0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar yeni aldıgım 2006 1.6 avensis comfort ile aranıza katıldım. ama alalı bir hafta da cok sogudum arabadan . sorunumu sizinle paylaşmak istedim.arabayı aldıktan sonra 2 vitese takarken cırtlama sesi vardı. ustaya götürdüm senkromeç sarısı degişecek dedi ve söktük şanzımanı. takıldı şanzıman bu seferde araba 3,4,5 vitese geçmez oldu. normal bir şekilde 1 ve 2 vitese atıyorum 3 e atayım derken vites takılıyo kalıyo. debriyaja tekrar basıp bıraktıktan sonra normal bir şekilde geçiyor. ustanın yolunu tuttum dediki baskı ayırmıyor değişecek eyvallah dedik degiti. olmadı yine sorun devam etti. söktük şanzımanı tekrar haydi tamir. geldi tekrar takıldı bu seferde 3 vitese geçerken cok zorlanıyor... okadar sogudum ki arabadan anlatamam
Hasan kardeş arabanın şanzımanını boşuna söktürdün, üstüne üstlük orj. ayarlarıda bozuldu. esas arıza şanzıman yağındaydı. şimdi bile yapacağın ilk iş 1litresi 40 lira olan mobilube1 75w90 şanzıman yağı alıp yağı komple değiştirmek. böylece ayarları düzgün yapılıp toplandıysa saat gibi çalışır yoksa Tekin kardeşimin dediği gibi servise gidip olayı anlatırsın ama yağı dökmemelerinide tembih et.
bugun gittigim usta bayagı ugraştı ama sorunu tam çözememekle beraber, şöyle bir öneride bulundu şanzumanı biraz geriye alıp baskı arasına cok ince pul koymayı tavsiye etti. pazartesi bunuda deneyecegiz. oldu oldu omadı ya böye binecegim yada zararda olsa satacagım. ahhhh keşke satmayaydım 97 xli corollamı ahhh..ahhhh..
Sorun aracınızda değil, sizin çareyi yanlış yerlerde aramaya devam etmenizde. O pula çok ihtiyaç olsaydı fabrika zaten koyardı.Kendinize ve aracınıza daha fazla acı çektirmeyin ve hastaneye gidin, hastanenin adı Toyota Yetkili Servisi.
tekin bey cok haklısınz keşke başta servise gitseydim.. sorunumu bi kaç arkadaşla paylaştıgımda bu ustayı önerdiler adam serviste usta başı iken ayrılıp kendi yerini açmış bende buna güvendim. elimizi verdik kolumuzu alamıyoruz.. bi o kadarda para harcadım...buda ders olsun bana