Gönderen Konu: 92 Hilux hidrolik direksiyonu sertlik problemi  (Okunma sayısı 7548 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
92 Hilux hidrolik direksiyonu sertlik problemi
« : Ağustos 31, 2008, 01:16:11 »
92 model 2.8d Hilux 4x4 aracımın hidrolik direksiyonu çok sert. Sanki ısınınca daha da setleşiyor. Gittiğim özel servis normal diyor. Eski amerikanlar gibi pamuk gibi bir direksiyon beklemiyorum ama avrupa standardına göre bile çok sert. Acaba bir ayarı vs var mıdır?
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Toyota Club Türkiye

92 Hilux hidrolik direksiyonu sertlik problemi
« : Ağustos 31, 2008, 01:16:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: 92 Hilux hidrolik direksiyonu sertlik problemi
« Yanıtla #1 : Ağustos 31, 2008, 01:41:25 »
Selamlar Umut Bey, hidrolik sivisi max ile min arasinda mi acaba? Sivinin durumu ne? Kirli mi, hava kacmis mi icine? Belki de tahliye ve yenileme gerekiyordur. Kayislarin durumu nasil?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 31, 2008, 01:44:53 »
Hidrolik seviyesi normal, kayışta ses vs yok ama gevşek mi acaba bir kontrol edeyim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 31, 2008, 01:48:03 »
Sivinin durumuna da bakmak iyi olur, kopuklu, kirlenmis olabilir. Eger oyleyse eski siviyi bosaltip yenilemek cozume goturebilir. Bir de bu sicak havalarda dediginiz gibi kayislar genlesip gevsiyor. Tensioner dedikleri gerilimi saglayan kisimlar da tam calisiyor mu bakilabilir. Aklima gelenler bunlar. Bilen arkadaslar daha fazlasini soyleyeceklerdir.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 31, 2008, 01:52:06 »
Eski sahibi tüm sıvıyı yenilemiş. Direksiyonda milim boşluk vs sıkıntı yok. Büyük bir arıza aklıma gelmiyor. Kayış işi aklıma yattı, umarım öyle bişeydir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
« Yanıtla #5 : Ağustos 31, 2008, 14:02:27 »
umut bey bu sertlik normal çünkü aracınız 4 çeker ve bu yüzden bir miktar 4*2 lere göre serttir zaten arabayı kullanırken ilk kmlerde çok sert değil sonraya doğru dahada sertleşir problem değil ama ön takımı özellikle arazi kafalarını yağlatırsan bir miktar daha yumuşar ama fazlasını bekleme

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 31, 2008, 21:47:30 »
valla daha önce devamlı 4 çeker LR defender kullanıyordum, o bile çok daha yumuşaktı, ön akslar devrede diilken park halinde çok daha yumuşak olmalı gibi geliyor bana...serviste aynı sizin dediklerinizi dedi gerçi:) toyotaların ki çok yumuşak olmaz dediler...neyse bir ara gösteririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
« Yanıtla #7 : Eylül 01, 2008, 00:26:21 »
valla daha önce devamlı 4 çeker LR defender kullanıyordum, o bile çok daha yumuşaktı, ön akslar devrede diilken park halinde çok daha yumuşak olmalı gibi geliyor bana...serviste aynı sizin dediklerinizi dedi gerçi:) toyotaların ki çok yumuşak olmaz dediler...neyse bir ara gösteririm.
üzgünüm fazla yumuşak olmaz toyotanın gerçi kullandıkça daha mantıklı olduğunu görürsün direksiyonun sert olmasını hatta arazide oh diyeceksin seni yormaz sert olduğu için ama asfaltta özellikle olduğun yerde direksiyon çevirmek sanki eski kuru tip direksiyonu çevirmek gibi birşeydir çünkü bendeki 2005 hiluxta bile öyle hatta uzun yola gidince kazık gibi oluyor bayağı rahatsız ediyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 01, 2008, 08:50:20 »
hah aynen öyle valla:))))çok iyi tarif ettiniz...serviste bi tane aynı kasa 96 var, ona bakayım en son..hakikaten aynı benimki gibiyse yapacak birşey yok:):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
« Yanıtla #9 : Eylül 01, 2008, 22:28:15 »
hah aynen öyle valla:))))çok iyi tarif ettiniz...serviste bi tane aynı kasa 96 var, ona bakayım en son..hakikaten aynı benimki gibiyse yapacak birşey yok:):)
seninkide hidrolik direksiyon mu 87 modeller öyle değil çok sert ise belki başka tip direksiyon kutusu takabilirsin sana tavsiyem as250 dodge kutusu takılabilir belki çok benziyor tipi araştırmak lazım takılıyorsa inan tüysiklet olur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 02, 2008, 16:05:09 »
  Selam.
 Arkadaşlar zaten olabilecek her yönden konuyu açıklamış bence. Benim tavsiyem de arkadaşlara ek olarak ön düzen ayarlarının bilgisayarlı bir rot-balansçıda yaptırmanız yönünde olur. Eğer ayarlarda bozukluk var ise özellikle bilgisayar ile hassa olarak yapılan düzeltmelerden sonra direksiyonda hafifleme hissedersiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 10, 2008, 12:56:20 »
en sonunda direksiyon pompası komple çıkma toyota ile değişti..zaten üstündeki pompa başka bir araçtan uydurmaymış...toyota olsa hayatta bozulmazdı zaten eminim:):):)şu anda iyi, memnunum...herkese teşekkür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
« Yanıtla #12 : Eylül 10, 2008, 22:21:27 »
en sonunda direksiyon pompası komple çıkma toyota ile değişti..zaten üstündeki pompa başka bir araçtan uydurmaymış...toyota olsa hayatta bozulmazdı zaten eminim:):):)şu anda iyi, memnunum...herkese teşekkür.
kaça değiştirdin komple derken direksiyon pompa ve kutusumu yoksa sadece pompamı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
« Yanıtla #13 : Eylül 10, 2008, 22:23:55 »
  Selam.
 Arkadaşlar zaten olabilecek her yönden konuyu açıklamış bence. Benim tavsiyem de arkadaşlara ek olarak ön düzen ayarlarının bilgisayarlı bir rot-balansçıda yaptırmanız yönünde olur. Eğer ayarlarda bozukluk var ise özellikle bilgisayar ile hassa olarak yapılan düzeltmelerden sonra direksiyonda hafifleme hissedersiniz.
hakan bey hani size muhalefet olsun diye yazmıyorum yanlış anlaşılma olmasın yalnız ne kadar rot ayarı makinesi bilgisayarlı olursa olsun jantınızda veya aks kafasında veya arka ise kampana eğklik var ise rot ayarı düzgün olmaz janta en ufak bir eğklik rot ayarının yanlış yapılmasına neden olur eğer rot ayarı yapıldığı halde halen sorun devam ediyorsa en iyi ayar eski sistem kara sitem denilen çubuktur aklınızda bulunsun :d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 10, 2008, 23:49:06 »
sadece pompa (iyi durumda orjinal çıkma) değişti...işçilik, zart, zurt, girmişken aks havalandırmalarının yükseğe alınması (derin su geçişi için) toplam 560 yeeteele:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
« Yanıtla #15 : Eylül 11, 2008, 00:24:46 »
sadece pompa (iyi durumda orjinal çıkma) değişti...işçilik, zart, zurt, girmişken aks havalandırmalarının yükseğe alınması (derin su geçişi için) toplam 560 yeeteele:)
fazla değil zaten en az pompa yenisi 500 ytldir belki daha fazla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 11, 2008, 08:10:55 »
  Faydalı bilgi olduktan sonra ve arkadaşların işine yaradıktan sonra benim birşey söylemem ya da alınmam söz konusu değil Mustafa bey. Yanlız yine ama demeden geçemeyeceğim çünkü zaten iyi bir ön düzen ayarcısına gidince eğer aksa bağlantılarında, amortisörde, jantta bir yamukluk var ise zaten bu ortaya çıkıyor ve bunun için her halukarda bir rot ayarcısına gitmek gerekiyor. Ayrıca bence her rot ayarı yapılacağı zaman zaten balans ayarı yapılmalı. ANcak balans için rot ayarına gerek yok.
 Bilgisayarlı rota bende her zaman sokmuyorum ancak şunuda biliyorumki bilgisayarlı rotta ayarlar çok daha hassa yapılıyor ve bunu aracımda hissediyorum. Kimi sürücüler çok dikkat etmez belki ama özellikle ön rot ayarlarının düzgünlüğüde direksiyon hassasiyeti üzerinde önemli rol oynuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
« Yanıtla #17 : Eylül 11, 2008, 23:00:37 »
teknik bir konu olmasına karşın hakan bey rot balans işinin biraz çakallığı vardır hemen kısa ve öz olarak anlatayım
balans yapılırken eğer lastikte taban bozukluğu var ise zaten balans tutmaz ve usta uyarır jant bir miktar eğik ise balans ile düzeltilir yalnız balansı yapan makinenin bir kaç özelliği vardır en önemlisi hassasiyettir usta hibir zaman uzun süre uğraşmaz genelde hassaiyet 4te ayar yapar arkaları ise 3 veya 2de yaparki hem fazla kurşun gitmesin hemde daha çabuk iş bitsin normal kullanımda sorun olsa bile farkedlmez ne zaman edilir yüksek hızda olur sorun çıkar zaten o hıza kimse çıkmayacağı için sorunsuz kabul edilir
rot ayarına gelirsek bilgisayarlı olsa bile en az %2 hata payını bilgisayar görmez belli ölçüler açısında ayar yapar bunun nedeni ise denge kollarındaki takozların esnemesi içindir daha önceki aracımda rot ayar sorunu vardı kaç tane ustaya gittim pek iyi olmadı lastik yeme yok fren iyi gibi ama araba rahat değil araba resmen önden kendisini kasarak hareket ediyor esnemiyor en son eski bir ustaya gittim derdimi anlattım yaptığı ise şu oldu lastiklere önce soldan arkaya doğru sonra sağdan arkaya doğru baktı ve şunu dedi lastik kamber açısı 90 derece değil bu yüzden rot ayarı düzgün olsa bile sıkıntı yapar eski usul çucuk ile yaptı hem lastik yememiş oldum hemde arabanın ön kısmı esner hale geldi demek istediğim şu eğer bilgisayar yetersiz kalırsa o zaman ustanın işçiliği ve eski usul ayar her zaman daha iyidir sanırım corollalarda arkayada rot ayarı gerekiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 11, 2008, 23:29:56 »
bu arada bir not: geçmişte plymouth marka amerikan arabam varken bilgisayarlı rotcularda kaydı olmadığından ankara konya yolu-erdem kardeşler rot balans servisi ile tanıştım...halen tüm ayarı manuel yapıyorlar ve yeni eski tüm araçlarımı buraya götürüyorum...gayet memnunum..standart arabalarda belki bilgisayarlı sistem iyidir ama hep cins ve saçma sapan arabalar kullandığımdan ötürü erdem kardeşler benim ikinci adresim oldu:)))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
« Yanıtla #19 : Eylül 12, 2008, 00:30:22 »
bu arada bir not: geçmişte plymouth marka amerikan arabam varken bilgisayarlı rotcularda kaydı olmadığından ankara konya yolu-erdem kardeşler rot balans servisi ile tanıştım...halen tüm ayarı manuel yapıyorlar ve yeni eski tüm araçlarımı buraya götürüyorum...gayet memnunum..standart arabalarda belki bilgisayarlı sistem iyidir ama hep cins ve saçma sapan arabalar kullandığımdan ötürü erdem kardeşler benim ikinci adresim oldu:)))))
aslına bakarsan hemen hemen her rtobalans ustası manuel ayarı bilir hatta çok basittirde :d