Gönderen Konu: Motor problemi yardim  (Okunma sayısı 937 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Motor problemi yardim
« : Ekim 01, 2013, 17:54:16 »
Herkese merhaba,
93 corolla aracimi yeni aldim. Fakat aracin motorunda bazi problemler cikti.Ustalarin deyimiyle piston tokatliyomus yani pistonlar bir yerlere sürtüyor.Sesi bende duyuyorum araba zorlaninca ve yuksek devirlerde yapiyor.Masrafi ve sorunu sordum fakat acip bakmadan bir seyler diyemem dedi.
   Bu konuyu arastirirken bazi forumlarda bu sekilde binilebilecegini soyluyorlar.Ama sorunun daha fazla buyumesinden ve yolda kalmaktan korkuyorum.
   Birde motor parcalarini kendim almak istiyorum.Saglam ve guvenli bir sekilde nerden alabilirim.Simdiden herkese tesekkurler.

Toyota Club Türkiye

Motor problemi yardim
« : Ekim 01, 2013, 17:54:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 14 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor problemi yardim
« Yanıtla #1 : Ekim 02, 2013, 15:41:15 »
motoru birkaç ustaya daha göstermenizi tavsiye ederim iyi bir usta bulup motoru söker geri kalanı zaten motor yenileme istasyonunda oluyor siz tek tek parça almaya kalktığınızda daha maliyetli olabilir motor orijinal parçası sadece yetkili servislerde vardır oda çok yüksek fiyata mal olur size bence tahmini olarak komple bir motor size 1800 ile 2500 tl arası bir maliyeti olur buda tabiki motor sökülünce belli olur siz bence tanınmış ve tecrübeli bir motor ustası bulun gerisini onlar halleder

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 02, 2013, 16:05:20 »
Hakan Beyin dediği gibi başka ustalara da baktırın. Bakan usta tahmin yürütmüş sanırım. Hatta gerekirse servise baktırın bakalım ne diyecek eğer aynı şeyi söylerse tamam sanayide yaptırın yok eğer değilse usta gazabına uğramış olmayın.
İnandığı gibi yaşamayanlar, yaşadıkları gibi inanmaya başlarlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 02, 2013, 18:45:20 »
   Bugun goturdum ustama motoru acip bakacak sonuc nolur bilmiyorum.Parcalari nerden alabilirim internet uzerinden yardimci olabilirseniz.