0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracınıza geçmişte mixerli LPG sistemi takışmış.Araçta bide katalitik konvertör var. Mixerli sistemler devir yakıt oranını stabil ayarlayamaz. Yakıt az oldugunda motora fazla oldugunda katalizöre zarar verir.Katalizör zarar gördü ise benzinde kullanarak nasıl düzelir bende merak ettim.Sıralı sistemli LPG öncesi mecbur bu kitler araçlara takılıyordu. Sonrasında fazla yakıt durumunda çevreye zarar vermemesi için katalizör bunu ekzostta yakıyor. Ama bir yere kadar.Bu sürekli devam ederse eriyen katalizör ekzostu tıkayarak motorun ekzost yapamamasına yol açarak piston subap herşeyi eritiyordu. Böyle motorda defalarca gördüm.Sorun budur demiyorum ama ekzost sisteminin performansının kontrol edilmesi iyi olur.
ahmet bey. peki bu konuda emisyon ölçümü bir fikir verebilir mi? ve en iyisi iyi bir egzosçuya gitmek sanırım.
ahmet bey teşekkür ederimtıkalı olup olmadığını iyi bir egzost ustası anlayabilir sanmıyorum yahut yetkili servise mi gidilmeli yada motor ustası bulabilir mi? (kusura bakmayın basit bir konu gibi görünebilir fakat bayramda memlekete gideceğim yaklaşık 1500 km yol yapacağız bebeğimiz de var yolda falan kalırım diye ödüm kopuyor işimi sağlama almaya çalışıyorum)bir de sizce sıralı sitem taktırmamda bir problem olur mu?
Sirali sisteme gecmenizde herhangi bir sikinti olmaz iyi bile olur
teşekkürler ercüment beymotor konusunda yapılabilecek her şeyi yaptım araç 180.000'de saçma sapan bir lpg sistemi ile çok bile dayanmış bence. sorun çözülmezse geriye sadece egzos sistemi kaldı bakılacak oksijen sensörü katalizör vs. bu hataları en uygun ve kolay yoldanm nasıl tespit edebilirim?
Rica ederim Feyyaz bey.Motor ve egsoz sistemi için malesef servis önerebilirim özellikle egsoz için dışarıda işten anlamayanlar kasap oluyorlar ve para almak için ve paranızı sömürmek adına değişmeyecek olan parçayı bile değiştiriyorlar. He sanayi kötüdür diyemem ama kasaplık %75 civarında önüne gelen ustayım diye geziniyor malesef.
çok haklısınız. aracıma tek tırnaklı buji takmayı tavsiye edenlere de rastlamıştım. dediğiniz aklıma yayıyor sıralı sistem takıp uzun yola öyle çıkayım sarfiyatı gözlemleyip ona göre servisle görüşeceğim. bu kan emicileri de anlamıyorum. zaten param olsa gider 0 km gıcır gıcır bir toyota alırım maddi durumum iyi değil ki bize de böylesi araçlar denk geliyor bir de usta geçinenler kan emmeye çalışıyor hem de işi bilmediği halde. neyse konu dağıldı