Aracım 96 corolla,düşük süratlerde(80-100) civarı çok bir sıkıntı yok ama biraz daha basınca bildiğin durmuyor araba.bir ara arkadaşlarla barajdan geliyoruz direksiyonda sanayici arkadaşım yüksek hız civarı basmıştı yol boş sonra ileride karşımıza keçi sürüsü çıktı bildiğin asılıyor frene(aynı zamanda motor fireni de yapıyor) çok geç durabildik.Yine bir diğer arkadaşım kullanırken de hızı 120 civarı arabanın frenleri patlatı sandım dedi ki 15 senelik şöför sağlam şöför.Yine ben yüksek hız civarı(şehirler arası yol) giderken döneceğimiz kavşağı geç fark ettik arkada hiçbir araç olmasına da güvenerekten bildiğin asıldım frenlere ama yine çok geç durabildik.
Balatalar aldığımda yeni değişmişti,3 ay filan oluyor alalı.Fren hidrolik seviyesinde de sıkıntı yok,konuştuğum kaç aynı kasayı kullanan tanıdık varsa aynısını söylüyor frenler sıkıntı bu araçlarda diyor.Yok mudur bunun bir çözümü,öndeki aracı neredeyse takip mesafesinin 1.5-2 katı uzaktan takip ediyorum biraz hızım yüksekse sırf bu yüzden araç değiştirmeyi düşünüyorum...
Edit: Trafik kuralları gereği ülkemizde hız sınırı;
otobanlarda 120 km
bölünmüş yollarda 110 km
şehirlerarası 90 km
şehiriçi 50 km olarak belirlenmiştir.Lütfen bu sınırları aşmayalım.
Forum kuralları gereği ise bu kuralların aşıldığının beyan edilmesi yasaktır.