Merhaba.
Yaris 1.33 Style Multidrive S kullanıcısıyım. İlk aracım ve şu an 380 km'de. Araçtan oldukça memnunum. Tedavi için sürekli olarak hastaneye gitmem gerektiği için aldım ve şu ana kadar Ankara'da şehir içinde kullandım. İlk günden bugüne kadar, aracın motorunu çalıştırdığım vakit, gösterge panelinin motor devrini içeren en soldaki bölmesinde yeşil renkli Eco ışığı yanıyor ve sürekli biçimde devrede kalıyordu. Bugün sabah yakıt tüketim değerlerini merak ettim ve değiştirme düğmesi yardımıyla inceledim. Ortalama 7.1 Lt / 100 Km değerini gördüm. Arkasından değerleri sıfırladım ve hastaneye doğru yola çıktım. Tedavimi olduktan sonra araca binip kontak anahtarını çevirdiğimde Eco ışığı yandı, motorun çalışmasını takiben hemen söndü. Ekran değiştirme düğmesinden her türlü işlemi yaptım ama Eco ışığı tekrar devreye girmedi. Bu şekilde eve döndüm ve yakıt tüketiminin yaklaşık 5 kilometrelik mesafe için 13.6 Lt / 100 Km ortalamayı gösterdiğini tespit ettim. Kullanım kılavuzundan gerekli bölümü bulup, sayaç düğmesi aracılığıyla Eco ışığını tekrar yakmaya çalıştım ama sürekli basılı tuttuğumda ekranda beliren Eco Onn uyarısına rağmen motor devir bölmesindeki yeşil renkli Eco ışığını devreye almayı başaramadım.
Acaba yanlış bir işlem mi yaptım, arkadaşlar? Yahut araçta bir arıza mı var? Konu hakkında bilgi ve deneyimi olanlar yol gösterebilir, Eco ışığını tekrar devreye almanın yolunu anlatabilirler mi? Yoksa servise mi başvurmam lazım? Araç şu an elim ayağım. Her gün tedaviye gitmem gerekiyor ve servisten telefonlarıma dönüş alamıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Sevgiler, saygılar.