0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mehmet bey öncelikle hoş geldiniz.benim eski aracım 96 corolla xl idi.bende yükseltmek istedim arkasını aracımın ve ustaya gittim aracı kaldırdı yay ve tekerleğin arasına yuvarlak plastikten daha doğrusu lastikten birşey koydu.ve araç bir 10 santim yükselmişti arkası.size tavsiyem o tarz birşey koydurabilirsiniz.
Hoş geldiniz Abi senin dediğin takoz oluyor Mehmet abi takoz koydurmak istemiyor
lastikti ama neyse ama gerçekten çok faydası oldu mehmet bey aracımda konfordan düşüş ve güvensizlik oluşturmadı bende.
ilke bu arada sende hoşgeldin
selambeyler ben arabanın yük altında dahi yayların kapanmadıgı bir durum istiyorum.yani yüke dayansın hemen çökmesin.takoz care degil arkadaslar.
tekin abi arabayı mugla fethiyeden aldım taa bursa dan geldim.
sanırım orjinal yay takacambugun ae101 gördüm sahibiyle konustum arkaya 3 kisi oturunca seninki kadar çökmüyor dedi. orjinal yay yeter dedi.genede sert yay basan bir yer bilen varsa yazsın
arkadaşlar 1.5 sene kadar önce ben 1997 model corolla gli nin amaortisör ve helezonlarını değiştirdim yetkili servise gittim amortisörlere tanesine 210 helezonlarada tanesine 240 civarı söylemişti teker başı 100 tl de işçilik yani bana 2000 tl üzeri masraf çıkardılar bendeki sorun önlerded idi helezon baklaları birbirine değiyordu küt küy diye ses geliyordu bende 4 helezon ve amortisör değiştireyim dedim uzun araştırmalarım sonucu 4 tane kyb exel g amotisörde karar kıldım ama helezon piyasada yaygın olarak tayvan ve çin malı buldum satanlar sorun olmaz dedi 4 helezona 100 ile 150 tl arası dediler kyb türkiye yetkilisine mail attım kyb helezon nereden bulurum diye rotaş da bulabilirisn deyip rotaşı aradım gümrükte malar beklersen yakın zamanda çıkacak dediler tanesi 80 tlden kyb helezon aldım ve taktırdım şu an çok memnunum hiçbir sorunum yok tavsiye ederim