arkadalar hangi lpg markası daha verimli acaba diye ölçüm yaptım. hava koşulları genelde aynı olarak değerler şöyle:
yol bilgisayarı 10.3 lpg 10.8 opet aygaz
8.3 9,5 aygaz istasyonu
8,6 8,8 shell
şimdi de bp aldım onunda sonucunu yazacağım
arkadalar hangi lpg markası daha verimli acaba diye ölçüm yaptım. hava koşulları genelde aynı olarak değerler şöyle:
yol bilgisayarı 10.3 lpg 10.8 opet aygaz
8.3 9,5 aygaz istasyonu
8,6 8,8 shell
şimdi de bp aldım onunda sonucunu yazacağım
1.si kullanım şartları aynı gözükmüyor.
2. si LPG ayarınızı beyenmedim. Biraz kısık gözüküyor.
İlle bu değerlerden bahseder isek Aygaz istasyonu daha verimli gözüküyor.
kullamım şartları ne olursa olsun benzine göre lpg yi ölçüyoruz. herks benzinden 2 litre fazla yakar diyo ama benim aracımda bu olmuyor. aygaz istasyonu bence en verimsiz olanı çünkü daha çok lpg harcadı
kullamım şartları ne olursa olsun benzine göre lpg yi ölçüyoruz. herks benzinden 2 litre fazla yakar diyo ama benim aracımda bu olmuyor. aygaz istasyonu bence en verimsiz olanı çünkü daha çok lpg harcadı
Size nasıl anlatacagıma bir türlü kara veremedim.
Hatta geçmişte bir arkadaşımıza LPG konusunu anlatmaya çalışırken samimiyetten ceza dahil almaktan kurtuldum.
O nedenle sadece konuyu takipteyim.
Şimdi verimlilik ne açıdan baktığınıza göre değişir. Yani az yaksın ama motorda karışım fakir olsun zararı önemli değil derseniz sizin dediğiniz gibi az yakan daha verimli. Ancak eğer karışım doğru oranda olsun, motora zararı minimum olsun derseniz yanma oranı normal olan daha verimlidir. Sanırım en kaba şekilde böyle anlatılabilir durum.