0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
tekin bey arabam 2008 corolla iç sirkülasyon düğmesi bu araçlarda basılı olduğunda yani ışığı yandığında kapalı oluyor ve dışarıdan hava gelmiyor..Düğme basılıp ışığı yakıldığında sistem açık yani dışardan gelen havayı engelleyen kapak kapalı anlamında olduğundan "Kapalı olmalı" diye sistemi belirttim.demek istediğiniz dışarıdan hava gelmesi ve kaloriferin ısısıyla dışa havanın karışması mıdır.. yanlış mı anlamışımDoğru anladınız, kaloriferin ısısıyla dış hava karışması gerekiyor.
Tekin abinin dediği gibi iç havlandırma kötü kokulu ve tozlu ortamlardan geçerken veya yazın klima etkisini daha iyi hissetmek için kullanılır
yücel bey doğru diyorsunuzda iç havalandırma içeri hava üflerken gözle göremediğimiz tozlar uçuştuğu için sürekli kapalı tutuyoruz.. acaba buğuyu engelleyici sıvılar mı kullansam
Dış hava sirkülasyon ışıgı yandıgı müddetçe(dışarıdan hava almaz)buğu önleyicilerde pek fayda etmez.ama illaki ben bu şekilde kullanıcam diyorsanız o zaman klimanızıda açıp gezeceksiniz buda artı yakıt demekbende sabahları işe gitmeden aracıma bindiğimde fazlaca ön camda buğu oluyor..bende motoru ısıtmadan direk ön cam hava akış düğmesini çalıştırıyorum..sizlere sormak istediğim, ben resimdede görüldüğü gibi buğuyu çözmek için 7 numaraya bastığımda 8 numarayla beraber yanıyor ve fan üflemeye başlıyor..aracın içide bir kaç dakika sonra haliyle ısınıyor..bugu çözülüyor..çözülme esnasında sanırım yakıttan gidiyor.doğrumudur ? yada ben yanlış bir yolmu izliyorum ? yakıta etki yapmadan buğu çözme yolları yokmu ? yakıtı geçtım.buğuyu çözeceğim derken motor ısınmadan klimayı çalıstıyorum bu esnada bu sıkıntı veririmi ?? aracımı yeni aldığım ve ilk geçireceğim kış sezonu olduğundan henüz ayarlarıyla ilgili sıkıntılarım var.bunlarıda siz değerli arkadaşların yardımlarıyla eksikliklerimi gidereceğimi düşünüyorum.
Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Ekim 07, 2013, 12:30:09Dış hava sirkülasyon ışıgı yandıgı müddetçe(dışarıdan hava almaz)buğu önleyicilerde pek fayda etmez.ama illaki ben bu şekilde kullanıcam diyorsanız o zaman klimanızıda açıp gezeceksiniz buda artı yakıt demekbende sabahları işe gitmeden aracıma bindiğimde fazlaca ön camda buğu oluyor..bende motoru ısıtmadan direk ön cam hava akış düğmesini çalıştırıyorum..sizlere sormak istediğim, ben resimdede görüldüğü gibi buğuyu çözmek için 7 numaraya bastığımda 8 numarayla beraber yanıyor ve fan üflemeye başlıyor..aracın içide bir kaç dakika sonra haliyle ısınıyor..bugu çözülüyor..çözülme esnasında sanırım yakıttan gidiyor.doğrumudur ? yada ben yanlış bir yolmu izliyorum ? yakıta etki yapmadan buğu çözme yolları yokmu ? yakıtı geçtım.buğuyu çözeceğim derken motor ısınmadan klimayı çalıstıyorum bu esnada bu sıkıntı veririmi ?? aracımı yeni aldığım ve ilk geçireceğim kış sezonu olduğundan henüz ayarlarıyla ilgili sıkıntılarım var.bunlarıda siz değerli arkadaşların yardımlarıyla eksikliklerimi gidereceğimi düşünüyorum. Alıntı ilginç olmuş Araçta kullanılan ve enerji çeken(rezistans, fan vs.) her şey aynı zamanda tüketim demektir ancak bunlar çok küçük miktarlarda tüketime etki eder. Diğer yandan camlar buğulu halde araç kullanmak kesinlikle çok tehlikelidir. Havalandırma yönlerini doğru şekilde ayarladığınızda(konsol ayar tuşları ve hava kanalları yardımı ile, camlara doğru) ve dış sirkülasyon konumunu seçtiğinizde, hele ki aracınızda buğu önlemek için özel bir sistem var ise(bir tuş ile aynalar, cam vs. buğunu açan) bu buğu oluşma fenomenini kolayca atlatabilirsiniz. Ayrıca kimi araçların camları buğu oluşumuna karşı daha etkilidir. Ayrıca dış hava ile iç hava ısı farkını çok yapmamakta da fayda vardır, araç içindekilerin sağlığı açısından.
Alıntı ilginç olmuş Araçta kullanılan ve enerji çeken(rezistans, fan vs.) her şey aynı zamanda tüketim demektir ancak bunlar çok küçük miktarlarda tüketime etki eder. Diğer yandan camlar buğulu halde araç kullanmak kesinlikle çok tehlikelidir. Havalandırma yönlerini doğru şekilde ayarladığınızda(konsol ayar tuşları ve hava kanalları yardımı ile, camlara doğru) ve dış sirkülasyon konumunu seçtiğinizde, hele ki aracınızda buğu önlemek için özel bir sistem var ise(bir tuş ile aynalar, cam vs. buğunu açan) bu buğu oluşma fenomenini kolayca atlatabilirsiniz. Ayrıca kimi araçların camları buğu oluşumuna karşı daha etkilidir. Ayrıca dış hava ile iç hava ısı farkını çok yapmamakta da fayda vardır, araç içindekilerin sağlığı açısındanbenim aracımda özel bir sistem varmı bilmiyorum..hakan bey ben nasıl bir yol izlemeliyim ? resimden yola çıkarak bir tavsiyeniz olabilirmi ?