Gönderen Konu: Toyota corolla verso kalkışta sarsıntı  (Okunma sayısı 4012 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Toyota corolla verso kalkışta sarsıntı
« : Ekim 09, 2013, 17:33:37 »
Arkadaşlar artık arabayla kalkış yaparken sarsıntı olmaya başladı.galiba baskı balatada bir problem var.ama arabanın çekişinde herhangi bir problem yok.gaza basıldığında hız artmazken devrin artması gibi yada debriyajda herhangi bir sertlik yok.araba daha 50 bin km yi yeni geçti.yarım debriyajıda çok dik bir yokuş olmadığı sürece yapmayız.sizce debriyaj dışında bu sorun başka birşeyden kaynaklanabilir mi ? eğer debriyaj seti değişecekse hangi modeli alıyım ?

Toyota Club Türkiye

Toyota corolla verso kalkışta sarsıntı
« : Ekim 09, 2013, 17:33:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota corolla verso kalkışta sarsıntı
« Yanıtla #1 : Ekim 09, 2013, 18:03:59 »
Büyük ihtimal baskı balata. Ama şanzıman dişlilerine  baktırmakta da fayda var bence
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 09, 2013, 18:07:27 »
Büyük ihtimal baskı balata. Ama şanzıman dişlilerine  baktırmakta da fayda var bence
anladım abi peki şanzımanla ilgili nasıl bir problem olabilir.vites geçişlerindede herhangi bir problem yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #3 : Ekim 09, 2013, 18:15:37 »
50bin km debriyaj için kısa bir süre ancak baskı balata kullanıma bağlıdır. Her an kopabilir. Sizden başka kullanan var mı arabayı?
Kalkışta olduğuna göre ve 1. vites dişlisinde sorun olabilir. Sorun varsa değiştirilmesi gerekir. Geri ve diğer viteslerde sorun yok anlaşılan. Kesin teşhis için servise göstermelisin.
Orjinal baskı balata aisin marka olması lazım. Ucuzuna kaçmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 09, 2013, 18:17:27 »
bende yaris var 2008 1.o  oda yapıyor usta normal motoru kucuk falan dedı oyleyken  2 ye atıyorum gecıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #5 : Ekim 09, 2013, 18:20:15 »
Kalkışta az gaz mı veriyorsun? Bende de 1.33 auris var böyle bir sorunum yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 09, 2013, 18:42:29 »
50bin km debriyaj için kısa bir süre ancak baskı balata kullanıma bağlıdır. Her an kopabilir. Sizden başka kullanan var mı arabayı?
Kalkışta olduğuna göre ve 1. vites dişlisinde sorun olabilir. Sorun varsa değiştirilmesi gerekir. Geri ve diğer viteslerde sorun yok anlaşılan. Kesin teşhis için servise göstermelisin.
Orjinal baskı balata aisin marka olması lazım. Ucuzuna kaçmayın.
arabayı 2 kişi kullanıyoruz ama abimde aynı benim gibi sürüyor yani debriyajın ömrünü kısaltacak hareketleri gerekmedikçe kullanmıyoruz.evet kalkış dışında bir sorun yok.vites geçişleri olsun hızlanma olsun herşey normal.
servisi öğlen aradım debriyaj setine toplam 685 TL, işçiliğede 676 tl dedi  :blink:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 09, 2013, 18:46:24 »
bende yaris var 2008 1.o  oda yapıyor usta normal motoru kucuk falan dedı oyleyken  2 ye atıyorum gecıyor.
motor küçük olsada normal değil çünkü rampada zor kalkma motor hacminin küçük olmasından kaynaklanabilir ama kalkışta sarsıntı olmasının nedeni başkadır.bence sizde arabayı başka bir ustaya gösterin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 10, 2013, 15:20:31 »
arkadaşlar yeni dörtnalı aradım.aisin marka orjinal baskı,debriyaj balatası ve bilyaya toplam 300 TL,işçiliğide 250 TL dedi. balata seti biraz ucuz gibi geldi.dedikleri gibi gerçekten orjinal aisin marka mı acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #9 : Ekim 10, 2013, 15:57:22 »
Bana da ucuz gibi geldi. Başka servislere de sorun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 10, 2013, 16:51:56 »
Bana da ucuz gibi geldi. Başka servislere de sorun.
abi netten baktım aisin marka balatalar aşağı yukarı bu fiyatta.ama servisler 600-650 TL civarı bir fiyat istiyor.ustayla konuştum kalkışta sarsıntı olması %90 volandan kaynaklanıyordur dedi.söküp bakarız sorun varsa tornalama yaparız dedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #11 : Ekim 10, 2013, 22:02:44 »
Volandan da olabilir. Eğer taşlanması gerekirse iyi bir ustaya yaptır. Sorun Volandansa  bu km de ortaya çıkması ilginç yinede

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 10, 2013, 23:20:21 »
Aynı sorun bizim Verso'da da dönem dönem oluyor. Araç sarsıntılı bir şekilde kalkıyor. Bende birkaç defa yokuşta kaçırma varmı diye test ettim ama kaçırma yok. Özellikle soğuk havalarda oluyor. Güvendiğim bir ustaya aracı gösterdim. Usta kullanımdan kaynaklandığını ve ilk gaz vermede 2000 devirden aşağıda kavrama yapmamayı önerdi. Aracı eşim kullanıyor. Sürerken dikkat ettim. Debriyajı birden bırakıyor. Bunun neticesinde sanırım baskıda iz yapıyor. Nitekim vites değişimlerinde debrijayı yavaşça bırakarak kavrama yaptırdığımda ve aracı bu şekilde yaklaşık 1 ay kullandığımda sarsıntı yok oluyor.

Size önerim debriyajı kullanım tarzınızı biraz değiştirmeye çalışın ve eğer düzelme olmazsa kesinlikle servis dışında baskı-balata değiştirmeyin. Eşim araç  yaklaşık 50.000'km de ve yüklüyken yazlıkta kuma saplanmış. Patinaj engelleyiciyi devre dışında bırakmadan aracı çıkarmaya zorlamış ve sonuç malum. Bende ilk önce "muadil Japon" denilen baskı balata ve bilye aldım. Gittim ustama taktırdım. Ancak vites değişimlerinde koku yaptı. Tekrar söktürüp orjinal parçalarla değiştirttim. Verso'ların debrijajları hassas. Eğer baskı balata değiştirmek gerekirse orjinal parça kullanmanızı ve yetkili serviste yaptırmanızı öneririm.
2004 Corolla Verso Elegant 1.6 VVT-i (2004-...)
2011 Auris 1.33 Comfort (2011-2013)
2013 Auris 1.6 Valvematic Premium Multidrive S (2013-2017)
2017 C-HR 1.2T 4x2 Diamond Premium (2017-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 11, 2013, 00:26:45 »
Aynı sorun bizim Verso'da da dönem dönem oluyor. Araç sarsıntılı bir şekilde kalkıyor. Bende birkaç defa yokuşta kaçırma varmı diye test ettim ama kaçırma yok. Özellikle soğuk havalarda oluyor. Güvendiğim bir ustaya aracı gösterdim. Usta kullanımdan kaynaklandığını ve ilk gaz vermede 2000 devirden aşağıda kavrama yapmamayı önerdi. Aracı eşim kullanıyor. Sürerken dikkat ettim. Debriyajı birden bırakıyor. Bunun neticesinde sanırım baskıda iz yapıyor. Nitekim vites değişimlerinde debrijayı yavaşça bırakarak kavrama yaptırdığımda ve aracı bu şekilde yaklaşık 1 ay kullandığımda sarsıntı yok oluyor.

Size önerim debriyajı kullanım tarzınızı biraz değiştirmeye çalışın ve eğer düzelme olmazsa kesinlikle servis dışında baskı-balata değiştirmeyin. Eşim araç  yaklaşık 50.000'km de ve yüklüyken yazlıkta kuma saplanmış. Patinaj engelleyiciyi devre dışında bırakmadan aracı çıkarmaya zorlamış ve sonuç malum. Bende ilk önce "muadil Japon" denilen baskı balata ve bilye aldım. Gittim ustama taktırdım. Ancak vites değişimlerinde koku yaptı. Tekrar söktürüp orjinal parçalarla değiştirttim. Verso'ların debrijajları hassas. Eğer baskı balata değiştirmek gerekirse orjinal parça kullanmanızı ve yetkili serviste yaptırmanızı öneririm.
abi benim kullanım tarzım şu şekilde.yoğun trafik olmadığı sürece kalkışlarda araba hareket etmeye başladıktan sonra debriyajdan ayağımı hızlıca çekerim ama aynı anda gazıda artırdığım için yığılma yapmadan düzgün bir şekilde kalkarım.vites geçişlerindede aynı şekilde ayağımı debriyajdan hızlıca çekerim ama ayağımı debriyajdan çekerken aynı anda gaza basarım bu şekilde yine en az sarsıntıyla vites geçişi olmuş olur.tabi gaza orantılı basmak gerekiyor fazla yüklenilirse motor bağırıyor.diğer türlü vites değişiminden sonra ayağı debriyajdan birden bırakınca vites geçişi sert oluyor ve buda sürüş konforunu düşürüyor.abimde aynı benim gibi sürer.bu yaptıklarımız balataya zarar veriyor mu bilmiyorum hatta ben yararı olduğunu düşünüyordum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2009 YARİS SOL M/T /2008 COROLLA ELEGAN. 1.4 M/T
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '08
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 01, 2013, 20:50:05 »
Volant'ta balanssızlık olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '04
  • 68 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 01, 2013, 21:23:33 »
Aynı sorun benim Corolla da var sanki.
Kalkışta ön tekerlekler sarsılıyor bir sağa bir sola.....
Hafifçe ama böyle bir durum var.
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 02, 2013, 01:45:10 »
Volant'ta balanssızlık olabilir

daha çok araba ısındıktan sonra oluyor.volanttaki balanssızlık nasıl düzeltilebilir ?

Aynı sorun benim Corolla da var sanki.
Kalkışta ön tekerlekler sarsılıyor bir sağa bir sola.....
Hafifçe ama böyle bir durum var.
hım bizde tekerlek sarsılması değilde direk araba titriyor.şuan böyle kullanıyoruz.çoğunlukla araba ısındıktan sonra yapıyor.2000 devir ve üzeri kalkışlarda titreme daha az oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 02, 2013, 03:17:44 »
0 km aldığım 2011 model versom da debriyaj baltası fabrikasyon arızalı çıkmıştı,bağra çağra ,5 bin km de baskı balata değişti,30 bin km sorunsuz kullandım ,baktım gene yapmaya başladı ,arabayı satıp kurtuldum,gerçi tek derdim debriyaj balatası değildi bir sürü arıza başıma geldi ,buda tuzu biberi oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2009 YARİS SOL M/T /2008 COROLLA ELEGAN. 1.4 M/T
  • Model Yılı: '08
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 11, 2013, 12:15:09 »
şanzıman sökülüp volant tornacıya yollanıcak