Gönderen Konu: Frenler Sıkıntılı  (Okunma sayısı 943 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Frenler Sıkıntılı
« : Eylül 29, 2013, 22:51:05 »
Aracım 96 corolla,düşük süratlerde(80-100) civarı çok bir sıkıntı yok ama biraz daha basınca bildiğin durmuyor araba.bir ara arkadaşlarla barajdan geliyoruz direksiyonda sanayici arkadaşım yüksek hız civarı basmıştı yol boş sonra ileride karşımıza keçi sürüsü çıktı bildiğin asılıyor frene(aynı zamanda motor fireni de yapıyor) çok geç durabildik.Yine bir diğer arkadaşım kullanırken de hızı 120 civarı arabanın frenleri patlatı sandım dedi ki 15 senelik şöför sağlam şöför.Yine ben yüksek hız civarı(şehirler arası yol) giderken döneceğimiz kavşağı geç fark ettik arkada hiçbir araç olmasına da güvenerekten bildiğin asıldım frenlere ama yine çok geç durabildik.

Balatalar aldığımda yeni değişmişti,3 ay filan oluyor alalı.Fren hidrolik seviyesinde de sıkıntı yok,konuştuğum kaç aynı kasayı kullanan tanıdık varsa aynısını söylüyor frenler sıkıntı bu araçlarda diyor.Yok mudur bunun bir çözümü,öndeki aracı neredeyse takip mesafesinin 1.5-2 katı uzaktan takip ediyorum biraz hızım yüksekse sırf bu yüzden araç değiştirmeyi düşünüyorum...

Edit: Trafik kuralları gereği ülkemizde hız sınırı;

otobanlarda 120 km
bölünmüş yollarda 110 km
şehirlerarası 90 km
şehiriçi 50 km    olarak belirlenmiştir.Lütfen bu sınırları aşmayalım.

Forum kuralları gereği ise bu kuralların aşıldığının beyan edilmesi yasaktır.

Toyota Club Türkiye

Frenler Sıkıntılı
« : Eylül 29, 2013, 22:51:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Frenler Sıkıntılı
« Yanıtla #1 : Eylül 29, 2013, 23:18:32 »
Balata yeni olabilir fakat sert Balatalar fren sorunu yaşatıyor. Daha yumuşak Balata seçimi yapmalısınız. Disklere güzel ve ince bir tornadan sonra yumuşak bir Balata takılmasından sonra sorun çözülecektir diye düşünüyorum. Şeytan kulağına kurşun benim araba çivi gibi fren yapıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 29, 2013, 23:32:42 »
Fren hidroliğinin, seviyesinden ziyade periyodlarında değişmiş olması çok daha etkili duruşlara yardımcı olacaktır.

Kaliper pimlerininde sağlam olmaları, fren pedalına dokanıldığında balataların daha çabuk tepkime vermelerine yardımcı olur.

Disklerin de sınırlar içinde incelmiş olmaları ısılarını hala daha çabuk deşarj etmelerini sağlar.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 30, 2013, 14:22:33 »
arkadaşlar bende97 model gli var ben aracı alalı 3 sene oldu aldığımda ön ve arka fren balatalarını yetkili serviste değiştirdim ama bir türlü randıman alamadım sonra yetkili serviste ön diskeler tornalandı yine rendıman alamadım fren hidrolik yağı değişti frenlerde biraz fark etti sonra 6 ay önce kopmle yeniden ön ve arka trw marka fren balataları taktırdım ayarlarıda makinada yapıldı makinaya göre ayarar kusursuz çıkıyor ama yinede tam sitediğim gibi değil anlayacağınız hala daha arabanın frenlerine güvenmiyorum bizim araçlar hafif olduğu için hızlanması çok çabuk oluyor ama durmasıda çabuk olmuyor maalesef frene biraz hızlı yüklendinizmi kızaklamaya gidiyor ben limitörede baktırdım sorun yok anlaşılan şu ki bu araçlarda maalesef büyük bir eksik yönü fren kim ne derse desin ona görede mesafa ayarını iyi yapıp frenlemeye baya önceden başlamak gerekiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 30, 2013, 14:31:54 »
  Bu konunun geniş araştırmaları ve çözümleri sitemizde mevcut, küçük bir araştırma ile doğru yaklaşımlara ulaşabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 30, 2013, 14:47:53 »
Yumuşak lastik seçimi ve uygun lastik basıncı bunlara dikkat edin.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)