Gönderen Konu: kalorifer bozuldu  (Okunma sayısı 2096 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '07
  • 21 kere teşekkür edildi
kalorifer bozuldu
« : Ekim 11, 2013, 20:47:59 »
Arkadaşlar kalorifer düğme sıcak ayarında olsa bile soğuk üflüyordu bir kaç dakika sonra yine sıcak daha sonra tekrar soğuk üflemeye başladı yani çalışırken sıcaktan soğuğa soğuktan sıcağa geçiyor.Benim araç Linea donanım düğmeler çevirmeli.Sorun hakkında bilgisi olan var mı

Bu olay Radyatörün delinmesinden sonra oluştu.Bu arada pervane radyatöre çarptığı için(vidaları gevşediğinden) bir yerini delmiş ve içindeki antifrizli su tamamen boşaldı.Tamir ettirdim.

Radyatör tamiri:20
işçilik:30
Antifiriz:30

Bu kalorifer neden sapıttı anlamadım.Radyatördeki su tamamen boşalmıştı ama genleşme kabındaki kırmızı su aynen duruyordu.Hararet göstergesi orta çizginin 1 veya 1.5 çizgi üstüne ulaşınca hemen stop ettim.Zaten araba hafif hafif tekliyordu.Motora zarar vermiş olmasından endişeliyim.Sağda solda Toyota sorunsuz araba diye konuşup duruyordum bir haftadır.Ne oldu bu japon balığına
2007 Jetta Comfortline-Lpg

Toyota Club Türkiye

kalorifer bozuldu
« : Ekim 11, 2013, 20:47:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota'yı seviyorum.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 202000
  • Model Yılı: '10
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: kalorifer bozuldu
« Yanıtla #1 : Ekim 24, 2013, 12:44:58 »
Kalorifer peteği alüminyumdur Avensis'te. Benim ustam ( usta 13 sene toyota servislerinde çalışıp bırakmış) alüminyumlar tamir edilemiyor. Edilse de randıman vermez demişti. Ben de parçayı değiştirdim. Ama benimki delik değil tıkanıktı. Bence radyatörü değiştirin. İnşallah üst kapak contasını yakmamışsınızdır. Geçmiş olsun.
2010 Yaris 1.33 Terra Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ekim 24, 2013, 17:14:49 »
Radyatörün sıfırını sordum burada yoktu.Bir noktasından kırılmıştı ve tamir ettirdim dediğim gibi.Sanayiye giderken içinde su kalmadığı için hararet aniden yükseldi zaten gözüm de oradaydı.Ortayı bir çizgi geçince hemen stop ettim.Şimdi aradan 15 gün geçti ve su eksilmesi tekleme filan yok.Conta yandı diye korkmuştum ama bir sorun olmadı.Galiba böyle durumlarda hararet göstergesi sona iyice yaklaşınca problem oluşuyor.Kalorifer de o gün 2-3 defa sıcak soğuk arasında gitti geldi conta yanmadı ama kalorifer gitti diye düşünmüştüm daha sonra aynı şeyi bir daha yapmadı.Teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 24, 2013, 17:46:50 »
Araç ne kadar zamandır LPGli?
Motorda birişlem yapıldımı?
Kalorifer peteginde işlem yapıldımı?
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ekim 24, 2013, 20:27:42 »
Ben aldığımda Lpg vardı ama en az 30000 km dir var diye düşünüyorum.Galeriden aldım kaç km de takıldığını bilmiyorlardı.Motora veya kalorifere bir işlem yapılmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 24, 2013, 21:40:20 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=54340.20

Burasını bir incelermisiniz.

Benzer sorun olabilir.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ekim 25, 2013, 09:35:24 »
Kalorifer soğuk üflerken ve araç rölantide çalışırken 3000 devire kadar gaza basıp bıraktığımda birden sıcak üflemeye başlamıştı.Daha sonra tekrar soğuğa döndü ve en sonunda düzeldi yaklaşık 2 haftadır yapmıyor

Mesaj Birleştirildi: Kasım 09, 2013, 18:37:20
Bugün kalorifer çok aşırı sıcak hava üflemeye başladı elimi 10 sn tutunca resmen yakıyor daha fazla tutamıyorum daha önce bu kadar değildi.Termometre ile ölçtüm 70 dereceye çıkınca high yazıp devreden çıktı.Daha önce de bir sıcak bir soğuk üflemişti yukarıda belirttim.Peteklerdeki plastiği eritecek kadar sıcak desem yalan değil.Şimdi sıcak soğuk düğmesini ortaya getirdim biraz ısısı düştü.Daha önce böyle bir kalorifer  görmedim.