Gönderen Konu: dizel araç nasıl kullanılır  (Okunma sayısı 1747 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
dizel araç nasıl kullanılır
« : Ekim 06, 2013, 01:33:51 »
arkdaşlar merhaba,
1.5 ay önce ilk dizel aracımı ( 2006 corolla) aldım. daha önceki 6 arabam da lpg li idi. Dizelin performansı torku vs tabi ki de benzinliyle kıyaslanamaz, ama etrafımdaki insanlardan dizel kullanmanın hassasiyeti ile ilgili o kadar olumsuz bilgi aldım ki vallahi dizelden soğuttular beni resmen, 2500 devirden önce vites atma arabayı kapatmadan önce 30 sn bekle turbo zarar görür, düşük devirde (1500-2000 düşük devirmiş!!) kullanma enjektörlerin gider vs vs. Dizel araç nasıl kullanılmalı tam olarak bilgi sahibi olanlar varsa tavsiye verirseniz çok memnun olurum..

Toyota Club Türkiye

dizel araç nasıl kullanılır
« : Ekim 06, 2013, 01:33:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: dizel araç nasıl kullanılır
« Yanıtla #1 : Ekim 06, 2013, 01:53:12 »
Arabayi stop etmeden once 30 sn mutlaka bekleyin eger uzun yoldan geldiyseniz veya araci cok sikistirdiysaniz 1 dakikayi bulmali bunun amaci yuksek isiya ulasmis olan turboyu yaglamaya ve soğutmaya yöneliktir eger yapmazsaniz turbo zarar gorur 2500 devri idealdir hatta gerektiginde 2800 civarlarina cikabilirsiniz verimli kullanıma girer bu  enjektor konusunu bilmiyorum ama diEl aracta bildigim kadariyla 1800-1900 rpmin alti ölü noktalar aracin toparlanması zordur ve gereksiz zorlamadir. Aracınız hayirli olsun kazasiz belasiz kullanin.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 45800
  • Model Yılı: '11
  • 19 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 06, 2013, 10:02:38 »
arkdaşlar merhaba,
1.5 ay önce ilk dizel aracımı ( 2006 corolla) aldım. daha önceki 6 arabam da lpg li idi. Dizelin performansı torku vs tabi ki de benzinliyle kıyaslanamaz, ama etrafımdaki insanlardan dizel kullanmanın hassasiyeti ile ilgili o kadar olumsuz bilgi aldım ki vallahi dizelden soğuttular beni resmen, 2500 devirden önce vites atma arabayı kapatmadan önce 30 sn bekle turbo zarar görür, düşük devirde (1500-2000 düşük devirmiş!!) kullanma enjektörlerin gider vs vs. Dizel araç nasıl kullanılmalı tam olarak bilgi sahibi olanlar varsa tavsiye verirseniz çok memnun olurum..

Arabanız hayırlı olsun.
Zaten arabanız 2006 model.
sizden önceki sahipleri verecekleri zararı çoktan vermişlerdir.tabi dikkat etmedilerse.
sizin dikkat edeceğiniz ilk çalıştırma da ve arabanızı kapatırken beklemek.uzun yol sonrası en az 1 dk.
bir de bildik yerden yakıt almak.
arabanın zevkine bakın.
Hayatın km'sini hergün sıfırla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Toyota Club Tr
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '08
  • 50 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 06, 2013, 10:22:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 07, 2013, 00:40:24 »
valla araçtan memnunum allah bozmasın milletin dizel konusundaki yorumları baya canımı sıktı hatta bi ara satıp tekrar lpg ye döneyim dedim. benden önceki sahibi sürekli olarak shell gtl mazot almış ben opetten başka yerden almıyorum