1 yıldır kullandığım 2012 model mm dizel aurisimi bu hafta çalıştırmakta çok zorlanıyorum. Aracımı çalıştırmak için önceden frene yavaşça dokunmam yetiyordu şu anda ise kuvvetlice basmam gerekiyor. araç kullanım sırasında da sertlik var. servis pedal sertliğine normal diyor ama çalıştırırken var gücümle basıyorum frene, sonra yumuşama oluyor ,kontağı kapattığım zaman fren pedalından hava sesi geliyor ve fren tekrar şişiyor
3 kez servise gittim sorun yok dediler. kafama çok takıldı deliriyorum mu ne?
Westinghause bir yerden hava alıyor.
Çek valfide olabilir.
İşi bilen birisinin bakması lazım.
Ahmet Bey ben İstanbul anadolu yakasında oturuyorum. Bu konudan anlayan birilerini burada bulabilir miyim? Aracımda bi sorun olduğundan emindim.
Ahmet Bey ben İstanbul anadolu yakasında oturuyorum. Bu konudan anlayan birilerini burada bulabilir miyim? Aracımda bi sorun olduğundan emindim.
Orası için birşey diyemem tanımıyorum.
Niçin farklı servis denemiyorsunuz?
Ustadan ustaya çok şey degişiyor.
yarın beykoz servisini deneyeceğim servis elemanlarının geçiştirme çabaları canımı sıkıyor.Ustalardan durumun ne olduğunu öğrenip servise o şekilde gitmek istiyorum. Cevabınız için teşekkür ederim
Umut bey bu gideceğiniz serviste normal derse oradaki test aracında veya başka bir müşterinin aracında da denemek istediğinizi belirtin ve kendilere de hem sizin aracınızı hem diğer aracı denettirip aradaki farkı görmelerini sağlayın . Bu şekilde belki bir sonuca ulaşabilirsiniz .
Denemek istedim ama servis elemanı denediğini arada fark olmadığını söylüyor bu kez kesin deneyeceğim. Bugün sitemde oturan auris sahiplerinden birisini yakalarsam da rica edeceğim denemek için .Teşekkür ederim.
Arabayı stop ettikten sonra, frene uzun süreli ve ya kısa kısa bir kaç defa basmıyorsanız, pedal yumuşak kalmalı.
Ben de çok nadir yaşıdım benzer sertleşme. Çoğu zaman hafta boyu çalıştırmıyorum ve yine yumuşak oluyor.
Önem verilecek bir durumdur, ilgili bir ustaya/servise baktırmanızda fayda vardır, konu fren=güvenlik.
Servis testi araba çalışıyorken yapıyor ise Westinghause kaçağını anlayamaz zira motor çalıştığı müddetçe Westinghause'a sürekli hava basar. Pedala kulağınızı yaklaştırınca hava kaçağını hissedebilmelisiniz. Arabayı akşamdan sabaha veya daha uzun bir süre (kaçak miktarına bağlı) çalıştırmazsanız Westinghause'daki hava boşalacak ve pedal sertleşecektir.
Bugün servise tekrar uğradım 2 servis elemanı da çalıştırıp baktıkları için sorun olmadığını söylediler. daha sonra ben 5 dk bekleyip çalıştırmalarını isteyince sertliği fark ettiler bir sorun olduğunu kabul ettiler. Servis elemanı böyle bir sorunla karşılaşmadığını ve araştırma yapması gerektiğini söyledi, bayramdan sonra gelebileceğimi söyledi.
Sorun çözülmedi ama çözülme yoluna girdi.
hadi hayırlısı olsun takipteyim,
siz yine de aracınızı dikkatli kullanın fazla sürat yapmayın ne olur ne olmaz kul yapısı sonuçta Allah korusun.