Gönderen Konu: Yağ Eksiltme Sorunu  (Okunma sayısı 4405 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Başkent Grafik Tasarım Atölyesi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Yağ Eksiltme Sorunu
« : Ekim 03, 2013, 02:26:27 »
Merhaba Arkadaşlar.
Aracımı biliyorsunuz ama yine söliyim. 97 model 1.6 gli. Sorunum büyük gibi. 4000 km de 3 litre yağ eksiltti. Bunu ikidir yapıyor. Usta sekmanlardandır dedi. 7-8 ay önce yağ eksiltme sorunu yoktu. Ancak üst kapak contasını değiştirmiştik. Üst kapak değiştikten sonra uzun yolda yağ eksiltiyor. Acaba sekman dışında bir problemi olabilir mi? Tecrübeli arkadaşların fikrini bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Club'a Selam EFSANEYE devam..:)

Toyota Club Türkiye

Yağ Eksiltme Sorunu
« : Ekim 03, 2013, 02:26:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ Eksiltme Sorunu
« Yanıtla #1 : Ekim 03, 2013, 02:51:56 »
ae101 in bakımları 5.000 km bir. babamda 94 xli var. oda ilk önce conta yaktı. ardından bir müddet sonra mavimsi duman çıkarmaya başladı ve 350.000 küsür km de sekmanlara girildi. motor serviste yapıldı yaklaşık 4 sene önce ve 2500 tl gibi bir masraf çıkardı bize. şu anda 372.000km de sıkıntımız yok. yakın bir dostumun dedesindede 93 ae101 var. oda geçen hafta su kaynatmış. motorun vadesi doluyor yavaş yavaş arkadaşım yeni araç bakıyordu dedesine.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 03, 2013, 19:47:20 »
teşekkür ederim fikriniz için. benden önceki sahibinde hararet yaptırmış usta conta değişikliği yapılırken. peki motoru yaptırdıktan sonra yağ eksiltme durumu nasildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 03, 2013, 22:03:05 »
teşekkür ederim fikriniz için. benden önceki sahibinde hararet yaptırmış usta conta değişikliği yapılırken. peki motoru yaptırdıktan sonra yağ eksiltme durumu nasildi.

yağ eksiltme yoktu ama babamda bende bu ara takip etmiyoruz. bugün arabayı çalıştırırken yağ lambası biraz geç söndü. çalıştırırkende değişik bir metal sürtme sesi çıktı. yarın gündüz gözüyle düz bir yere çekip yağına bakacağım. tekrar paylaşımda bulunurum.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 04, 2013, 00:46:51 »
aslında takıldığım nokta şu.  yaptırdığım zaman orjinal duzeyine çıkacak mı. çünkü motor kapalı kutu. yaptırdık diyelim iki gün sonra düzen tuttmazsa ettiğim masraf boşa gider. bu araçlar ince ayarlı araçlar. en iyi usta benim diyenlerin bile yanıldıklarını gördüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 04, 2013, 00:49:58 »
babam bakımlarını genellikle 2000 km geçirir. az önce konuştum arada benzinlikten yağ alıp eklediğini söyledi.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '95
  • 59 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 04, 2013, 17:24:18 »
Bayram abi bizim arabada yağ eksiltme yok ama yağ lambası 1 2 sn geç sönüyo neden olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 04, 2013, 18:24:17 »
Bayram abi bizim arabada yağ eksiltme yok ama yağ lambası 1 2 sn geç sönüyo neden olabilir.
yusuf kardeşim bugün kontrol ettim yağ çubuğu "F" de sıkıntı yok. önceden geç mi sönüyordu hatırlıyorum ama sorun gözükmüyor. zaten bakıma gireli 4 ay olmuş.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 04, 2013, 20:55:03 »
hararet yaptıysa şayet pistonlar motor bloğunun arasına sıkşıyor ve aşınma meydana geliyor aynı zamanda da sekmanların da özelliği bozuluyor sertlikleri gidip teneke gibi oluyorlar , sizin sorun motor gibi görünüyor maalesef :( aynı olay daha önce başıma gelmişti şahin vardı hararetten sonra anormal yağ yakmaya başlamıştı bidonla geziyordum bagajda .

yağ lambasının geç sönmesi ise yağ filitresinden yapar bende geçen hafta resimdeki aracımı satmadan önce yağı ve filitreyi değiştirdikten sonra aynı durum başıma gelmişti hatta filitrede beyaz renkte indonesya malı bir filitreydi , ondan önce anında sönüyordu .
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '95
  • 59 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 04, 2013, 23:10:24 »
Bizim filtrede yan sanayi galiba ondan yapıyo zaten yarın bakıma gidecem bi kaç ufak tefek sesler var onları hallettircem bide bayram öncesi bakım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 14, 2013, 02:27:15 »
kayseri de bi ustaya danıştım. conta değiştikten sonra eger sipop fişekleri ve lastikleri sertleşmiş ise onlarda yapar dedi...bu konu hakkında fikir verebilir misimiz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 14, 2013, 12:16:50 »
kayseri de bi ustaya danıştım. conta değiştikten sonra eger sipop fişekleri ve lastikleri sertleşmiş ise onlarda yapar dedi...bu konu hakkında fikir verebilir misimiz...
bence siz bir motorun kompresyonunu ölçtürün öncelikle , silindir kapak contasını mı söyledi usta conta derken ? subap lastiklerindende arabayı gece bırakıp sabah marşa basınca ilk etapta yağ yakar ve keser devamlı yağ yakacağını sanmıyorum , dediğim gibi önce kompresyon ne durumda önemli olan budur gidip kapaktı contaydı subap lastiğiydi derken sök tak işçilik v.s derken ya devam ederse yağ yakmaya o masraflar ne olacak ?? olmadı bir daha sök tak bir daha masraf +moral bozukluğu , zaman kaybı v.s ..
yağ lambasının geç sönmesi de %90 filitreden önceki toyotadamda başıma geldi yağ ve filitre değişimden sonra servisten orjinal filitre kullanın piyasadaki 10 tl servise sormuştum 17 tl demişti ama o ara aracı sattım aradaki fark büyük birşey değil ,servisin oralardan geçerken alın dursun arabada bir tane ..
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım