0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar arabayı uzun aradan sonra kontrol ettim ve yağ eksilttiğini (doğal seyri içinde) görüp yağ ekledim. Ancak kantarın topuzunu fazla kaçırdım. Yağ çubuğunu kontrol ettiğimde ust işareti yarım santimden fazla geçtiğini fark ettim. Ama daha önce usta bu modellere fabrikada çıkışı 3 küsür litre yazıldığını ama daha sonra bu rakamın 4.2ye güncellediğini söylediğini hatırlıyorum, o da bu çizginin üstünde yağ koymuştu. Şimdi kuşkuya düştüm ve deneyimli arkadaşlara başvurma gereği duydum.
Cevaplarınız için çok teşekkürler. Peki yağı çekeceğim türde bir enjektörü nerede bulabileceğimle ilgili fikri olan var mıdır?
Aaaa eczanedeki enjektörlerin olmayacağını düşündüm, çok küçük değiller mi?
İyide motor yağını nasıl çekeceksiniz anlamadım ki ben. Motor yağını koyduğunuz yerden hiç tavsiye etmem boruda pislik olur birşey olur motorda kalır boşuna çizilme yaşanır ayrıca ordanda çekilmez ordan direk egzantrik bölümüne ulaşılıyor yağ orda toplanmıyor yapacağınız anca yağ çubuğunun deliğinden çekmeniz ama boru orda kalır birşey olur oldukça cesaret gerekiren bir iş. Bence araç nasıl olsa eksiltiyor fazla olan yağ nasıl olsa uçup gidecek biraz bu şekilde kullanmanız.
0.7cm'yi geçmediyse sıkıntı olmaz ama yine de fazla koymamakta fayda var.
Doldurulan yerden çekilmez zaten, diğer çubuğun olduğu yerden çekilecek. Nasıl olsa eksiltiyor diye fazla yağ koyulmaz çünkü araçtaki fazla yağ eksilene kadar sürekli olarak yağ pompasını zorlayacaktır. Motorda gereksiz basınç fazlalığı olacaktır. Yani zarar verir, içerisindeki yağın hacim olarak ne kadar fazla olduğunu tam bilebilseydik daha net olurdu tabi.
Yağ pompası açısından düşünmediysem ben demek ki.
Şimdi bu 0.7 cm her araçta aynı oranı göstermediği gibi neden 0.7 cm gibi bir soruda oluşmadı değil kafamda. Yani 4 litre yağ alan bir motorda 1 litre büyük fazlalık iken 7 litre yağ alan motorda daha düşük bir oranda fazlalıktır.
Verdiğim ölçü söz konusu araç içindir. Başka araçlar için bu değer farklı olabilir. Her araç için aynı diye birşey de yazmadım.
Bende zaten her araç için söylediğinizi kastetmedim. Sadece neden 0.7 cm değeri şeklinde sordum.