Gönderen Konu: Fazla yağ koydum.  (Okunma sayısı 15830 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Fazla yağ koydum.
« : Ekim 02, 2013, 15:49:15 »
Arkadaşlar arabayı uzun aradan sonra kontrol ettim ve yağ eksilttiğini (doğal seyri içinde) görüp yağ ekledim. Ancak kantarın topuzunu fazla kaçırdım. Yağ çubuğunu kontrol ettiğimde ust işareti yarım santimden fazla geçtiğini fark ettim. Ama daha önce usta bu modellere fabrikada çıkışı 3 küsür litre yazıldığını ama daha sonra bu rakamın 4.2ye güncellediğini söylediğini hatırlıyorum, o da bu çizginin üstünde yağ koymuştu.

Şimdi kuşkuya düştüm ve deneyimli arkadaşlara başvurma gereği duydum.
Corolla 1.6 Sol 2001

Toyota Club Türkiye

Fazla yağ koydum.
« : Ekim 02, 2013, 15:49:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: Fazla yağ koydum.
« Yanıtla #1 : Ekim 02, 2013, 15:54:44 »
Arkadaşlar arabayı uzun aradan sonra kontrol ettim ve yağ eksilttiğini (doğal seyri içinde) görüp yağ ekledim. Ancak kantarın topuzunu fazla kaçırdım. Yağ çubuğunu kontrol ettiğimde ust işareti yarım santimden fazla geçtiğini fark ettim. Ama daha önce usta bu modellere fabrikada çıkışı 3 küsür litre yazıldığını ama daha sonra bu rakamın 4.2ye güncellediğini söylediğini hatırlıyorum, o da bu çizginin üstünde yağ koymuştu.

Şimdi kuşkuya düştüm ve deneyimli arkadaşlara başvurma gereği duydum.

Sorun olmaz 1000 km sonra zaten üst çizgiye kadar inmiş olur ama biraz sıkıştırırsanız o kadar düşer. Ama bunu bir daha yapmamanız iyi olur çünkü aracın keçelerini zorlarsınız. Ne kadar fazla yağ zararlıysa fazla yağda o kadar zararlıdır. Başta bujiler yağlanır çekiş düşebilir.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 02, 2013, 15:57:31 »
Bir hortum ve enjektör yardımıyla bir miktarını çekin yağın. Keçeleri zorlamanız durumunda yağ kaçakları olabilir, ayrıca motorada zarar verir bu durum.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ekim 02, 2013, 16:09:39 »
Cevaplarınız için çok teşekkürler. Peki yağı çekeceğim türde bir enjektörü nerede bulabileceğimle ilgili fikri olan var mıdır?
Corolla 1.6 Sol 2001

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 02, 2013, 16:13:00 »
Cevaplarınız için çok teşekkürler. Peki yağı çekeceğim türde bir enjektörü nerede bulabileceğimle ilgili fikri olan var mıdır?
Abi enjektörü ezcanede bulursunda ince hortumda lazım şimdi
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ekim 02, 2013, 16:15:36 »
Medikallerde serum hortumları var, onlar enjektörün ucuna geçer. Olmazsa eğer büyük enjektörler var onlardan alın.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ekim 02, 2013, 16:29:16 »
Aaaa eczanedeki enjektörlerin olmayacağını düşündüm, çok küçük değiller mi?
Corolla 1.6 Sol 2001

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 02, 2013, 16:33:08 »
Aaaa eczanedeki enjektörlerin olmayacağını düşündüm, çok küçük değiller mi?
Dediğim gibi medikallere sorun onlarda çok daha büyük olanları var. Hani şu filmlerde olanlardan :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ekim 02, 2013, 16:33:24 »
İyide motor yağını nasıl çekeceksiniz anlamadım ki ben. Motor yağını koyduğunuz yerden hiç tavsiye etmem boruda pislik olur birşey olur motorda kalır boşuna çizilme yaşanır ayrıca ordanda çekilmez ordan direk egzantrik bölümüne ulaşılıyor yağ orda toplanmıyor yapacağınız anca yağ çubuğunun deliğinden çekmeniz ama boru orda kalır birşey olur oldukça cesaret gerekiren bir iş.

Bence araç nasıl olsa eksiltiyor fazla olan yağ nasıl olsa uçup gidecek biraz bu şekilde kullanmanız.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 02, 2013, 16:38:08 »
İyide motor yağını nasıl çekeceksiniz anlamadım ki ben. Motor yağını koyduğunuz yerden hiç tavsiye etmem boruda pislik olur birşey olur motorda kalır boşuna çizilme yaşanır ayrıca ordanda çekilmez ordan direk egzantrik bölümüne ulaşılıyor yağ orda toplanmıyor yapacağınız anca yağ çubuğunun deliğinden çekmeniz ama boru orda kalır birşey olur oldukça cesaret gerekiren bir iş.

Bence araç nasıl olsa eksiltiyor fazla olan yağ nasıl olsa uçup gidecek biraz bu şekilde kullanmanız.
Doldurulan yerden çekilmez zaten, diğer çubuğun olduğu yerden çekilecek. Nasıl olsa eksiltiyor diye fazla yağ koyulmaz çünkü araçtaki fazla yağ eksilene kadar sürekli olarak yağ pompasını zorlayacaktır. Motorda gereksiz basınç fazlalığı olacaktır. Yani zarar verir, içerisindeki yağın hacim olarak ne kadar fazla olduğunu tam bilebilseydik daha net olurdu tabi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '16
  • 22 kere teşekkür etti
  • 112 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 02, 2013, 16:55:49 »
0.7cm'yi geçmediyse sıkıntı olmaz ama yine de fazla koymamakta fayda var.
2009-2012 Auris Comfort Extra LS 1.6-132PS Valvematic
2012-2016 Corolla Comfort Extra 1.4 D-4D 90 PS
2016 - Corolla Premium Navi High 1.4 D-4D 90 PS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 02, 2013, 16:59:48 »
0.7cm'yi geçmediyse sıkıntı olmaz ama yine de fazla koymamakta fayda var.
Şimdi bu 0.7 cm her araçta aynı oranı göstermediği gibi neden 0.7 cm gibi bir soruda oluşmadı değil kafamda. Yani 4 litre yağ alan bir motorda 1 litre büyük fazlalık iken 7 litre yağ alan motorda daha düşük bir oranda fazlalıktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 02, 2013, 17:04:07 »
Doldurulan yerden çekilmez zaten, diğer çubuğun olduğu yerden çekilecek. Nasıl olsa eksiltiyor diye fazla yağ koyulmaz çünkü araçtaki fazla yağ eksilene kadar sürekli olarak yağ pompasını zorlayacaktır. Motorda gereksiz basınç fazlalığı olacaktır. Yani zarar verir, içerisindeki yağın hacim olarak ne kadar fazla olduğunu tam bilebilseydik daha net olurdu tabi.

Yağ pompası açısından düşünmediysem ben demek ki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 02, 2013, 17:16:42 »
Yağ pompası açısından düşünmediysem ben demek ki.
En güzeli sınırlar içerisindeki değeri tutturabilmek, diğer türlü risk almış oluruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Ekim 02, 2013, 17:36:52 »
Ilgi ve alakanız için çok teşekkür ediyorum. Sanırım benim için olduğu gibi bırakmak en makul çözüm gibi duruyor.

Bu arada başlığa saygısızlık olacak ama bir sorum daha var:  sol farım birkaç gündür yanmıyor, herhangi bir elektrikçi değiştirir mi, malzeme kaliteleri çok farklı mıdır, ben mi almalıyım, evetse nereden? Böyle bir iş için ne kadar ödenir ? Bunalttığımın farkındayım ama lambası sağlam tavan ışığı problemi için 50 lira verdim, çok zoruma gitmişti. Ben bile yapabilirmişim, basit bir kablo bağlantı problemi
Corolla 1.6 Sol 2001

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ekim 02, 2013, 18:12:46 »
Şimdi bu 0.7 cm her araçta aynı oranı göstermediği gibi neden 0.7 cm gibi bir soruda oluşmadı değil kafamda. Yani 4 litre yağ alan bir motorda 1 litre büyük fazlalık iken 7 litre yağ alan motorda daha düşük bir oranda fazlalıktır.
Verdiğim ölçü söz konusu araç içindir. Başka araçlar için bu değer farklı olabilir. Her araç için aynı diye birşey de yazmadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ekim 02, 2013, 18:14:23 »
Verdiğim ölçü söz konusu araç içindir. Başka araçlar için bu değer farklı olabilir. Her araç için aynı diye birşey de yazmadım.
Bende zaten her araç için söylediğinizi kastetmedim. Sadece neden 0.7 cm değeri şeklinde sordum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ekim 02, 2013, 19:32:53 »
Bende zaten her araç için söylediğinizi kastetmedim. Sadece neden 0.7 cm değeri şeklinde sordum.

Ölçüyü ustam verdi. Bu değer yaklaşık 300ml tekabül ediyormuş ve bu değer yağ pompası, keçeler vb. aksama zarar vermeyecek bir değermiş.

Bu aralar program nedeniyle sık sık oto tamirci ve revizyoncular ile beraberim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Ekim 06, 2013, 19:27:20 »
Sanki zorluyor gibi ve sıcak ölçtüğümde rahat 1cm üst çizginin üstünde. Bunu boşaltmanın kolay bir yolu yok mudur
Corolla 1.6 Sol 2001

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ekim 06, 2013, 19:29:07 »
Bazı yağ değişim yerlerinde filtre değilmeyecekse yağı üstten çekmeye yarayan pompa var oralarda yaptırabilirsiniz.

Ancak bence en güzeli yağı ve filtreyi değiştirmek.