Gönderen Konu: Karayolları Geçiş Ücreti Cezası ve İtiraz!.  (Okunma sayısı 10115 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Karayolları Geçiş Ücreti Cezası ve İtiraz!.
« : Ekim 03, 2013, 13:51:41 »
  Selam, Karayolları Geçiş Ücretleri sorgulamasını yapmanızı tavsiye ederim. Geçmişe yönelik ve akla ziyan şekilde, bazı cezalar çıkabiliyor. Örneğin; 1 sene öncesine ait KGS kaçak geçiş cezası göründü bende. Yolu kullandığım zamanı hatırlıyorum, standartlara uygun geçiş yaptığımı da fakat, standartlara uygun geçiş yapılmasına rağmen(KGS gişesinden, kartı okuyucuya göstererek) bu ceza sadece okuma cihazında hatanın olmuş olabileceğini gösteriyor ancak bunun bedelini tüketiciye aksettiriyorlar anlaşılan. Ayrıca Kgs hesabımda yeterli bakiye vardı ve kart çalışıyordu, zaten isteseler ruhsat bilgilerimden buna da kolayca ulaşabilirler ve okuma hatasını kolayca farkedebilirler diye düşünüyorum. Gerekli itirazlarımı yaptım, sonucunu merakla bekliyorum.
 Bu arada tebliğ tarihi de akıllara ziyan(önemle vurgularım ki! bana hiç bir tebliğ de olmadı, şans eseri kendim kontrol ederken buldum), bunların bilgilerini paylaşırım ayrıca.

Toyota Club Türkiye

Karayolları Geçiş Ücreti Cezası ve İtiraz!.
« : Ekim 03, 2013, 13:51:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
Ynt: Karayolları Geçiş Ücreti Cezası ve İtiraz!.
« Yanıtla #1 : Ekim 03, 2013, 14:10:14 »
Trafik cezalarını size değil ikamet etmekte olduğunuz yerin muhtarına teslim ediliyor ve o teslim aldığında size tebliğ edilmiş sayılıyor. Tabi muhtarda 50 kişilik mahalle muhtarı olmadığından uğraşmıyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 03, 2013, 14:14:06 »

Tebligat tarihi ile ilgili bugün de aşağıdaki haber çıktı. Eski cezalar daha yeni tebliğ edilecek anlaşılan.

"Ödeneksizlikten yılbaşından bu yana biriken cezaların hepsini birden gönderen Emniyet, vatandaşı şoka uğrattı.

EMNİYET Genel Müdürlüğü’nün aylardır ödenek yetersizliğinden dolayı vatandaşa trafik cezalarını tebliğ edemediği ortaya çıktı. Biriken cezalar üst üste gönderilmeye başlanınca da, son 20 gün içinde üst üste onlarca ceza makbuzuyla karşılaşan sürücüler şoka uğradı.

Emniyet Genel Müdürlüğü ’nün, cezaların tebliği için PTT’ye vermesi gereken ücreti ödeyemediği için Şubat ayından beri vatandaşa kesilen trafik cezalarını gönderemediği öğrenildi.

Ağustos ayında ödenek probleminin aşılmasının ardından ise, bu yılın başından beri biriken cezalar toplu halde gönderilmeye başlandı."

Kaynak: milliyet.com.tr
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 03, 2013, 14:14:49 »
Trafik cezalarını size değil ikamet etmekte olduğunuz yerin muhtarına teslim ediliyor ve o teslim aldığında size tebliğ edilmiş sayılıyor. Tabi muhtarda 50 kişilik mahalle muhtarı olmadığından uğraşmıyor.

Hakan bey geçmiş olsun. Ertan bey şayet dediğiniz gibi bir durum söz konusu ise bence muhtar hakkında da gerekli işlemlerin yapılması için başvurulmalı.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 03, 2013, 14:19:48 »

Hakan bey geçmiş olsun. Ertan bey şayet dediğiniz gibi bir durum söz konusu ise bence muhtar hakkında da gerekli işlemlerin yapılması için başvurulmalı.
  Ne yazıkki durum bu şekilde 1-2 sene öncesine kadar çok canı yanan oldu bu işten. Normalde postacının önce eve gitmesi eğer evde kimse yoksa muhtarlıkta evrak olduğuna dair bir not bırakıp o şekilde teslim etmesi lazım. Ama postacılar düzgün yapmayınca işi muhtarında gözünden kaçabiliyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #5 : Ekim 03, 2013, 15:05:27 »
  Bahsi geçen geçişten 5 ay sonra tutanak tutulduğu görünüyor ve ondan 4 ay sonra da tebligat yapıldığı. İşin ilginci benim elektronik posta adresimden telefon numarama kadar hepsi bu sistemlerde zaten mevcut ama doğru tebligat ise. ;) Yani çok zor çözümler değil bunlar bence niyet çözüm ise. Ayrıca Kgs kartı olan ve çeşitli kereler o gişelerden geçen birisi neden kaçak geçiş yapsın, kartını sisteme gösterdiği, doğru gişeden geçtiği halde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #6 : Ekim 08, 2013, 14:53:50 »
  Başka bir konuda arkadaşımızın da paylaştığı bir haberi burada da vermekte fayda var.

''İPTAL EDİLME KARARLARI VAR

Avukat Uygun, aynı şekilde hem kendisine hem de müvekkiline kesilen trafik cezası tutanaklarının, belirlenen süre olan 10 iş günü içerisinde tebliğ edilmediğinden, iptali için Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurduklarını söyledi.

Avukat Gönenç Uygun, başvurularında, Karayolları Trafik Kanunu’nun hükümleri gereğince uygulanan idari para cezalarının tahsilinde ve takibinde uygulanacak usul, esaslar ile kullanılacak alındılar, tutanaklar ve defterler hakkındaki yönetmeliğin 10’uncu maddesine göre, ’Yetkili kılınmış personel tarafından araçların tescil plakasına göre düzenlenen trafik idari para cezası karar tutanakları ile söz konusu trafik idari para cezası karar tutanaklarının sabit/masaüstü cihazlarla elektronik ortamda üretilerek düzenlenmesi halinde tutanağın tebligat işlemlerine ihlalin tespit edildiği tarihten itibaren 10 iş günü içinde başlanacağı’ ile ilgili kararı gerekçe olarak gösterdiklerini belirtti.

Avukat Uygun, bu gerekçeyi yerinde gören İzmir 14’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’nin de itirazlarını kabul edip trafik para cezasını iptal ettiğini, idari yaptırımın da kaldırılmasına karar verdiğini dile getirdi. Avukat Uygun, bu kararla cezayı ödemediklerinin altını çizdi.

’BAŞVURUN, İPTAL ETTİRİN’

Sürücülerin mahkemeye başvurmaları halinde cezaları iptal ettireceğini sözlerine ekleyen Gönenç Uygun, "Gıyapta kesilen trafik cezalarına ilişkin yasaya göre 10 iş günü içerisinde tebligat işlemlerine başlanması gerekiyor. Eğer emniyet 10 iş günü içerisinde tebligat işlemlerine başlamaz ise mahkemece tüm trafik cezalarının iptali mümkün. Sürücüler için tebliğ tarihi çok ama çok önemli. Mutlaka dikkat etsinler, boş yere ceza ödemesinler" dedi.''

Kaynak: http://haber.gazetevatan.com/mujde-basvurun-iptal-ettirin/574908/1/gundem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 09, 2013, 09:44:29 »
geçmiş olsun hakan bey buna benzer sorunlar üyeler arasında maalesef olan sorunlar:( daha önceki aracıma ait FSM geçiş borcunu bende sizin gibi kendim kontrol ederken farketmiştim üstelik araç o dönemde bana ait olmamasın rağmen borç gözüküyordu:( hemen satış sözleşmesini tarayıcıdan taratıp mail yolu ile itirazda bulundum ertesi gün hemen düzeltmişler.tekrar geçmiş olsun gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #8 : Aralık 04, 2013, 16:27:46 »
  Gerek Karayolları Genel Müdürlüğü'nü, gerek ise Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü 'nü, bana göstermiş olduğu sabırdan dolayı tebrik etmek gerek. Gerçekten çok uzun ve detaylı uğraşlar sonucunda geçişimin nizami olduğu ve sistem kaynaklı bir problem olduğu anlaşılmıştır. Kaçak geçiş cezası da iptal edilmiştir.
 Haklı olduğunuzdan emin olduğunuzda hakkınızı önce kendiniz, sonra diğer hak arama uğraşına girmesi muhtemel herkes için arayınız ve hep haklı durumda kalmaya özen gösteriniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 04, 2013, 16:44:33 »
Şunu da hatırlatmak isterim, OGS cihazlarının güncelleme yapılması gerektiğini aksi taktirde cihazda okuyamama sorunu doğduğunuve cezaya dönüştüğünü hatırlatmamda fayda var.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 04, 2013, 22:55:15 »
Şunu da hatırlatmak isterim, OGS cihazlarının güncelleme yapılması gerektiğini aksi taktirde cihazda okuyamama sorunu doğduğunuve cezaya dönüştüğünü hatırlatmamda fayda var.

sercan detayını biraz daha açabilir misin...

ilk defa duydum bu durumu, ogs pilinin bittiği ve ogsnin arızalı olduğu durumlarda kaçak geçişe maruz kalınıyor, fakat hesap da bakiye varsa sıkıntı olmuyor diye biliyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 04, 2013, 23:25:37 »
Sorgulama yapmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz........

http://uygulama.kgm.gov.tr/ihlal/Sayfalar/ihlal.aspx

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 05, 2013, 00:04:16 »
gözünüz aydın hakan bey sorunun halledilmiş olmasına sevindim.

sercan bu dediğini ilk defa duydum nasıl bir güncelleme yapılması gerekiyor? yada hangi durumlarda ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 05, 2013, 08:29:37 »
sercan detayını biraz daha açabilir misin...

ilk defa duydum bu durumu, ogs pilinin bittiği ve ogsnin arızalı olduğu durumlarda kaçak geçişe maruz kalınıyor, fakat hesap da bakiye varsa sıkıntı olmuyor diye biliyorum...
gözünüz aydın hakan bey sorunun halledilmiş olmasına sevindim.

sercan bu dediğini ilk defa duydum nasıl bir güncelleme yapılması gerekiyor? yada hangi durumlarda ?

Abilerim başima gelmişti oradan biliyorum. Yaklasik 2 sene once cihazin calismama sebebiyle gittigimde cihazin calistigini sadece guncelleme gerektiğini söylediler guncelleyip verdiler. Normale döndü daha sonra araç degisiminde yeni cihaz verdiler
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 05, 2013, 08:57:29 »
Abilerim başima gelmişti oradan biliyorum. Yaklasik 2 sene once cihazin calismama sebebiyle gittigimde cihazin calistigini sadece guncelleme gerektiğini söylediler guncelleyip verdiler. Normale döndü daha sonra araç degisiminde yeni cihaz verdiler

acaba bu durum; aracı değiştirdiğinde ogs deki eski plakanın devrinin yapılamması durumunda mı oluyor,

normalde ogs içerisindeki bakiye 30 tl nin altına düştüğünde cihaz sahibine bilgi mesajları yada telesekreter aramasıyla bilgi geçiliyor ve önemsenmezse cihaz iptal ediliyor,

cihazı iptal olan kişi ilgili banka vasıtasıyla(2-3 hafta sürüyor) yada karayollarının ogs yerlerine(1 saat)  gidip "FORMATLAMA" işlemine tabii tutturuluyor diye biliyorum...

allahdan ziraat "ogs web" kullanıyoruzda anlık görüyoruz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 05, 2013, 09:28:48 »
acaba bu durum; aracı değiştirdiğinde ogs deki eski plakanın devrinin yapılamması durumunda mı oluyor,

normalde ogs içerisindeki bakiye 30 tl nin altına düştüğünde cihaz sahibine bilgi mesajları yada telesekreter aramasıyla bilgi geçiliyor ve önemsenmezse cihaz iptal ediliyor,

cihazı iptal olan kişi ilgili banka vasıtasıyla(2-3 hafta sürüyor) yada karayollarının ogs yerlerine(1 saat)  gidip "FORMATLAMA" işlemine tabii tutturuluyor diye biliyorum...

Büyük ihtimalle dediğiniz gibi oluyor. Ama ben HGS etikete geçtim. cihaz derdim kalmadı.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Aralık 05, 2013, 10:08:08 »

Abi araci sonra ki donemlerde değiştirdim.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 05, 2013, 10:36:19 »
Bir maliyeci olarak bazı hatalarında olduğunu kabul ederek bir iki noktaya dikkat çekmek istiyorum;

Borç ayrımı  yapmadan;  işin tebligat  aşamasında kişilere gönderilen tebligatlar ptt ile  gönderilir. Kişi o an evinde olmayabilir, evine ihbarname kağıdı bırakılıyor, 10 gün sonra tekrar gidiliyor yine  yoksa  bize  adresinde bulunamadığından iade  geliyor. (bu kısım ptt tarafından yapılıyor, işlemin bu aşamalarının ne kadar doğru yapıldığı, gerçekten ikinci kez evine gidilip gidilmediği hakkında bilgim yok) Biz evrak  geri  gelince örnek olarak 1 ay  sonra yine mernis üzerinde  kayıtlı olan adresine tekrar  göndeririz, (burada ptt görevlisi bir yakınına, muhtara tebliğ edebilir, sorumluluğu ona  aittir, o kişide gerçek muhataba iletmez, unutur, bu evrakın maliye nezdinde  tebliğ olmuş olmasını değiştirmez) eğer  tekrar  geri  gelirse bu sefer, kişinin en son ikamet edresinin olduğu muhtarlıkça ilan edilerek 1 ay askıda kaldıktan sonra ilan edilmiş  sayılır. ( sözüm meclisten dışarı olmak üzere; bir çok kişinin bu ceza  bana tebliğ olmadı, olsaydı  öderdim şikayetleri genelde  bu yüzden oluşur)  Ülkemizde mernis üzerindeki ikamet  adresinde  oturmayan  o kadar  çok  insan  var ki... (Devlet sistemi üzerinde adres  anyada, ama  kişi kendisi  konyada. gibi )

Ayrıyetten, yine sözüm meclisten  dışarı eğer ptt memuru kişinin tanıdığı  ise tebliğ almıyor, adreste yok dedirtiyor ( tebliğ almazsa borcu ödemeyeceğini düşünüyor, birebir şahit olduğum kişiler var), daha sonra da vergi dairesine  gelip bana bunu önceden neden tebliğ etmediniz , sizin yüzünüzden gecikme zammı ödüyorum gibi şikayetlerle  geliyorlar.

Bunlar bulunduğum küçük bir ilçede karşılaştığım olaylar,  büyük yerlerde ceza evrakı  çok,  kişi  çok, iş çok oradaki vergi dairelerinde, emniyette iş yoğunluğu nedeniyle bahsedilen olaylar mutlaka  oluyordur.

Saygılar...
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #18 : Aralık 05, 2013, 15:43:37 »
  Osman, durum aynen böyle imiş, araştırmalarımda öğrendim ama benim adresim mernisdeki gibi. Muhtar 'ların ise bu işler ile ilgisinin(sorumluluk anlamında) daha çok olması lazım, madem bu iş, görev onlara verilmiş, o zaman bunu yerine getirmeleri lazım. Ben yolladım, vatandaş düşünsün mantığı çok hakka uygun gelmiyor bana. Bu arada net ortamında da aylarca bunların görünmemesi ayrı bir eksiklik. Madem bu sisteme giriyor, aynı zamanda nette de görünsün ki insanlar eğer haklı ise savunmalarını zamanında yapabilsinler. Örneğin banka şubeme gittiğimde artık Kgs ekranının kendilerinde görünmediğini söylediler. Çünkü Kgs çoktan kalkmıştı, hatta bunu bana yazılı olarak vermelerini istedim ve bu belgeyi de aldım.
 Bu arada eklemek isterim ki; park ücretlerini de kontrol ettirmekte fayda var.