşekkür ederim peki M/M şanzıman hakkında görüşleriniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Yalçın bey aynı konudan defalarca açıldı. Açılan konulara cevap verenlerde sanal insanlar değil ! Hepsi bizim gibi son kullanıcılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Yalçın bey aynı konudan defalarca açıldı. Açılan konulara cevap verenlerde sanal insanlar değil ! Hepsi bizim gibi son kullanıcılar.

Pardon sorun ne acaba? Yardımcı olmak isterseniz buyrun. Ancak bu neyin hiddeti! Foruma yeni üye oldum bir şeyleri "racona" uygun yapmamış olabilirim. Bu arada defalarca açıldıysa sizde bunu Auris bölümünün en üst köşesine koyun insanlar da rahat rahat ulaşsın. Bu gibi konularda bilgiye  ulaşmak için 1000 tane konunun hepsini gözden mi geçirmeliyim? AYRICA ÇOĞUNDA GEREKSİZ BİRÇOK (Bilen bilmeyen yazmış) YORUM VAR.  Bu konuda uzmansanız yardımınızı beklerim yok değilseniz aracınızla mutlu, keyifli sürüşler. Poğaça almıyoruz, 60.000 tl ödeyeceğiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Test edenler ile kullananlar testler bölümünde açılan konulara yazıyorlar görüşlerini, buyrun:

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=49123.0

Her modelin her motor/şanzıman/donanım seviyesi için konu açamayız, bu yüzden doğal olarak biraz okuma yapmanız gerekecek.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler