0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Büyük ihtimal baskı balata. Ama şanzıman dişlilerine baktırmakta da fayda var bence
50bin km debriyaj için kısa bir süre ancak baskı balata kullanıma bağlıdır. Her an kopabilir. Sizden başka kullanan var mı arabayı? Kalkışta olduğuna göre ve 1. vites dişlisinde sorun olabilir. Sorun varsa değiştirilmesi gerekir. Geri ve diğer viteslerde sorun yok anlaşılan. Kesin teşhis için servise göstermelisin.Orjinal baskı balata aisin marka olması lazım. Ucuzuna kaçmayın.
bende yaris var 2008 1.o oda yapıyor usta normal motoru kucuk falan dedı oyleyken 2 ye atıyorum gecıyor.
Bana da ucuz gibi geldi. Başka servislere de sorun.
Aynı sorun bizim Verso'da da dönem dönem oluyor. Araç sarsıntılı bir şekilde kalkıyor. Bende birkaç defa yokuşta kaçırma varmı diye test ettim ama kaçırma yok. Özellikle soğuk havalarda oluyor. Güvendiğim bir ustaya aracı gösterdim. Usta kullanımdan kaynaklandığını ve ilk gaz vermede 2000 devirden aşağıda kavrama yapmamayı önerdi. Aracı eşim kullanıyor. Sürerken dikkat ettim. Debriyajı birden bırakıyor. Bunun neticesinde sanırım baskıda iz yapıyor. Nitekim vites değişimlerinde debrijayı yavaşça bırakarak kavrama yaptırdığımda ve aracı bu şekilde yaklaşık 1 ay kullandığımda sarsıntı yok oluyor.Size önerim debriyajı kullanım tarzınızı biraz değiştirmeye çalışın ve eğer düzelme olmazsa kesinlikle servis dışında baskı-balata değiştirmeyin. Eşim araç yaklaşık 50.000'km de ve yüklüyken yazlıkta kuma saplanmış. Patinaj engelleyiciyi devre dışında bırakmadan aracı çıkarmaya zorlamış ve sonuç malum. Bende ilk önce "muadil Japon" denilen baskı balata ve bilye aldım. Gittim ustama taktırdım. Ancak vites değişimlerinde koku yaptı. Tekrar söktürüp orjinal parçalarla değiştirttim. Verso'ların debrijajları hassas. Eğer baskı balata değiştirmek gerekirse orjinal parça kullanmanızı ve yetkili serviste yaptırmanızı öneririm.
Volant'ta balanssızlık olabilir
Aynı sorun benim Corolla da var sanki.Kalkışta ön tekerlekler sarsılıyor bir sağa bir sola.....Hafifçe ama böyle bir durum var.