Gönderen Konu: 2006 1.6 avensis vites şanzıman sorunu  (Okunma sayısı 3689 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
2006 1.6 avensis vites şanzıman sorunu
« : Ekim 04, 2013, 19:42:04 »
arkadaşlar yeni aldıgım 2006 1.6 avensis comfort ile aranıza katıldım. ama alalı bir hafta da cok sogudum arabadan >:(  . sorunumu sizinle paylaşmak istedim.
arabayı aldıktan sonra 2 vitese takarken cırtlama sesi vardı. ustaya götürdüm senkromeç sarısı degişecek dedi ve söktük şanzımanı. takıldı şanzıman bu seferde  araba 3,4,5 vitese geçmez oldu. normal bir şekilde 1 ve 2 vitese atıyorum 3 e atayım derken vites takılıyo kalıyo. debriyaja tekrar basıp bıraktıktan sonra normal bir şekilde geçiyor. ustanın yolunu tuttum dediki baskı ayırmıyor değişecek eyvallah dedik degiti. olmadı yine sorun devam etti. söktük şanzımanı tekrar haydi tamir. geldi tekrar takıldı bu seferde 3 vitese geçerken cok zorlanıyor... okadar sogudum ki arabadan anlatamam  :(

Toyota Club Türkiye

2006 1.6 avensis vites şanzıman sorunu
« : Ekim 04, 2013, 19:42:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Ynt: 2006 1.6 avensis vites şanzıman sorunu
« Yanıtla #1 : Ekim 04, 2013, 19:44:24 »
Uzun zamandır forumda vites arızası yoktu. geçmiş olsun
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 04, 2013, 20:02:31 »
Bazen çareler acı verici olabiliyor.
Başta yapmanız gereken şeyi yapıp, Yetkili servise gidip şanzımanınızı onlara teslim ediniz.
Hem gerektiği gibi yapacakları gibi garantinizde olacak.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Ekim 04, 2013, 20:11:01 »
Fren balatanız bitmiş olabilir, fren hidroliğininde bu vesileyle değişmesi gerekebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 04, 2013, 21:21:29 »
arkadaşlar yeni aldıgım 2006 1.6 avensis comfort ile aranıza katıldım. ama alalı bir hafta da cok sogudum arabadan >:(  . sorunumu sizinle paylaşmak istedim.
arabayı aldıktan sonra 2 vitese takarken cırtlama sesi vardı. ustaya götürdüm senkromeç sarısı degişecek dedi ve söktük şanzımanı. takıldı şanzıman bu seferde  araba 3,4,5 vitese geçmez oldu. normal bir şekilde 1 ve 2 vitese atıyorum 3 e atayım derken vites takılıyo kalıyo. debriyaja tekrar basıp bıraktıktan sonra normal bir şekilde geçiyor. ustanın yolunu tuttum dediki baskı ayırmıyor değişecek eyvallah dedik degiti. olmadı yine sorun devam etti. söktük şanzımanı tekrar haydi tamir. geldi tekrar takıldı bu seferde 3 vitese geçerken cok zorlanıyor... okadar sogudum ki arabadan anlatamam  :(
Hasan kardeş arabanın şanzımanını boşuna söktürdün, üstüne üstlük orj. ayarlarıda bozuldu. esas arıza şanzıman yağındaydı. şimdi bile yapacağın ilk iş 1litresi 40 lira olan mobilube1 75w90 şanzıman yağı alıp yağı komple değiştirmek. böylece ayarları düzgün yapılıp toplandıysa saat gibi çalışır yoksa Tekin kardeşimin dediği gibi servise gidip olayı anlatırsın ama yağı dökmemelerinide tembih et.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 04, 2013, 21:25:09 »
Dūzgūn bir tanisma konusu alalim lutfen.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 05, 2013, 01:27:12 »
Hasan kardeş arabanın şanzımanını boşuna söktürdün, üstüne üstlük orj. ayarlarıda bozuldu. esas arıza şanzıman yağındaydı. şimdi bile yapacağın ilk iş 1litresi 40 lira olan mobilube1 75w90 şanzıman yağı alıp yağı komple değiştirmek. böylece ayarları düzgün yapılıp toplandıysa saat gibi çalışır yoksa Tekin kardeşimin dediği gibi servise gidip olayı anlatırsın ama yağı dökmemelerinide tembih et.
yeni bir usta tavsiye ettiler  telefonda görüştüm getirin bakalım dedi. ayarlarına, halatlarına (neyi kastetti anlamadım) bakalım dedi. yarın ikinci iş olarakta sizin tavsiyenize uymak olacak. teşekkür ederim. arabamı çok severek aldım inş. arabamla aramızdaki manevi bağ tekrar alevlenir  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 05, 2013, 14:01:54 »
Bahsi geçen arıza Atilla amcanın belirttiği sorundan kaynaklı da olabilir debriyaj üst merkezinden de olabilir.Hidrolik debriyaj lı araçlarda bu sorun sık görülen birşeydi debriyaj ayırmaz veya debriyajda ayağını bekletirsen vitesr rahat geçer özellikle sabah ilk kulanımda vitres le haylı sert daha sonrasın yumuşar bunların bir çoğu debriyaj merkezleri kaynaklı arızalardır.Bazılarıda yag kaynaklı sorunlardan olabilir.şanzıman her kese söktürülmez özellik sadece Toyota çalışan ustalara söktürlür çünkü sıkı dişliye sahiptir her usta ayarını yapamaz toplayamaz. Şu an e12 kullanıyorum 128 binde hiç baskı degişmemiş dönem dönem viteslerim hafif dişli geçiyor bunun birçok nedeni olabilir bana çok sorun etmediğinden bu şekilde kullanıyorum ama ileri ki bir tarihte baskı balata ses şanzıman yağı ( kesinlikle 75/90 mobil tam sentetik ) eger gerekiyorsa debriyaj hi,droligi ve merkez kontrolü yaptıracam bunlardan sorun sorun kalmaz zaten .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 05, 2013, 20:36:51 »
bugun gittigim usta bayagı ugraştı ama sorunu tam çözememekle beraber, şöyle bir öneride bulundu şanzumanı biraz geriye alıp baskı arasına cok ince pul koymayı tavsiye etti. pazartesi bunuda deneyecegiz. oldu oldu omadı ya böye binecegim yada zararda olsa satacagım. ahhhh keşke satmayaydım 97 xli corollamı  ahhh..ahhhh.. >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ekim 05, 2013, 22:36:56 »
bugun gittigim usta bayagı ugraştı ama sorunu tam çözememekle beraber, şöyle bir öneride bulundu şanzumanı biraz geriye alıp baskı arasına cok ince pul koymayı tavsiye etti. pazartesi bunuda deneyecegiz. oldu oldu omadı ya böye binecegim yada zararda olsa satacagım. ahhhh keşke satmayaydım 97 xli corollamı  ahhh..ahhhh.. >:(

Sorun aracınızda değil, sizin çareyi yanlış yerlerde aramaya devam etmenizde. O pula çok ihtiyaç olsaydı fabrika zaten koyardı.
Kendinize ve aracınıza daha fazla acı çektirmeyin ve hastaneye gidin, hastanenin adı Toyota Yetkili Servisi. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 05, 2013, 22:48:47 »
Sorun aracınızda değil, sizin çareyi yanlış yerlerde aramaya devam etmenizde. O pula çok ihtiyaç olsaydı fabrika zaten koyardı.
Kendinize ve aracınıza daha fazla acı çektirmeyin ve hastaneye gidin, hastanenin adı Toyota Yetkili Servisi. :)
tekin bey cok haklısınz keşke başta servise gitseydim.. sorunumu bi kaç arkadaşla paylaştıgımda bu ustayı önerdiler  adam serviste usta başı iken ayrılıp  kendi yerini açmış bende buna güvendim. elimizi verdik kolumuzu alamıyoruz.. bi o kadarda para harcadım...buda ders olsun bana  :-[

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Model Yılı: -
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 06, 2013, 11:40:43 »
tekin bey cok haklısınz keşke başta servise gitseydim.. sorunumu bi kaç arkadaşla paylaştıgımda bu ustayı önerdiler  adam serviste usta başı iken ayrılıp  kendi yerini açmış bende buna güvendim. elimizi verdik kolumuzu alamıyoruz.. bi o kadarda para harcadım...buda ders olsun bana  :-[

Tekin bey çok haklı tabi siz de kendinize göre haklısınız. Ama zararın neresinden dönülse kardır. Gidin yetkili servise 3-5'e bakmayın kafanız rahat aracınıza binin.
Şimdi satayım deseniz zaten zararına satacaksınız, alacak kişi bu aracı böyle zaten almaz, hadi diyelim gözünüzü karartıp sattınız, kış günü yeni araç bulana kadar yaşayacağınız sıkıntı sizi daha çok yorar gibi. Tabi ki karar sizin umarım hakkınızda hayırlısı olur.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 10, 2013, 15:12:08 »
bügün sadece toyotacı bir ustya gittim. ada kendinden cok emin bir şekide kesinlikle baskı balatadandir dedi. aisin de böyle problemler oldugunu (ısındıgı zaman pılakayı bırakmadıgını) kesinlikle valeo yu tavsiye etti. sizce aisin mi valeo baskı balatamı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 10, 2013, 16:05:20 »
aynı sizin durumdaydım çok temiz xei vardı sattım sol aldım her sorun çıkardığında axx axx nerde xeim diyordum :) alır almaz bir ustanın eline verdik arabayı sonra işin içinden çıkamadık benim araba sayesinde bir çok şey öğrenmiş oldu sizinde böyle bir durum arkadaşların dediği gibi çareyi yanlış yerlerde arıyorsunuz ve halada devam ediyorsunuz zararına satmak yerine o zarar kadar bütçeyi ayarlayıp servise götürün kafanız rahat olsun ve bence arabayı soğutmayın gözünüzde yoksa  olmayan arızalar çıkarır mazallah :)geçmiş olsun umarım çözülür
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ekim 11, 2013, 21:41:12 »
degerli arkadaşlar bugün daikin marka (parçacı en iyisi dedi) baskı balata takıldı. ve şimdilik sorun hallolmuş gibi. 60-70 km gezdim sürekli vites degiştirdim ve sorun kalmadı gibi... bayrama uzun yola gidecegim tam test etmiş olacagım.sonucu paylaşırım.. bu arada herkese iyi bayramlar şimdiden.. :-[