0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bir tane mantık kapısını sinyallere takarsın.sol sinyal=1sag sinyal=1ise çıkış=1 olur.sol sinyal=0sag sinyal=1ise çıkış=0sol sinyal=1sag sinyal=0ise çıkış=0Bu çıkışıda PortA'ya giriş olarak kullanabilirsin.Tabii anladıgım kadarı ile sende benim gibi picte çok iyi değilin yoksa bu sorgu pictede yapılır.
Ahmet abi aranıza beni de katabilirsiniz. Bende lisede pic ile çok uğraştım .Kendim devre hazırlama ile uğraşmayı da çok severim ama gel gelelim bu pic programlama kısmını çözemedim .Sadece ben değil bütün sınıf çözemedik ondan aramızda pic programlama dersine pixx programlama derdik. Lisede netten hex dosyaları hazır projeler indirip yaptığım çok oldu . Devre yapma bende hastalıktı hatta o kadar hastalıktı ki ilk devremi lisede daha hazırlık senesinde atölye derslerine başlamadan önce netten araştıra araştıra eagle programı ile çizip yapmıştım . Gerçi eagle ile yaptığım için hocalarıma gösterdiğimde ilk başta inanmadılar ama sonra aynı devreyi okulun pc sinde çizince inandırdım . Hatta devreleri lazer yazıcım olmadığından önce normal kağıda çıkartırdım daha sonra kuşe kağıt alıp bir fotokopici de o kağıt üzerine aktarırdım . Edit: Argo
MahmutSenide aramıza katalımda neye katalım?PIC cahilleri clubünemi?Bizden (en azından benden) olsa olsa o olur.
Estağfurullah abi . Pic programlama gerçekten çok karmaşık bir iş . Ben en son kendim hiç bir yardım almadan 0-99 sayıcı yapabilmiştim . Zaten sırf bu programlama yüzünden pic ile yapılan devrelerden soğudum . Pic programla bilen biri bu chiplerle çok iyi projeler çıkarabilir .Aslında iş o programlama dilini çözmekte . Benim öğrenememdeki ana sebep ise lisede hem pic basic hemde c programlama dilini öğretmeye çalıştılar haliyle kafam tam karıştı . Tek biri üzerine yoğunlaşsa idik pic üzerinden çok daha iyi projeler yapabilirdim .Bu şekilde ne c yi nede pic basci tam öğrenebilirdik .
Abi picle similasyon dışında canlı yaptığım tek devre 0-99 sayıcıydı Ama geçen gün 0-9999 haline getirdim devreyi yalnız entegreyi programlayamadım
Enson bizde binary saat yapmıştık.Herkez diyor bu ne?Saat abiO ha bu nası saat olum sadece lambalar var?Ondan sonra hadii binary sayı sistemini anlat....
biri binary mi dedi?
Alper abi hayırdır Biliyorsun galiba bu işleri
İlke Alperin imzasına baksana Senikide sorumu?
Aaa daha yeni gördüm hee Abi şu toyotanın şeyi nerdeydi
Şeyi derken?Neyi?
PİC ten nefret ediyorum bir ara kafayı yemiştim bunlar ile ama neyse ki hepsini unutmuşum