Gönderen Konu: hava akış sensörü sorunu ve devir gezme boğulma, gaz yememe çözümü  (Okunma sayısı 6126 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
aracımda başıma gelen devir gezmesi yüzünden bir tamirciye danıştım ve dediği boğaz kelebeği kirli olabilirdedi kendim temizledim temizlerkende dedim hava filitresinede bir el atayım ara sıra onlarıda sürekli hava filitersini temizlerdim bu arada spor hava flitresi var zaman la iyicene devir durduğu yerde durmuyodu heleki soğukken 0 ile 2 bin devşir arası  istop ediyodu arada ve gittim tekrar aynı tamirciye oda herşeyi öskt temizledi taktı araç arıza lambası da yaktı bussefer ve onuda sildi ps de oldu die çıktım aradan yarım saat geçti tekrardan aynı hatayı yapmaya başladı  ve kolları sevadık iki arkadaş biz yaparız dedik bu işi   :) boğaz kelebeğinin fişini söktük marşa bastık belli bir saniye çalıştı  bidaha ar çalıoşmadı  onu sıfırladık ve hava akış metreyi kompile söktük üst kapağınıda açtık orda ince ince resimdede gössterdiğim gibi kablolar var onlardan biri nasıl olduysa kopmuş ve leğpimledik sorun ortadan kalktı :) bu problemi olan arkadaşlarım ve abilerime ileteyim dedim hava akışmetre servise sordum 396 tl dedi :)

resimdeki kırmızı yerlerdeki atlama kopmuş benim onu yapınca devir gezmesi ve aracın boğulması tamamen gitti aracım toyota corolla 1.6 2005 model
bu arada yapılan işlemler içinde arac arıza lambası yakıcaktır işlemler bittikten sonra olduğundan emin olduysanız 1 2 tur atın ve aracı 1 2 saat  park halinde bırakın olduysa arıza lambasını kendi siliyo :) makinaya bağlamaya gerek yok :)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
güzel iş yapmışsınız... 

acaba bu hava akış sensörlerinin kalibre edilme durumları varmı merak ettim şimdi...

servislerde bu tarz sensörlerle ilgili referans değerler yada  kalibrasyon işlemi yapılıyormu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
E12 de kelebek kalibrasyonunu kendi yapiyo takinca acayip sesler cikiyo kelebek motoru acip kapiyo kendini sonra normale donuyo hava akistaa da oyle  sonra istop edip 1 2 saat bemleyincede hatayi siliyo arac faydali olucagini dusundum ve paylasmak istedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Eline sağlık abi :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
  Orkun, faydalı paylaşımın için teşekkür ediyorum ve bu arada türkçe yazımı konusunda biraz daha özenli olmanı bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Bu akışmetrenin açılmış hali mi?

gerçekten eğer öyleyse elinize sağlık güzel teşhiş ve tedavi..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  Orkun, faydalı paylaşımın için teşekkür ediyorum ve bu arada türkçe yazımı konusunda biraz daha özenli olmanı bekliyorum.
alel acele yazdigim icin kusura bakmayin fabrikaya gec kalicagim icin hemen yazdim :)
Bu akışmetrenin açılmış hali mi?

gerçekten eğer öyleyse elinize sağlık güzel teşhiş ve tedavi..
evet ici bu durumda cok ince teller oda soktak yaparken yada zamanla yipranip kopmus

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Gerçekten güzel iş çıkmış Orkun abi eline sağlık :)

Aslında madem orada bir işlemci var işlemciyle biraz olsun oynanılması lazım ve bu sayede ecu yanıltılıp performans artışı sağlanabilir diye düşündüm ama ne kadar olur bilmiyorum.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
Aslında madem orada bir işlemci var işlemciyle biraz olsun oynanılması lazım ve bu sayede ecu yanıltılıp performans artışı sağlanabilir diye düşündüm ama ne kadar olur bilmiyorum.
Kuvvetle muhtemel ecuyu yanıltma olayı olmayacaktır. Çünkü maf sensörünü yöndiren kısım ecu olduğundan ecudaki o kısmı yönlendiren yazılıma bir müdahale olmadan zor gibi geliyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Kuvvetle muhtemel ecuyu yanıltma olayı olmayacaktır. Çünkü maf sensörünü yöndiren kısım ecu olduğundan ecudaki o kısmı yönlendiren yazılıma bir müdahale olmadan zor gibi geliyor.

Ama hava akışından aldığı bilgileri ecuya iletiyor oda direk olarak enjektörlere emir veriyor sonuç olarak yine bir yanıltma ihtimali doğuyormuş gibi duruyor. Yani ilk baş ecu emri verdikten sonra geri dönüş yanıltmalı olacak.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
Ama hava akışından aldığı bilgileri ecuya iletiyor oda direk olarak enjektörlere emir veriyor sonuç olarak yine bir yanıltma ihtimali doğuyormuş gibi duruyor. Yani ilk baş ecu emri verdikten sonra geri dönüş yanıltmalı olacak.
İşte ecudaki yazılım orjinal olursa ecu yine bildiği gibi yapacaktır. Ancak şu şekilde olabilir her iki kısımdaki yazılımda birbirine uyacak şekilde değiştirilirse sıkıntı yapmaz. Tabi bunu yapacak yer nerede dersen, bulursan banada söyle derim ancak  :D
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
İşte ecudaki yazılım orjinal olursa ecu yine bildiği gibi yapacaktır. Ancak şu şekilde olabilir her iki kısımdaki yazılımda birbirine uyacak şekilde değiştirilirse sıkıntı yapmaz. Tabi bunu yapacak yer nerede dersen, bulursan banada söyle derim ancak  :D

Ertan her zaman derim yine diyeyim.
Toyotaya veriyon atamazsın. Ancak araya girerek ECUyu yanıltırsın.

Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
Ertan her zaman derim yine diyeyim.
Toyotaya veriyon atamazsın. Ancak araya girerek ECUyu yanıltırsın.
Abi ECU yu yanılmakta ne kadar fayda sağlarki standart şekilde kaldığında. Yani değmeyebilir o şekildede.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Abi ECU yu yanılmakta ne kadar fayda sağlarki standart şekilde kaldığında. Yani değmeyebilir o şekildede.

Evet deymez.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
120 km den sonrasi ceza gerek yok kimseyi yaniltmaya :)